Belépés
Szent Imre herceg - ifjúság védőszentje
... ugyanebben az órában hallotta felülről, hogy Szent Imre lelke ujjongással vitetett a mennybe. Ugyanez a látomás és a kellemes dallam is Szent Euszébiosz imádságára egy esperesnek is megmutatkozott."
VII. Gergely pápa Szent László király uralkodása idején, 1083. november 4-én István királlyal és Gellért püspökkel együtt avatta szentté Imre herceget. Ünnepe november 5-ére...
2018-11-05 10:30:22
Szív és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése
... szelén kombinációja javítja a szívműködést.

A kutatás legmegdöbbentőbb momentuma az volt, hogy a szelén és a koenzim-Q10 védőhatása még jóval a vizsgálati időszak után is megmutatkozott, ugyanis egy utókövetéses vizsgálat során fény derült arra, hogy az idős emberek közül még mindig sokan élnek és nemcsak élnek, hanem még jó egészségnek is örvendenek.

A koenz...
2018-10-26 20:52:03
Grezsa: a magyar óvoda a magyar jövőkép kulcsfontosságú helyszíne
... "Reálisnak mutatkozik az a célkitűzés, hogy a program végére, 2020 végéig, 60 ezerre növeljük ezt a létszámot" - tette hozzá Grezsa István.
"Egy kis közösség összefogásának ereje is megmutatkozott az óvoda megújítása során" - mutatott rá beszédében Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke, aki ugyancsak részt vett az ünnepélyes átadón. Hangsúlyozta:...
2018-10-25 13:52:01
Hungexpo: nagy siker volt az Automotive Hungary szakkiállítás
... konferenciák telt házzal zajlottak, a háromnapos rendezvényen 15 országból, 255 kiállító vett részt, ami 2017-hez képest 16 százalékos emelkedés. A fokozott érdeklődés a látogatószámon is megmutatkozott, a szervezők erről annyit közöltek, hogy átlagosan napi 20 százalékkal többen keresték fel a rendezvényt, mint korábban.
A bruttó 20 ezer négyzetméteren jelen volt a négy mag...
2018-10-20 15:33:50
Jézusról nevezett Avilai Nagy Szent Teréz
... nagyvilági életet élt, tudatában volt szépségének és komolyan foglalkoztatta a férjhez menés gondolata.
Személyének, szellemességének és magatartásának varázsa már gyermekkorában megmutatkozott, és ezt a művészetet, hogy ,,embereket megvidámítson, és nevetésre indítson", haláláig megőrizte.
1533-ban döntött a szerzetesi hivatás mellett, majd apja akarata ellen...
2018-10-15 11:34:23
Felebarát iránti szeretet
... alatt az idő alatt egy pillanatig sem gondolnak felebarátaikra. A felebarát iránti szeretet világos tanítása, ahhoz hasonlóan, ahogyan a példázatban említett samaritánus szeretete is megmutatkozott az utazó iránt, az időbeosztás és a figyelem kérdése, ami a jó tevésére emlékezteti őket, - olyan kérdés, aminek kérdésében nem fogják még csak a kisujjukat sem mozdítani."

-...
2018-10-06 18:52:43
Pekingben mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec kollekciója
... egyik legtekintélyesebb és legrégibb arisztokrata család sarjaként a dél-franciaországi Albiban. A ritka genetikai betegségben szenvedő művész rajztehetsége már egészen fiatalon megmutatkozott, így tanulmányait a korszak neves festőjének Fernand Cormonn-nak párizsi műtermében folytatta, ahol diáktársa volt mások mellett Émile Bernard, Loius Anquetin és Vincent van Gogh is.
1...
2018-10-01 11:52:34
Kiss J. László: Folytatódik Angela Merkel hatalmának lassú eróziója
... Kauder ezen a téren tehermentesítette őt. Ralph Brinkhaus megválasztása teljesen váratlan volt, ami mutatja, hogy a CDU/CSU frakció megosztott. Ez egyébként nem új jelenség, mindez megmutatkozott már a két keresztény párt közötti, a menekültválsággal kapcsolatos vitákban is. A frakció képviselői Kauder leváltásával annak adtak hangot, hogy a politikájuk ebben a formában nem mehet ...
2018-09-26 18:08:46
Merkel: a kormánypártok túl sokat foglalkoztak önmagukkal, ezen változtatni kell
... nyilatkozatában kiemelte, hogy az éppen egy éve tartott szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás "nehéz kihívást" jelentő eredményt hozott, ami a kormányalakítás elhúzódásában is megmutatkozott.
Ezért is nagyon fontos, hogy a kormánypártok mostantól "az emberek problémáinak megoldásával" törődjenek.
Eddig túl sokat foglalkoztak saját magukkal, és a szövetségi alkotm...
2018-09-24 12:23:14
Csapó Endre : A nagy kérdés
... nemzeti.

Ez volt tehát az út, amin Magyarország végigment, és képes volt az önvédelemre, amikor megindult a szabad bevándorlási áradat Európa elözönlésére. Tisztán, világosan megmutatkozott, hogy az áradat szerevezetten, támogatottan indul útnak, és az általuk célbavett országok politikai rendszere készen áll a befogadásukra.

A szovjet ellenőrzés alól felsz...
2018-09-06 23:20:02
1 2 3 ...................59 60 ..........89 90 .........118 119 120 
Címkék: Szent Imre, Automotive Hungary, Avilai Nagy Szent Teréz, Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec, Kiss, Folytatódik Angela Merkel, Csapó Endre, Szent Euszébiosz, Szent László, Grezsa István, Menyhárt József, Magyar Közösség Pártjának, Fernand Cormonn-nak, Émile Bernard, Loius Anquetin, Ralph Brinkhaus, magyar óvoda, magyar jövőkép, nagy kérdés, órában hallotta, kellemes dallam, kutatás legmegdöbbentőbb, koenzim-Q10 védőhatása, vizsgálati időszak, utókövetéses vizsgálat, idős emberek, program végére, óvoda megújítása, felvidéki Magyar, ünnepélyes átadón, háromnapos rendezvényen, fokozott érdeklődés, szervezők erről, férjhez menés, szerzetesi hivatás, felebarát iránti, példázatban említett, utazó iránt, figyelem kérdése, ritka genetikai, korszak neves, téren tehermentesítette, menekültválsággal kapcsolatos, frakció képviselői, politikájuk ebben, kormányalakítás elhúzódásában, kormánypártok mostantól, emberek problémáinak, szövetségi alkotm, szabad bevándorlási, áradat szerevezetten, általuk célbavett,
© 2013 TVN.HU Kft.