|
|
|
... dkg rizs
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
4 dl tejföl
15 dkg sajt (reszelt)
elkészítés
A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk.
Beletesszük a kétféle darálthúst, a füstölthúst, és megpirítjuk. Egy csapott evőkanál pirospaprikát elkeverünk benne.
A rizst sós vízben megfőzzük.
A kelkáposztákat félbevág... |
2018-02-14 19:45:31 |
|
|
|
|
|
|
... kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük.
A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra vágjuk. (Ne nagyon vékonyra.)
A felhevített olajon megfuttatjuk a hagymát és a zöldségeket, félrehúzzuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük 1,2 l vízzel.
Sózzuk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a leveshez adjuk. Kis lán... |
|
2018-02-05 14:39:09 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük.
A narancsok héját a fehér réteggel együtt levágjuk, és a gerezdeket kifilézzük. A maradék cukrot serpenyőben, közepes tűzön aranybarnára karamellizáljuk, és megfuttatjuk rajta a narancsfilét.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok alsó részének üregébe töltjük. Ráhelyezzük a felső részeket, és a fánkokat megszórjuk porcukorral. A ... |
2018-01-29 23:00:50 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük 60-80 perc alatt.
Közben a töltelékhez a megtisztított sárgarépát, salotta hagymát és pórét, valamint a barackot apróra kockázzuk. Fazékban felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd habverővel beleforgatjuk a kuszkuszt és a barackot.
Ezután a kuszkuszt hagyjuk megduzzadni a ... |
|
2018-01-25 22:29:18 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
10 dkg búzadara
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
Egy lábasban olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a megpucolt és apró kockákra vágott hagymát. A répát, a petrezselyemgyökért, a zellert ízlés szerint feldaraboljuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Összeforgatjuk, majd felö... |
|
2018-01-24 23:08:38 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt héja és leve,
A halat sózzuk borsozzuk meg és tegyük félre minimum 15 percre.
A kedvenc salátakeverékünket egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk borsozzuk hagyjuk, hogy összeessenek és megpuhuljanak. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Egy szűrőben kézzel jól kinyomkodjuk, hogy ropogós legyen!
A zöldségeket a reszelt ... |
2018-01-19 22:34:08 |
|
|
|
|
|
|
... 70 dkg bikahere, 1 fej hagyma, 2-3 ek. olaj, fűszerpaprika, só, bors, majoránna; a kenyérhez: 1 kg liszt, 1 sütőpor, 1 dl olaj, 1 kk. só, víz. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, rátesszük az előkészített, felkockázott bikaherét, megszórjuk piros fűszerpaprikával, majoránnával, sóval, borssal, és puhára pároljuk. Tipp: Ha kész, tejföllel ízesíthetjük. A kenyér (jag... |
2018-01-17 14:37:20 |
|
|
|
|
|
|
... liszt,
5 dkg élesztő,
2 dl tej, cukor,
1 evőkanál só,
2 evőkanál olaj,
3+1 fokhagyma gerezd,
1 evőkanál tejföl+ 1 teáskanál tej
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben. A fokhagyma gerezdeket egy pici sóval pépesítjük deszkán, majd elkeverjük az olajjal. A lisztet elkeverjük, a sóval majd hozzáadjuk az élesztőt és annyi langyo... |
2018-01-15 10:50:49 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest.
Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk.
A krémes levest forrón tálaljuk, a fűszeres gesztenyével, mint levesbetét.
... |
2018-01-10 23:25:38 |
|
|
|
|
|
|
... főtt lencsét a levével együtt péppé turmixoljuk. A gombát a fele olajon sóval és borssal fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A felaprított hagymát a megmaradt olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lencsepürét és a párolt gombát, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ne legyen több egy liternél. Ízlés szerint utána fűszerezzük, végül a tejföllel összeforraljuk.
... |
2018-01-08 04:07:02 |
|
|
|
|