Belépés
Rakott kelkáposzta
... dkg rizs
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
4 dl tejföl
15 dkg sajt (reszelt)

elkészítés

A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk.
Beletesszük a kétféle darálthúst, a füstölthúst, és megpirítjuk. Egy csapott evőkanál pirospaprikát elkeverünk benne.
A rizst sós vízben megfőzzük.
A kelkáposztákat félbevág...
2018-02-14 19:45:31
Erdélyi tárkonyos húsgombócleves
... kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük.
A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra vágjuk. (Ne nagyon vékonyra.)
A felhevített olajon megfuttatjuk a hagymát és a zöldségeket, félrehúzzuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük 1,2 l vízzel.
Sózzuk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a leveshez adjuk. Kis lán...
2018-02-05 14:39:09
Ekler fánk túrókrémmel töltve
... keverjük.
A narancsok héját a fehér réteggel együtt levágjuk, és a gerezdeket kifilézzük. A maradék cukrot serpenyőben, közepes tűzön aranybarnára karamellizáljuk, és megfuttatjuk rajta a narancsfilét.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok alsó részének üregébe töltjük. Ráhelyezzük a felső részeket, és a fánkokat megszórjuk porcukorral. A ...
2018-01-29 23:00:50
Kuszkusszal töltött lila hagyma
... sütjük 60-80 perc alatt.
Közben a töltelékhez a megtisztított sárgarépát, salotta hagymát és pórét, valamint a barackot apróra kockázzuk. Fazékban felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd habverővel beleforgatjuk a kuszkuszt és a barackot.
Ezután a kuszkuszt hagyjuk megduzzadni a ...
2018-01-25 22:29:18
Klasszikus grízgaluska leves
... tojás
10 dkg búzadara
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 késhegynyi szódabikarbóna


Elkészítés

Egy lábasban olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a megpucolt és apró kockákra vágott hagymát. A répát, a petrezselyemgyökért, a zellert ízlés szerint feldaraboljuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Összeforgatjuk, majd felö...
2018-01-24 23:08:38
Lazac steak
... reszelt héja és leve,


A halat sózzuk borsozzuk meg és tegyük félre minimum 15 percre.

A kedvenc salátakeverékünket egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk borsozzuk hagyjuk, hogy összeessenek és megpuhuljanak. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Egy szűrőben kézzel jól kinyomkodjuk, hogy ropogós legyen!

A zöldségeket a reszelt ...
2018-01-19 22:34:08
Roma konyha
... 70 dkg bikahere, 1 fej hagyma, 2-3 ek. olaj, fűszerpaprika, só, bors, majoránna; a kenyérhez: 1 kg liszt, 1 sütőpor, 1 dl olaj, 1 kk. só, víz. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, rátesszük az előkészített, felkockázott bikaherét, megszórjuk piros fűszerpaprikával, majoránnával, sóval, borssal, és puhára pároljuk. Tipp: Ha kész, tejföllel ízesíthetjük. A kenyér (jag...
2018-01-17 14:37:20
Fokhagymás falatkák húsvéti sonka mellé:
... liszt,
5 dkg élesztő,
2 dl tej, cukor,
1 evőkanál só,
2 evőkanál olaj,
3+1 fokhagyma gerezd,
1 evőkanál tejföl+ 1 teáskanál tej

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben. A fokhagyma gerezdeket egy pici sóval pépesítjük deszkán, majd elkeverjük az olajjal. A lisztet elkeverjük, a sóval majd hozzáadjuk az élesztőt és annyi langyo...
2018-01-15 10:50:49
Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével
... főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest.
Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk.
A krémes levest forrón tálaljuk, a fűszeres gesztenyével, mint levesbetét.

...
2018-01-10 23:25:38
TÉLI LEVESEK 1.
... főtt lencsét a levével együtt péppé turmixoljuk. A gombát a fele olajon sóval és borssal fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A felaprított hagymát a megmaradt olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lencsepürét és a párolt gombát, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ne legyen több egy liternél. Ízlés szerint utána fűszerezzük, végül a tejföllel összeforraljuk.

...
2018-01-08 04:07:02
1 2 3 4 5 6 ..............................98 99 ................147 148 ...............196 197 198 
Címkék: TÉLI LEVESEK, hagymát felkockázzuk, kétféle darálthúst, csapott evőkanál, kelkáposztákat félbevág, húshoz keverjük, többi hozzávalóval, hagymát felaprítjuk, zöldségeket csíkokra, felhevített olajon, leveshez adjuk, narancsok héját, fehér réteggel, gerezdeket kifilézzük, maradék cukrot, krémet csillagcsöves, fánkok alsó, felső részeket, fánkokat megszórjuk, megtisztított sárgarépát, barackot apróra, előkészített zöldségeket, kuszkuszt hagyjuk, lábasban olajat, zellert ízlés, dinsztelt hagymához, halat sózzuk, nagyobb serpenyőben, tűzről levéve, szűrőben kézzel, apróra vágott, élesztőt megfuttatjuk, langyos cukros, fokhagyma gerezdeket, pici sóval, lisztet elkeverjük, sóval majd, édesburgonya megpuhul, babérlevelet eltávolítjuk, előfőzött gesztenyét, őrölt fűszerekkel, krémes levest, fűszeres gesztenyével, levével együtt, fele olajon, felaprított hagymát, megmaradt olajon, párolt gombát, tejföllel összeforraljuk, petrezselyemzöld, fűszerpaprikával, karamellizáljuk, pirospaprikával, összeforgatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.