|
|
|
... zselatinos pudingot. Erre is szórunk egy kis mandulát, majd hűtőbe tesszük . 2 órára.
A pürét, ha szükséges gyengén felmelegítjük, hozzáadjuk a citrom levét, ízlés szerint megcukrozhatjuk, majd ráöntjük a pudingra, szépen elkenjük. Karikázzuk fel a díszítésre szánt epret, és rendezzük el a süti felszínén, picit belenyomkodva a zselés eperpürébe. Szórjuk meg ezt is mandulá... |
2014-05-15 18:50:46 |
|
|
|
|
|
|
... megfőtt, beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tejfölt (vagy tejszínt) a liszttel simára keverjük, besűrítjük vele a levest... |
|
2011-02-24 12:36:10 |
|
|
|
|
|
|
... felhasadhatnak! A fövés végén beletesszük a finomra vagdalt petrezselyemzöldjét. A tejszínt a liszttel simára kavarjuk, és ezzel a levest besűrítve még egyszer felfőzzük. Ízlés szerint megcukrozhatjuk. A húst szeletekre vágjuk, a tálba rendezzük, kenyérszeletekkel körülrakjuk, és a forró leveset ráöntjük. A zöldségekkel együtt tálaljuk.
Változatok: Egyes vidékeken az egrest s... |
2011-01-15 12:17:43 |
|
|
|
|
|
|
... felhasadhatnak! A fövés végén beletesszük a finomra vagdalt petrezselyemzöldjét. A tejszínt a liszttel simára kavarjuk, és ezzel a levest besűrítve még egyszer felfőzzük. Ízlés szerint megcukrozhatjuk. A húst szeletekre vágjuk, a tálba rendezzük, kenyérszeletekkel körülrakjuk, és a forró leveset ráöntjük. A zöldségekkel együtt tálaljuk.
Változatok: Egyes vidékeken az egrest s... |
|
2010-11-08 04:57:43 |
|
|
|
|
|
|
... helyett akár vékonyan szeletelhetjük is.
* Meggyes pite: a lecsepegtetett és kimagozott meggybefőttet osszuk el egyenletesen a zsemlemorzsás-diós alsó tésztán. Ízlés szerint megcukrozhatjuk.
* Túrós pite: a túrós töltelékhez keverjünk össze villával széttört 25 dkg túrót egy egész tojással, 2 csomag vaníliás cukorral, esetleg kevés kristálycukorral, reszelt citro... |
|
2010-10-07 21:53:22 |
|
|
|
|
|
|
... a hígított musthoz literenként 200 g cukrot teszünk, természetesen 2, esetleg 3 részletben. Erjesztése nem szokott nagy... |
2010-09-21 04:53:44 |
|
|
|
|
|
|
... liter léhez 1 l vizet adunk, és a hígított musthoz literenként 20 dkg cukrot teszünk 2-3 részletben. Erjesztése nem okoz nagy gondot. A seprőről való második lefejtés után még megcukrozhatjuk a bort (5 dkg cukrot számítva 1 l borra). A meggybor két évig jól tárolható, a harmadik évtől azonban visszafejlődik. A csonthéjas gyümölcsök közül kétségtelenül a meggy szolgáltatja a legki... |
2010-09-21 04:53:21 |
|
|
|
|
|
|
... felhasadhatnak! A fövés végén beletesszük a finomra vagdalt petrezselyemzöldjét. A tejszínt a liszttel simára kavarjuk, és ezzel a levest besűrítve még egyszer felfőzzük. Ízlés szerint megcukrozhatjuk. A húst szeletekre vágjuk, a tálba rendezzük, kenyérszeletekkel körülrakjuk, és a forró leveset ráöntjük. A zöldségekkel együtt tálaljuk.
Változatok: Egyes vidékeken az egrest s... |
2010-09-02 19:03:41 |
|
|
|
|
|
|
... a... |
2010-05-07 18:02:10 |
|
|
|
|
|
|
... majdnem megfőtt, beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A tejfölt (vagy tejszínt) a liszttel simára keverjük, besűrítjük vele a... |
2010-04-19 19:50:22 |
|
|
|
|