Belépés
Szegedi csirkegulyás
... paradicsom
őrölt kömény
pirospaprika

150 g sárgarépa
100 g fehérrépa
1 cikk zellergumó
20 dkg burgonya
csipedett

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a foghagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rászórjuk a köményt és a pirosp...
2010-07-25 13:21:53
Habart tojással rakott piritós
... szerint
* 8 szelet szendvicskenyér
* 8 tojás
* 2 dl tejszín
* 15 dkg szeletelt bacon
* 5 dkg vaj

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk.

A tojásokat hőálló tálba ütjük, és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban vizet teszünk f...
2010-07-25 08:12:10
Ahogy én készítem
... vaj
* 1 ek liszt
* 5 dl tej
* 1 db húsleveskocka
* só
* őrölt bors
* szerecsendió

Elkészítés
A cukkinit alaposan megmossuk és kettőbe vágjuk. A belsejét kikaparjuk és apróra vágjuk.
A szintén apró kockára vágott hagymát olajon pároljuk, beletesszük a szeletekre vágott gombát és a cukkini belsejét. Sózzuk, b...
2010-07-24 23:28:00
Áfonyakrémleves
... (opcionális)
* 1 kk citromlé (opcionális)
* 3 dl tejszín (/tej/tejföl/joghurt)
* 1 ek keményítő (opcionális)

Elkészítés
Előkészítés:
Az áfonyát megmossuk, a zöld szárrészeket eltávolítjuk.
Ha akarjuk sűríteni a levest, a keményítőt célszerű kevés (1-2 ek) vízzel elkeverni egy tálkában, majd kikeverni a szabadon választott tejter...
2010-07-24 23:26:56
fehérje napra


Sajtos padlizsán

Hozzávalók 2 személyre Egy nagyobb padlizsán, só, borsikafű (vagy bors), 2-3 ek olívaolaj, 2-3 paradicsom, 8-10 dkg sajt

Elkészítés A padlizsánt megmossuk, megtöröljük, maximum 1 cm széles karikákra vágjuk, megsózzuk, borsikafűvel ízesítjük, serpenyőben felforrósított ...
2010-07-24 23:06:47
Paella
... oreganó
* só
* bors
* 50-60 dkg tenger gyümölcsei (opcionálisan elhagyható, vagy helyettesíthető pl. hússal)

Elkészítés
Előkészítés:
A húsokat megmossuk, szárazra töröljük, lehártyázzuk, felkockázzuk (lehetőleg kicsire).
A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikát apróra felkockázzuk, a zellerszárat felkarikázzuk, a leveleket apróra...
2010-07-24 19:13:58
Gazdag rakottas
... * 5 dkg mazsola
* 5 dkg mandula
* 10 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A rizst megmossuk, feltesszük főni a tejszínnel, egy csipet sóval, 2 csomag vaníliás cukorral, és kis lángon kevergetve forraljuk, amíg a rizs megfő. Kihűtjük. A mandulát durvára vágjuk.
A sütőt 200 fokr...
2010-07-24 16:00:53
Gazdag leves kelkáposztával
... citrom leve
* 1 pohár tejföl
* 3 evőkanál mustár

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a káposztát megmossuk, leveleit nem túl vékony csíkokra vágjuk. A répát, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát a...
2010-07-24 15:57:48
Gazdag leves gerslivel
... 2 alma
* 1 teáskanál citromlé
* 25 dkg bőrös virsli
* snidling a díszítéshez

Elkészítés:

A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olaj felét, megpirítjuk benne a gerslit, köményt és a póré fehér részét. Felöntjük a levessel, és 30-40 percig főzzük. Közben az almát meg...
2010-07-24 15:56:40
Gazdag leves garnélarákkal
... 25 dkg csavart tészta
* 20 dkg mini paradicsom
* 10 dkg mélyhűtött tisztított garnélarák

Elkészítés:

A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk, illetve hagyjuk kiengedni. A répát felszeleteljük, a kelkáposztát kisebb darabokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a zellert felkarikázzuk, a babot, kisebb darabokra vágjuk. A fokha...
2010-07-24 15:55:22
1 2 3 ..............538 539 ........803 804 805 807 808 .......1075 1076 1077 
Címkék: Elkészítés, csirkét megmossuk, foghagymát meghámozzuk, zöldségeket megmossuk, kenyérszeletek héját, tojásokat hőálló, cukkinit alaposan, belsejét kikaparjuk, szintén apró, szeletekre vágott, cukkini belsejét, áfonyát megmossuk, zöld szárrészeket, keményítőt célszerű, szabadon választott, nagyobb padlizsán, padlizsánt megmossuk, húsokat megmossuk, zöldségeket megtisztítjuk, paprikát apróra, zellerszárat felkarikázzuk, leveleket apróra, mélyhűtött leveles, rizst megmossuk, csipet sóval, rizs megfő, mandulát durvára, hagymát meghámozzuk, káposzta külső, káposztát megmossuk, burgonyát meghámozzuk, pórét megtisztítjuk, olaj felét, póré fehér, zöldségeket értelemszerűen, répát felszeleteljük, kelkáposztát kisebb, brokkolit rózsáira, zellert felkarikázzuk, áfonyakrémleves, helyettesíthető, szendvicskenyér, felforrósítjuk, értelemszerűen, kelkáposztával, felforrósított, felszeleteljük, kenyérszeletek, megtisztítjuk, garnélarákkal, felkarikázzuk, kristálycukor, húsleveskocka, lehártyázzuk, felkockázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.