|
|
|
... lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 1 dl vizet. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. Végül 6 db előzőleg sós vízben megfőzött kemény tojást vágjunk cikkekre, vagy vastagabb karikákra. Tegyük a lecsóra, finoman rázzuk össze vele, és forraljuk át. Főzelékekhez feltétként tálalható. Aki kedveli a lecsót... |
2009-04-22 15:42:10 |
|
|
|
|
|
|
... vajas rántást készítek, kevés vízzel felengedem, és a leveshez öntöm. Tejfölt, őrölt szerecsendiót, borsot, és ízlés szerint még sót teszek bele, és kb. még 10 percig főzöm. Mikor megfőtt, a kétféle reszelt sajtot belekeverem, de már nem főzöm tovább. A barna kenyérből szép kis szeleteket vágok, megpirítom, az egyik oldalára sajtot olvasztok. A forró leves... |
|
2009-03-13 09:12:20 |
|
|
|
|
|
|
...
chili
Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre vágod, kiklopfolod, bedörzsölöd sóval, borssal, fokhagymával és csipetnyi chilivel (de sima grillfűszerkeverékkel is megoldható), és félreteszed. megfőzöd a tojásokat, a sajtot lereszeled. A húst kiolajozott tepsibe fekteted, és betolod a sütőbe. Amikor fehérre sült, ráteszed a félbevágott f&otil... |
2009-03-07 19:14:25 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem; és melegen tartom. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Ráteszem a megtisztított és finomra aprított vörö... |
|
2009-02-26 12:47:13 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt sajt
1 kk. mustár
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt forróra előmelegítjük (210°C).
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszûrjük és áttörjük.
A tojássárgákat a tejszínnel, a sajttal, a mustárral és a borssal simára keverjük és a burgonyához adjuk.
Kivajazunk egy tepsit, és a nyo... |
|
2009-01-11 12:45:10 |
|
|
|
|
|
|
...-Dél-Afrika: A konyhában mindennapos a skorpió, az antilop, a sáska, a krokodil. Jellegzetes fogásuk egy fekete hernyó, amit megfőzve leveshez kínálnak.
-Japán: Ételeik nagy része nyers. A halat, a rákot, a húst is előszeretettel fogyasztják főzés nélkül. Kutatásaik rámutattak, hogy a kukacok fehérjében gazdag voltuk miatt jó hatással vannak a szervezetre,... |
2008-12-18 19:15:02 |
|
|
|
|
|
|
... csészében olajjal elkeverjük, a húst megtûzdeljük szalonnacsíkokkal. z vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajban és ráhelyezzük a húst. A húsok tetejét bekenj... |
2008-12-04 03:22:30 |
|
|
|
|
|
|
... áldja meg.
Pál kivitte, de visszatérőben már azzal a nagy hallal jött be, amelyet a halásztól szereztek. Az öregek majd elestek, annyira megcsodálták a halat.
Aztán az asszony megfőzte. Jó lett volna így is, s elég mind ötûknek. Pedig pusztán csak azt ették.
- A kenyér itt még nincs kitalálva? - kérdezte Péter.
Erre aztán mégis hozott kenyeret az... |
2008-12-02 20:44:25 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál citromsav
Érett őszibarackból készítjük. Az érett gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyiben fedő alatt puhára tudjuk párolni. A megfőtt barackot turmixoljuk és megmérjük. A barackpüréhez adjuk a vizet, a cukrot és annyi citromsavat, hogy üdítőitalt kapjunk. Üvegekbe töltjük, majd az üvegeket légmentesen... |
2008-11-29 17:22:06 |
|
|
|
|
|
|
... kifőzzük.
Diétikus puding
Hozzávalók: 6 db tojás, 24 dkg cukor, 4 db burgonya, 24 dkg mandula, vaj.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a megfőtt, szitán áttört burgonyát, a darált mandulát és a tojások kemény habját. Vajjal és liszttel kikent pudingformában megfőzzük. Borsodóval tálaljuk.
Diópudi... |
2008-11-29 17:21:24 |
|
|
|
|