Belépés
Zalai zöldbab
... megmaradt reszelt sajtot, és betoljuk az előmelegített, f...
2010-09-05 20:45:19
Sült tejberizs krémmel
... tetejére:

* 4 mézes puszedli
* 2 dkg sütőmargarin

Elkészítés:

A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát negyedeljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
Fél liter vizet a cukorral fölforralunk, a körtedarabokat belerakjuk, és 2-3 perc alatt félpuhára főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a tejberizst....
2010-08-28 12:57:19
Habos almaszeszély
... a cukorral jó kemény habot verünk, majd óvatosan rákanalazzuk az almatorta tetejére. A sütőben 8-10 percen át szárítjuk addig, amíg a hab színt kap. Vigyázzunk, nehogy a hab nagyon megbarnuljon. Kihűlés után szeletelve kínáljuk.
Megjegyzés:

Még aznap el kell fogyasztani a teljes mennyiséget, mert a tojáshab másnapra összeesik. Ízlés szerint tejszínhabbal vagy vaníl...
2010-07-27 14:21:09
Cukkinikenyér
... forró sütőbe (180 fok) tolva 10 percig erős, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. A sütés félidejénél a tésztát le is lehet takarni egy tiszta fehér lappal, nehogy a teteje idő előtt megbarnuljon.
A cukkinikenyeret rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Érdemes ekkora, ,,nagyobb" mennyiségből készíteni, mert a kihűlt tészta fóliába csomagolva sokáig frissen eláll...
2010-07-25 15:21:05
Maradjon benne a vitamin.....
... hogy a zöldet ne vágja túl apróra, mert megnő a levegővel érintkező felület, és az oxigénnel reakcióba lépve a bennük lévő antioxidánsok inaktiválódnak. Ha nem akarja, hogy a gyümölcs megbarnuljon, csöpögtessen rá citromlevet. Ne hámozza meg a gyümölcsöket, de a cukkínit és a padlizsánt sem. A tápanyagok, vitaminok és rostok többsége a héj alatt található.

A tápanyagve...
2010-07-17 21:50:38
Fogyókúra könnyedén
... ajánlatos.

Sajtos körte hidegen
------------------------------
4 db körtét meghámozunk, félbevágjuk, a magházukat kivesszük, és a vágott felületet megdörzsüljük citromlével, nehogy megbarnuljon. Egy dobor krémsajthoz hozzákeverünk 1 késhegynyi fehér borsot, 1 evőkanál vágott petrezselymet, 1 késhegynyi szerecsendiót. Ezzel megtöltjük a körtéket. A tetejükre ke...
2010-07-12 19:44:27
Rozmaringos lepénykenyér
... rozmaringgal, sodrófával még egyszer átmegyünk rajta, hogy mindkettő bel...
2010-07-11 21:56:01
Fahéjas sült alma
... kitoljuk. A magház nélküli gyümölcsöket oldalára fordítva kb. 1 cm vastag karikákra szeleteljük (közepén lesz a lyuk). A szeletelés után ...
2010-07-11 15:29:37
Mindennapok gyümölcsei
... Forró, forrásban lévő vízbe mártva azonban már lehúzható. A befőtthöz és lekvárhoz kevés citromhéjat reszelve, illetve néhány csepp citromot hozzáadva megelőzhetjük, hogy a barack megbarnuljon.
Süteményekben kevésbé kedvelt, mint a kajszibarack, inkább sárga, s ezért dekoratívabb változatait használjuk gyümölcstortákba, gyümölcssalátákba. Ilyenkor is érdemes kevés citrommal m...
2010-07-02 16:06:50
Szecsuáni kínai kel saláta
... paprikát kimagozzuk és apróra szeleteljük.
6. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, paprikát és a gyömbért és kb. fél perc alatt megpirítjuk rajta. (Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon.)
7. Hozzáadjuk a cukrot és a vizet. Addig kevergetjük, míg a cukor fel nem olvad benne.
8. Citromlével vagy finom ecettel (pl rizsecet) ízesítjük.
9. A salátára...
2010-07-01 23:14:44
1 2 3 7 8 10 11 12 13 14 15 
Címkék: körtét meghámozzuk, cukorral fölforralunk, körtedarabokat belerakjuk, levében hagyjuk, almatorta tetejére, sütőben 8-10, teljes mennyiséget, tojáshab másnapra, sütés félidejénél, tiszta fehér, cukkinikenyeret rácsra, kihűlt tészta, levegővel érintkező, oxigénnel reakcióba, bennük lévő, gyümölcs megbarnuljon, magházukat kivesszük, vágott felületet, dobor krémsajthoz, magház nélküli, szeletelés után, barack megbarnuljon, olajat felforrósítjuk, gyümölcstortákba, cukkinikenyeret, takaréklánggal, körtedarabokat, felforrósítjuk, inaktiválódnak, cukkinikenyér, tejszínhabbal, petrezselymet, megelőzhetjük, süteményekben, szerecsendiót, előmelegített, hozzákeverünk, megdörzsüljük, antioxidánsok, megbarnuljon, rákanalazzuk, mennyiségből, almaszeszély, meglocsoljuk, fölforralunk, lepénykenyér, kajszibarack, dekoratívabb, gyümölcsöket, rozmaringgal, sütőmargarin, csöpögtessen, rozmaringos, megpirítjuk, mennyiséget, kevergetjük, változatait, félbevágjuk, meghámozunk, félidejénél, elkészítjük, citromlével, mindennapok, citromhéjat,
© 2013 TVN.HU Kft.