|
|
|
... megmaradt reszelt sajtot, és betoljuk az előmelegített, for... |
2011-02-02 16:39:34 |
|
|
|
|
|
|
... megmaradt reszelt sajtot, és betoljuk az előmelegített, for... |
|
2011-02-02 16:36:07 |
|
|
|
|
|
|
... a lekvár.
10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.
11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörl... |
2011-01-28 15:22:32 |
|
|
|
|
|
|
... alaposan megtisztítjuk - ebben az esetben az a legjobb, ha vékony hártyáját lefejtjük, a szemeket megmossuk, leszárogatjuk -, majd cikkekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjével együtt vékonyan fölszeleteljük, a pulykasonkát a burgonyához hasonló hasábokra vágjuk. Mindezeket a salátástálba szórjuk. A borecetben a mézet, a mu... |
|
2011-01-27 15:04:02 |
|
|
|
|
|
|
... Szabad tűzön grillezhetjük is a banánt: az alaposan megmosott gyümölcsöt héjastul, alufóliába csomagolva helyezzük a sütőrácsra.
Néhány praktika
Ha nem akarjuk, hogy a levegőn megbarnuljon, csepegtessünk citromlevet a karikákra vágott gyümölcsre! Ugyanez a teendő, ha kompótnak vagy lekvárnak tesszük el. Az érést meggyorsíthatjuk, ha a banánt újságpapírba csomagolva, szob... |
|
2011-01-26 14:28:52 |
|
|
|
|
|
|
... Szabad tűzön grillezhetjük is a banánt: az alaposan megmosott gyümölcsöt héjastul, alufóliába csomagolva helyezzük a sütőrácsra.
Néhány praktika
Ha nem akarjuk, hogy a levegőn megbarnuljon, csepegtessünk citromlevet a karikákra vágott gyümölcsre! Ugyanez a teendő, ha kompótnak vagy lekvárnak tesszük el. Az érést meggyorsíthatjuk, ha a banánt újságpapírba csomagolva, szob... |
2011-01-25 22:45:43 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevél, só ízlés szerint.
A töltelékhez: 20 dkg szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, törött bors és só ízlés szerint.
A nyers burgonyát meghámozzuk, megmossuk és gyorsan (nehogy megbarnuljon) megreszeljük. Levét kissé kinyomjuk. A burgonyamasszába lisztet szórunk, tojást és sót teszünk bele, és jól elkeverjük. Kerek lepényeket formálunk, és minden lepény közepébe tölt... |
2011-01-19 20:02:16 |
|
|
|
|
|
|
... Szabad tűzön grillezhetjük is a banánt: az alaposan megmosott gyümölcsöt héjastul, alufóliába csomagolva helyezzük a sütőrácsra.
Néhány praktika
Ha nem akarjuk, hogy a levegőn megbarnuljon, csepegtessünk citromlevet a karikákra vágott gyümölcsre! Ugyanez a teendő, ha kompótnak vagy lekvárnak tesszük el. Az érést meggyorsíthatjuk, ha a banánt újságpapírba csomagolva, szob... |
2011-01-16 10:02:29 |
|
|
|
|
|
|
... megmaradt reszelt sajtot, és betoljuk az előmelegített, forró sütőbe. Befedve sütjük 25-30 percig, ezután levesszük a fedelét, és néhány percig pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy a sajt megbarnuljon, mert megkeseredik az étel. Kockákra vágva tálaljuk.
Zengői töltött rostélyos
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöld... |
2011-01-15 18:53:40 |
|
|
|
|
|
|
... mentalevél, 1 ek. korianderzöld, egy kis csokor petrezselyemzöld.
A két padlizsánt, miután végeiket lecsaptuk, 2 centis kockákra vágjuk. Pár csepp citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. Ezután nagy serpenyőben, az olívaolajon 4-5 perc alatt roppanósra sütjük-pároljuk - a vége felé enyhén megsózzuk, megborsozzuk -, majd hűlni hagyjuk.
A lila hagymát és a papriká... |
2010-12-19 11:47:44 |
|
|
|
|