|
|
|
... ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!) Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet! A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség (én ezt még meg szoktam hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a már... |
2010-11-13 12:19:27 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, végül beledolgozzuk a tojásfehérjékből vert kemény habot is. A réteslapokat szétszedjük. Kisebb, kikent tepsi aljára terítünk négy réteget belőle, megolajozzuk, majd a túrós töltelék felét rásimítjuk. Ezt beborítjuk újabb két réteg tésztalappal, amelyet megkenünk a töltelékkel, és a maradék két lappal befedjük. Tetejét is beolajozzuk, és forr... |
|
2010-10-16 18:43:29 |
|
|
|
|
|
|
... ledaráljuk, és összekeverjük a gyengén felvert tojással, liszttel, sóval, borssal, tejföllel. A réteslapot bevizezett, de erősen kicsavart tiszta konyharuhára terítjük, és laponként gyengén megolajozzuk. A szélére egy csíkban felkenjük a tölteléket. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk, és nagyon éles késsel ferdén vékony szeletekre vágjuk, mintha már megsült volna. Egy... |
2010-10-16 18:39:25 |
|
|
|
|
|
|
... átdaráljuk. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összedolgozzuk a habosra felvert tojással. Tiszta konyharuhát megnedvesítünk, alaposan kicsavarjuk, és egy réteslapot ráterítünk. Kenőtollal megolajozzuk, erre ráfektetjük a második réteslapot, amit szintén megolajozunk. A darált hús felét a szélére egy csíkban rákenjük, és a konyharuhával szorosan felcsavarjuk. Kikent sütőlemezre fe... |
|
2010-10-16 15:58:55 |
|
|
|
|
|
|
... tojást és a búzadarát. 10 percnyi pihentetés után az előkészített réteslapot megtöltjük a hagymás töltelé... |
|
2010-10-16 15:56:29 |
|
|
|
|
|
|
... sós-cukros páclével.... |
2010-10-07 05:24:37 |
|
|
|
|
|
|
... feltekerésével, mindkét végét óvatosan maga alá hajtogatjuk, hogy sütés közben ne türemkedjen majd ki belőle a mákos töltelék.
7.) Kizsírozott tepsibe tess... |
2010-10-04 23:08:45 |
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk. A rizst is sós, vegetás vízben megfőzzük, és ha kissé kihűlt, akkor a főtt rizsbe a gombát beledaraboljuk. 2 dl tejfölt, 2 tojást és a vegetát is belekeverjük. A tepsit megolajozzuk. Egy sor zsemlemorzsás karfiolra egy sor rizses masszát teszünk, végül ismét karfiolt. A tejfölbe belekavarunk 1 tojást, ezt ráöntjük a tetejére, megszórjuk zsemlemorzsával is. Egy kis te... |
2010-09-27 20:36:08 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott petrezselyemmel az olajon fedő alatt puhára pároljuk. A húst pici olajon az apróra vágott vöröshagymával, borssal, sóval ízesítve megpároljuk. A tűzálló tálat vékonyan megolajozzuk, morzsával behintjük. A karalábé felét az aljára rakjuk, a húst ráterítjük, betakarjuk a karalábé másik felével, tejföllel megöntözzük, és sütőben addig sütjük, amíg a tejföl megpirul.... |
2010-09-13 19:26:18 |
|
|
|
|
|
|
... vagy sertéshúst, 1 áztatott, jól kinyomott zsemlét, 1 közepes nagyságú finomra vágott vöröshagymával, 1 egész tojással, sóval, törött borssal jól összedolgozunk. 4 cipót formálunk, megolajozzuk, és mindkét oldalán grillezzük.
Grillezés: 1. oldal 7 perc, 2. oldal 6 perc.
Svájci vagdalt.
Az előbbi cipócskákat elkészítjük. 4 kicsi, vagy közepes paradi... |
2010-08-26 12:17:25 |
|
|
|
|