Belépés
Tojáspörkölt
... lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 1 dl vizet. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. Végül 6 db előzőleg sós vízben megfőzött kemény tojást vágjunk cikkekre, vagy vastagabb karikákra. Tegyük a lecsóra, finoman rázzuk össze vele, és forraljuk át. Főzelékekhez feltétként tálalható. Aki kedveli a lecsót...
2009-04-22 15:42:10
Sajtos hagymaleves
... vajas rántást készítek, kevés vízzel felengedem, és a leveshez öntöm. Tejfölt, őrölt szerecsendiót, borsot, és ízlés szerint még sót teszek bele, és kb. még 10 percig főzöm. Mikor megfőtt, a kétféle reszelt sajtot belekeverem, de már nem főzöm tovább. A barna kenyérből szép kis szeleteket vágok, megpirítom, az egyik oldalára sajtot olvasztok. A forró leves...
2009-03-13 09:12:20
búbos pulykamell
...
chili

Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre vágod, kiklopfolod, bedörzsölöd sóval, borssal, fokhagymával és csipetnyi chilivel (de sima grillfűszerkeverékkel is megoldható), és félreteszed. megfőzöd a tojásokat, a sajtot lereszeled. A húst kiolajozott tepsibe fekteted, és betolod a sütőbe. Amikor fehérre sült, ráteszed a félbevágott f&otil...
2009-03-07 19:14:25
bakonyi metélt
... fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem; és melegen tartom. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Ráteszem a megtisztított és finomra aprított vörö...
2009-02-26 12:47:13
Hercegnőburgonya köret:
... reszelt sajt
1 kk. mustár
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A sütőt forróra előmelegítjük (210°C).
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszûrjük és áttörjük.
A tojássárgákat a tejszínnel, a sajttal, a mustárral és a borssal simára keverjük és a burgonyához adjuk.
Kivajazunk egy tepsit, és a nyo...
2009-01-11 12:45:10
Extrém fogások
...-Dél-Afrika: A konyhában mindennapos a skorpió, az antilop, a sáska, a krokodil. Jellegzetes fogásuk egy fekete hernyó, amit megfőzve leveshez kínálnak.
-Japán: Ételeik nagy része nyers. A halat, a rákot, a húst is előszeretettel fogyasztják főzés nélkül. Kutatásaik rámutattak, hogy a kukacok fehérjében gazdag voltuk miatt jó hatással vannak a szervezetre,...
2008-12-18 19:15:02
Cigánypecsenye
... csészében olajjal elkeverjük, a húst megtûzdeljük szalonnacsíkokkal. z vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajban és ráhelyezzük a húst. A húsok tetejét bekenj...
2008-12-04 03:22:30
A három vándorlo
... áldja meg.
Pál kivitte, de visszatérőben már azzal a nagy hallal jött be, amelyet a halásztól szereztek. Az öregek majd elestek, annyira megcsodálták a halat.
Aztán az asszony megfőzte. Jó lett volna így is, s elég mind ötûknek. Pedig pusztán csak azt ették.
- A kenyér itt még nincs kitalálva? - kérdezte Péter.
Erre aztán mégis hozott kenyeret az...
2008-12-02 20:44:25
Italok
... teáskanál citromsav
Érett őszibarackból készítjük. Az érett gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyiben fedő alatt puhára tudjuk párolni. A megfőtt barackot turmixoljuk és megmérjük. A barackpüréhez adjuk a vizet, a cukrot és annyi citromsavat, hogy üdítőitalt kapjunk. Üvegekbe töltjük, majd az üvegeket légmentesen...
2008-11-29 17:22:06
Pudingok
... kifőzzük.

Diétikus puding
Hozzávalók: 6 db tojás, 24 dkg cukor, 4 db burgonya, 24 dkg mandula, vaj.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a megfőtt, szitán áttört burgonyát, a darált mandulát és a tojások kemény habját. Vajjal és liszttel kikent pudingformában megfőzzük. Borsodóval tálaljuk.

Diópudi...
2008-11-29 17:21:24
1 2 3 ...14 15 ..21 22 25 26 27 28 29 30 
Címkék: három vándorlo, leveshez öntöm, kétféle reszelt, barna kenyérb&#245, egyik oldalára, forró leves, pulykamellet szeletekre, sajtot lereszeled, húst kiolajozott, félbevágott f&otil, tésztát apróra, szokásos módon, füstölt szalonnát, burgonyát meghámozzuk, borssal simára, burgonyához adjuk, konyhában mindennapos, fekete hernyó, kukacok fehérjében, húst megt&#251, húsok tetejét, nagy hallal, halásztól szereztek, öregek majd, asszony megf&#245, érett gyümölcsöket, barackpüréhez adjuk, üvegeket légmentesen, tojások sárgáját, cukorral habosra, darált mandulát, tojások kemény, hercegnőburgonya, szerkeverékkel, cigánypecsenye, pudingformában, szerecsendiót, barackpüréhez, megtisztított, tojássárgákat, megcsodálták, szibarackból, tojáspörkölt, gyümölcsöket, felkockázzuk, folyamatosan, vöröshagymát, fokhagymával, pulykamellet, szervezetre, burgonyához, belekeverem, szeretettel, jellegzetes, fogyasztják, meghámozzuk, kiolajozott, félreteszed, bedörzsölöd, kiklopfolod, hagymaleves, félbevágott, kiolvasztom,
© 2013 TVN.HU Kft.