|
|
|
... vékony karikákra vágjuk. A póréhagymát megmossuk és 2-3 mm-es karikákra vágjuk. A dagadót körülbelül 2 cm széles csíkokra vágjuk. A füstölt sonkát apróra kockázzuk. A tepsi alját enyhén megolajozzuk, belefektetjük a dagadócsíkokat. Megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a póréhagymát, aztán a répát, végül meghintjük a sonkakockákkal. Alufóliával lefedve 220 fokon puhára pároljuk (hide... |
2015-09-22 09:45:45 |
|
|
|
|
|
|
... vékony karikákra vágjuk. A póréhagymát megmossuk és 2-3 mm-es karikákra vágjuk. A dagadót körülbelül 2 cm széles csíkokra vágjuk. A füstölt sonkát apróra kockázzuk. A tepsi alját enyhén megolajozzuk, belefektetjük a dagadócsíkokat. Megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a póréhagymát, aztán a répát, végül meghintjük a sonkakockákkal. Alufóliával lefedve 220 fokon puhára pároljuk (hide... |
|
2015-09-22 09:45:12 |
|
|
|
|
|
|
... ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll. Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk. A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a ké... |
2015-06-13 22:51:57 |
|
|
|
|
|
|
... ananászt meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a középső, fás részt eltávolítjuk. A cukrot a fahéjjal és a szerecsendióval elkeverjük. A grillserpenyőt vagy a grillrácsot vékonyan megolajozzuk, az ananászkarikákat meghintjük a fűszeres cukorral. Előbb az egyik, majd a másik oldalát karamellizáljuk.
Magában vagy fagylalttal, illetve tejszínhabbal frissen tálaljuk.
... |
|
2015-05-16 22:35:27 |
|
|
|
|
|
|
... először nyújtófával téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük zsírral vagy olajjal, és körben, kézfejre húzva addig nyújtjuk, amíg hártyavékony lesz. Félig megszárítjuk, majd egyenletesen megolajozzuk. Ezután következik a töltés.
Lehet persze egyszerűbben is, több olvasónk dicséri ezt a receptet: Rétes kezdőknek
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 ... |
|
2015-04-26 23:48:17 |
|
|
|
|
|
|
... olajozás után megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával. Erre kanalazzuk a brokkolikrém felét úgy, hogy körben a szélein 2 cm-t üresen hagyunk. Konyharuha segítségével feltekerjük, a rudat megolajozzuk.
A maradék alapanyaggal pontosan így járunk el.
A réteseket 30-35 perc alatt világosra sütjük. Melegen tálaljuk.
Sütőben sütve, fűszeres burgonyakockákkal pedig rem... |
2015-02-25 21:47:42 |
|
|
|
|
|
|
... fagyasztott leveles tészta
cukor
kakaópor
olaj
Elkészítés:
A tésztát kiolvasztjuk (2-3 óra) , fél-1 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét picit megolajozzuk, megszórjuk ízlés szerint cukorral és kakaóporral (cukrozottal vagy natúrral is jó). Kicsit belenyomkodjuk kézzel a tésztába, majd felcsavarjuk. Ujjnyi szeleteket vágunk belőle, é... |
2015-02-20 22:34:21 |
|
|
|
|
|
|
... ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll. Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk. A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a ké... |
2014-12-26 00:22:54 |
|
|
|
|
|
|
... kikevert keményítő
Elkészítés:
A réteslapot széthajtogatjuk, és egy kiolajazott tepsit (én a legkisebb tepsiben szoktam csinálni) 3 lappal kibélelünk, közüket megolajozzuk. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, lecspegtetjük. A túrót áttörjük, és a 3 tojássárgájával, a tejföllel, a cukrokkal és az olvasztott vajjal összekeverjük. Az 5 tojás (a sodó tojásainak ... |
2014-12-15 22:27:19 |
|
|
|
|
|
|
... teszünk és addig karamellízaljuk amíg szép arany színű, és méz sűrűségű lesz, akkor hozzáadjuk a durvára darabolt diót, lazán összekeverjük.Nyújtó deszkára alufóliát teszünk,kicsit megolajozzuk és arra kitesszük,kicsit elnyújtjuk,kihűlés után nyújtófával összetörjük és ráhintjük a tészta tetejére.Ettől kap nagyon finom különös ízt
http://2.bp.blogspot.com/-JdBuD... |
2014-11-15 14:09:30 |
|
|
|
|