Belépés
Mikor és mennyit együnk?
Az evés örömélményt nyújt az embernek, melytől semmi esetre sem szabad megfosztani. Ezért aztán a diéta fogalmát nem úgy fogjuk kezelni, mint a táplálék megvonását, hanem mint optimálisan kiegyensúlyozott, teljes értékű táplálkozást.

Természetgyógyászati tevékenységem során hegynyi szakirodalmat olvastam át, táplálkozástudományi szakemberekkel találkoztam,...
2015-09-30 20:16:53
lengyel babsaláta
LENGYEL BABSALÁTA

Tartalmas, önálló hideg ételnek is ajánlható téli saláta.

Hozzávalók:
40 dkg fehér bab,
2 kemény tojás,
1 alma
, 5 dkg ecetes uborka,
1 fej hagyma,
2 kanál tejföl,
cukor
mustár,
só,
citromlé,
bors.

A babot a szokásos módon, áztatás után sós vízben megfőzzük, le...
2015-07-29 10:06:00
Süssünk hagymát!
Süssünk hagymát!

A hagyma az egyik legértékesebb zöldségfélénk, ugyanekkor a legolcsóbbak egyike is. Nem csak ízesítésre használhatjuk, hanem önálló ételként is. Ehhez adunk most néhány tippet...



Sóban sült hagyma rozmaringgal
A sóban sült hagyma burkához 1 kiló sót...
2015-06-24 22:04:38
Gyógyító konyha
A GYÓGYÍTÓ KONYHA


A ZÖLDSÉGLEVEK GYÓGYÍTÓ HATÁSA

Kóros állapot

Ajánlott zöldséglé

artériás lerakódások hajdinacsíra

asztma búzafő, fejeskáposzta, karalábé, kelbimbó, k
elkáposzta, napraforgó
levele, retek, reteklevél, sárgarépa

álmatlanság ...
2015-05-03 01:01:42
A gyógyitó konyha
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
34
Tisztítja és tonizálja az egész
emésztőrendszer
t. Erősíti a
hajszálerek
falát és szabályozza
áteresztőképességüket. A
szív és a tüdő
mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss
narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali
zá...
2015-05-03 00:46:35
Gyógyító konyha
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ...
2015-05-03 00:27:57
A lenmag ereje
...

Valamikor a nép életében egyik fontos ipari növény volt. Abból készült a finomabb kelme a ruházkodáshoz, és az ünneplőbb használati textíliák. Ma is létezik még egyes vidékeken ez az iparág, de mind több teret hódít egy rokona az ipari lennek, amit magjáért termesztenek.

Tápértéke:

A lenmag használata a modern táplálkozásban kapott helyet...
2015-02-28 04:35:54
aradi disznótoros töltött káposzta
Aradi disznótoros töltött káposzta

Hozzávalók:
25-30 dkg szalonnabır a zsírszalonnáról,
50 dkg friss kolbász,
50 dkg véres hurka,
50 dkg májas hurka,
50 dkg lapocka,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg rizs,
5 dl tejföl,
1 tojás,
1, kg savanyú apró káposzta,
10 db káposztalevél,
1 hegyes csípıs...
2014-11-15 13:54:56
brassói libamell
Brassói libamell

Hozzávalók:
egy 1 kg-os libamell,
15 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
50 dkg hordós káposzta
, 50 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
só,
kiskanálnyi pirospaprika.

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát öt deka összevagdalt, kiolvasztott szalonnán
megpirítjuk,...
2014-11-15 13:42:15
gyötört leves
Gyötört leves
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg zsír vagy olaj,
1 hagyma,
só,
paprika,
petrezselyemzöldje

Elkészítése:
Egy tojásból, pici sóból, és annyi lisztbıl, amennyit felvesz, kemény
tésztát gyúrunk, s a reszelı nagyobbik fokán megreszeljük. Fél óráig szárítjuk.
Kevés zsírba vagy olajba ...
2014-11-15 13:32:47
1 2 3 4 ..14 15 ..21 22 .28 29 30 
Címkék: LENGYEL BABSALÁTA, GYÓGYÍTÓ KONYHA, ZÖLDSÉGLEVEK GYÓGYÍTÓ HATÁSA, gyógyitó konyha, lenmag ereje, evés örömélményt, diéta fogalmát, táplálék megvonását, szokásos módon, egyik legértékesebb, legolcsóbbak egyike, sóban sült, finomabb kelme, ipari lennek, lenmag használata, modern táplálkozásban, apróra vágott, kiegyensúlyozott, zsírszalonnáról, szakemberekkel, táplálkozásban, leszögezhetjük, élelmiszereket, káposztalevél, zöldségfélénk, fejeskáposzta, ruházkodáshoz, használhatjuk, szakirodalmat, tevékenységem, legértékesebb, kiolvasztott, környezetben, megreszeljük, pirospaprika, képességüket, táplálkozást, összevagdalt, hajdinacsíra, zöldséglevek, legolcsóbbak, rozmaringgal, termesztenek, megfosztani, optimálisan, szabályozza, elkészítése, disznótoros, kiskanálnyi, megpirítjuk, lerakódások, hajszálerek, mindmegette, találkoztam, álmatlanság, örömélményt, vöröshagyma, ízesítésre, használunk, hozzávalók, növényeket, lapokkepek, megvonását, válasszunk, használati, használata, túlságosan, napraforgó, reteklevél, elkáposzta, választunk,
© 2013 TVN.HU Kft.