|
|
|
...
Hozzávalók:
4 tojás, 4 evőkanál cukor, 1 kiskanál kakaópor, 4 evőkanál liszt, 10 dkg mogyorókrém (pl. Nutella). Máz: 1 citrom leve, 8-10 dkg porcukor.
Díszítés: 2 aszalt füge, 4 szem hámozott mandula.
Tálalás: Vegyesgyümölcs-befőtt vagy gyümölcssaláta.
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a ... |
2010-12-20 06:00:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg aszalt szilva, 30 dkg aszalt körte, 20 dkg aszalt füge, 1,1 liter víz, 24 dkg mazsola, 12 dkg dió, 12 dkg mogyoró, 12 dkg cukrozott citromhéj, 12 dkg kristálycukor, 1/2 teáskanálnyi őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szegfűszeg, ánizs és só, 0,5 dl rum, 1 citrom leve, 35 dkg finomliszt, 6 púpozott evőkanál búzakorpa, 1 dkg élesztő, hámozott, félbevágott m... |
|
2010-12-20 05:56:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg méz, 20 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 2 tojás, mogyoró vagy mandula, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fahéj, csipetnyi sáfrány.
Elkészítés:
A mézet a porcukorral felforraljuk, majd leforrázzuk vele a lisztet. Ha kihűlt, gyúrni kezdjük egy keverőtálban, hozzáadjuk a tojásokat, az őrölt fahéjat, csipetnyi sáfrányt, a szódabikarbónát é... |
2010-12-20 05:36:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg túró, 30 dkg porcukor, ízlés szerint vaníliás cukor, 30 dkg kókusz, mogyoró vagy mandula.
Elkészítés:
A túrót a porcukorral összekeverünk (ízlés szerint vaníliacukrot is lehet bele tenni), majd 10 percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a kókuszt és összekeverjük. A masszából apró golyókat formázunk és megforgatjuk kókuszreszelékben. A gol... |
|
2010-12-20 05:27:08 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1,5 dl víz, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 csomag kókuszreszelék, 25 dkg sovány tejpor. A töltéshez: tisztított mandula, dió vagy mogyoró. A forgatáshoz: 1 csomag kókuszreszelék.
Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, a tűzről levéve a margarint hozzákeverjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. Ezután a kókuszreszeléket és a tejport ho... |
|
2010-12-20 05:21:33 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 tojásfehérje, 28 dkg cukor, fél citrom, 28 dkg mandula.
Elkészítés:
Felverjük a tojást, majd belekeverjük a cukrot és a citrom levét, majd az apróra vágott mandulát. Kizsírozott tepsibe kis halmokat rakosgatunk, és 175 fokon 10 percig sütjük.
Mandula helyett használhatunk mogyorót vagy diót is... |
2010-12-20 05:03:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Grillázs: 25 dkg cukor, 25 dkg pirított mandula, kevés citromlé.
Tészta: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 25 dkg pörkölt darált mogyoró, 10 dkg csokoládé.
Krém: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 1 dl feketekávé, 15 dkg grillázs, 20 dkg vaj, egy kevés liszt.
Elkészítés:
A cukrot megpirítjuk, beledobjuk a meghámozott mandulát, kevés citromlevet adunk ... |
2010-12-20 04:59:18 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Mogyoró, dió, mandula, cukor és méz.
Elkészítés:
A cukrot megpörköljük egy edényben, majd a forró szirupba beleöntjük a mézet. A magvakat leöntjük ezzel a sziruppal, és hagyjuk állni 5-10 percet.... |
2010-12-20 04:58:40 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg mogyoró, 25 dkg porcukor, 8 tojásfehérje, 3 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál baracklekvár, 20 db cukrozott cseresznye. Vaníliakrém: 5 tojássárgája, 2 evőkanál liszt, 5 evőkanál porcukor, 1 rúd vanília, 6 dl tej, fehér fondant (készen kapható).
Elkészítés:
A mogyorót sütőben megpirítjuk, a héját ruhával ledörzsöljük és ledaráljuk.... |
2010-12-19 18:21:57 |
|
|
|
|
|
|
... margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 1 sütőpor.
Az első adaghoz (Linzer és Ischler): baracklekvár, porcukor, csokimáz, fél diószemek.
A második adaghoz (Mogyorós karácsonyi kekszek): 5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró.
A harmadik adaghoz (Mákos csókok): 5 dkg darált mák, 1 kávéskanál fahéj, meggylekvár.
Elkészítés:
A tészta hozzáva... |
2010-12-19 18:07:54 |
|
|
|
|