Belépés
A gyógyító SÁRGARÉPA
... vékony karikákra vágjuk. A póréhagymát megmossuk és 2-3 mm-es karikákra vágjuk. A dagadót körülbelül 2 cm széles csíkokra vágjuk. A füstölt sonkát apróra kockázzuk. A tepsi alját enyhén megolajozzuk, belefektetjük a dagadócsíkokat. Megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a póréhagymát, aztán a répát, végül meghintjük a sonkakockákkal. Alufóliával lefedve 220 fokon puhára pároljuk (hide...
2015-09-22 09:45:45
A Sárgarépa
... vékony karikákra vágjuk. A póréhagymát megmossuk és 2-3 mm-es karikákra vágjuk. A dagadót körülbelül 2 cm széles csíkokra vágjuk. A füstölt sonkát apróra kockázzuk. A tepsi alját enyhén megolajozzuk, belefektetjük a dagadócsíkokat. Megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a póréhagymát, aztán a répát, végül meghintjük a sonkakockákkal. Alufóliával lefedve 220 fokon puhára pároljuk (hide...
2015-09-22 09:45:12
Pavlova-torta
... ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll. Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk. A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a ké...
2015-06-13 22:51:57
Grillezzünk, de ne csak húst!
... ananászt meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a középső, fás részt eltávolítjuk. A cukrot a fahéjjal és a szerecsendióval elkeverjük. A grillserpenyőt vagy a grillrácsot vékonyan megolajozzuk, az ananászkarikákat meghintjük a fűszeres cukorral. Előbb az egyik, majd a másik oldalát karamellizáljuk.
Magában vagy fagylalttal, illetve tejszínhabbal frissen tálaljuk.
...
2015-05-16 22:35:27
A rétes, a strudel, a baklava és társaik
... először nyújtófával téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük zsírral vagy olajjal, és körben, kézfejre húzva addig nyújtjuk, amíg hártyavékony lesz. Félig megszárítjuk, majd egyenletesen megolajozzuk. Ezután következik a töltés.

Lehet persze egyszerűbben is, több olvasónk dicséri ezt a receptet: Rétes kezdőknek

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 ...
2015-04-26 23:48:17
Brokkoli, az egészségőrző
... olajozás után megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával. Erre kanalazzuk a brokkolikrém felét úgy, hogy körben a szélein 2 cm-t üresen hagyunk. Konyharuha segítségével feltekerjük, a rudat megolajozzuk.
A maradék alapanyaggal pontosan így járunk el.
A réteseket 30-35 perc alatt világosra sütjük. Melegen tálaljuk.

Sütőben sütve, fűszeres burgonyakockákkal pedig rem...
2015-02-25 21:47:42
Gyors kakaós csiga
... fagyasztott leveles tészta
cukor
kakaópor
olaj

Elkészítés:

A tésztát kiolvasztjuk (2-3 óra) , fél-1 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét picit megolajozzuk, megszórjuk ízlés szerint cukorral és kakaóporral (cukrozottal vagy natúrral is jó). Kicsit belenyomkodjuk kézzel a tésztába, majd felcsavarjuk. Ujjnyi szeleteket vágunk belőle, é...
2015-02-20 22:34:21
Pavlova-torta
... ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll. Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk. A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a ké...
2014-12-26 00:22:54
Erdélyi vargabéles
... kikevert keményítő

Elkészítés:

A réteslapot széthajtogatjuk, és egy kiolajazott tepsit (én a legkisebb tepsiben szoktam csinálni) 3 lappal kibélelünk, közüket megolajozzuk. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, lecspegtetjük. A túrót áttörjük, és a 3 tojássárgájával, a tejföllel, a cukrokkal és az olvasztott vajjal összekeverjük. Az 5 tojás (a sodó tojásainak ...
2014-12-15 22:27:19
pergelt cukros diós süti
... teszünk és addig karamellízaljuk amíg szép arany színű, és méz sűrűségű lesz, akkor hozzáadjuk a durvára darabolt diót, lazán összekeverjük.Nyújtó deszkára alufóliát teszünk,kicsit megolajozzuk és arra kitesszük,kicsit elnyújtjuk,kihűlés után nyújtófával összetörjük és ráhintjük a tészta tetejére.Ettől kap nagyon finom különös ízt

http://2.bp.blogspot.com/-JdBuD...
2014-11-15 14:09:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: gyógyító SÁRGARÉPA, póréhagymát megmossuk, dagadót körülbelül, füstölt sonkát, tepsi alját, papíron kijelölünk, kört kissé, kanál segítségével, szerecsendióval elkeverjük, grillserpenyőt vagy, grillrácsot vékonyan, ananászkarikákat meghintjük, fűszeres cukorral, másik oldalát, brokkolikrém felét, rudat megolajozzuk, maradék alapanyaggal, réteseket 30-35, tésztát kiolvasztjuk, tetejét picit, réteslapot széthajtogatjuk, kiolajazott tepsit, legkisebb tepsiben, túrót áttörjük, olvasztott vajjal, sodó tojásainak, durvára darabolt, tészta tetejére, ananászkarikákat, zsemlemorzsával, tojássárgájával, szerecsendióval, karamellizáljuk, széthajtogatjuk, karamellízaljuk, dagadócsíkokat, grillserpenyőt, sonkakockákkal, belenyomkodjuk, belefektetjük, cérnametéltet, lecspegtetjük, összekeverjük, tejszínhabbal, sütőpapírral, megolajozzuk, egészségőrző, egyenletesen, megborsozzuk, kiolvasztjuk, brokkolikrém, egyszerűbben, átlapátoljuk, segítségével, megszárítjuk, vastagságúra, eltávolítjuk, hártyavékony, felcsavarjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.