|
|
|
... megmaradt reszelt sajtot, és betoljuk az előmelegített, f... |
2010-09-05 20:45:19 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére:
* 4 mézes puszedli
* 2 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát negyedeljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
Fél liter vizet a cukorral fölforralunk, a körtedarabokat belerakjuk, és 2-3 perc alatt félpuhára főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a tejberizst.... |
|
2010-08-28 12:57:19 |
|
|
|
|
|
|
... a cukorral jó kemény habot verünk, majd óvatosan rákanalazzuk az almatorta tetejére. A sütőben 8-10 percen át szárítjuk addig, amíg a hab színt kap. Vigyázzunk, nehogy a hab nagyon megbarnuljon. Kihűlés után szeletelve kínáljuk.
Megjegyzés:
Még aznap el kell fogyasztani a teljes mennyiséget, mert a tojáshab másnapra összeesik. Ízlés szerint tejszínhabbal vagy vaníl... |
2010-07-27 14:21:09 |
|
|
|
|
|
|
... forró sütőbe (180 fok) tolva 10 percig erős, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. A sütés félidejénél a tésztát le is lehet takarni egy tiszta fehér lappal, nehogy a teteje idő előtt megbarnuljon.
A cukkinikenyeret rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Érdemes ekkora, ,,nagyobb" mennyiségből készíteni, mert a kihűlt tészta fóliába csomagolva sokáig frissen eláll... |
|
2010-07-25 15:21:05 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a zöldet ne vágja túl apróra, mert megnő a levegővel érintkező felület, és az oxigénnel reakcióba lépve a bennük lévő antioxidánsok inaktiválódnak. Ha nem akarja, hogy a gyümölcs megbarnuljon, csöpögtessen rá citromlevet. Ne hámozza meg a gyümölcsöket, de a cukkínit és a padlizsánt sem. A tápanyagok, vitaminok és rostok többsége a héj alatt található.
A tápanyagve... |
|
2010-07-17 21:50:38 |
|
|
|
|
|
|
... ajánlatos.
Sajtos körte hidegen
------------------------------
4 db körtét meghámozunk, félbevágjuk, a magházukat kivesszük, és a vágott felületet megdörzsüljük citromlével, nehogy megbarnuljon. Egy dobor krémsajthoz hozzákeverünk 1 késhegynyi fehér borsot, 1 evőkanál vágott petrezselymet, 1 késhegynyi szerecsendiót. Ezzel megtöltjük a körtéket. A tetejükre ke... |
2010-07-12 19:44:27 |
|
|
|
|
|
|
... rozmaringgal, sodrófával még egyszer átmegyünk rajta, hogy mindkettő bel... |
2010-07-11 21:56:01 |
|
|
|
|
|
|
... kitoljuk. A magház nélküli gyümölcsöket oldalára fordítva kb. 1 cm vastag karikákra szeleteljük (közepén lesz a lyuk). A szeletelés után ... |
2010-07-11 15:29:37 |
|
|
|
|
|
|
... Forró, forrásban lévő vízbe mártva azonban már lehúzható. A befőtthöz és lekvárhoz kevés citromhéjat reszelve, illetve néhány csepp citromot hozzáadva megelőzhetjük, hogy a barack megbarnuljon.
Süteményekben kevésbé kedvelt, mint a kajszibarack, inkább sárga, s ezért dekoratívabb változatait használjuk gyümölcstortákba, gyümölcssalátákba. Ilyenkor is érdemes kevés citrommal m... |
2010-07-02 16:06:50 |
|
|
|
|
|
|
... paprikát kimagozzuk és apróra szeleteljük.
6. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, paprikát és a gyömbért és kb. fél perc alatt megpirítjuk rajta. (Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon.)
7. Hozzáadjuk a cukrot és a vizet. Addig kevergetjük, míg a cukor fel nem olvad benne.
8. Citromlével vagy finom ecettel (pl rizsecet) ízesítjük.
9. A salátára... |
2010-07-01 23:14:44 |
|
|
|
|