Belépés
Egyem-ne egyem?
... az élvezeti értékét, de túlfogyasztásra is ingerelhetnek. Ezek az adalékanyagok főleg olyan termékek eladhatóságát segítik, amelyek ízét, aromáját kedvezőtlenül befolyásoló (rossz) nyersanyagból vagy technológiával készítettek. Sok készételnél az aromák és ízfokozók használata gyakorlatilag elengedhetetlen. Mivel az aromákat a könnyebb kezelhetőség kedvéért általában oldószerekkel...
2023-03-04 11:12:22
Fejezetek a magyarországi munkásmozgalom dicső történetéb
... feldolgoásra nyersolajat,és azt benzin és gázolaj formájában hozta vissza. Ezek után nem kellett vámot fizetni. Azonban olyan készterméket is behozott a Kordax, amit nem az általa kivitt nyersanyagból készítettek. A Kordax végül 10 milliárdos köztartozást halmozott fel. A cég tulajdonosa, Kelemen Iván a cég pénzéből az MSZP és az SZDSZ kampányát is támogatta, együtt vacsorázo...
2012-10-07 12:03:26
E számok
Klári Bartal.............................. .................................... ...................2012-06-13 , 16:08

E- számok

Figyelj a veszélyes élelmiszer adalékokra!

A Düsseldorfi Orvosi Egyetem gyermekklinikának megállapításai

1.Semlegesek:
E 100,101,103,104,105,111,121,122,126...
2012-06-13 16:18:15
szeretettel
... s a két leánya tanítónő. S ha még megvallom, hogy éntőlem is csak az Isten őrizte meg a pedagógiát, gondolom, senki se mondhatja rám jó lélekkel, hogy bántani akarom azokat, akik "a nyersanyagból, amit Isten ád, segítenek embert teremteni". Én sokkal több tanyai tanítót ismerek olyant, akinek szobrot emelnék, mint akinek a kezére nem adnék gyereket. (Három tanítót meg is tudok nev...
2012-04-04 07:21:43
Tvn konyha A titokzatos E-betű
A titokzatos E-betűkről

kémiát már évszázadok óta használják az élelmiszeriparban. Az elsô próbálkozások természetesen még nem az adalékanyagok hozzáadásáról, a szín, az íz stb., megóvásáról szólak. Eleink az élelmiszerek eltarthatóságának idejét akarták növelni. Kezdetben aszalták, szárították a gyümölcsöket, a bogyókat. Azután megjelent a sóval való tartósítás, az er...
2011-08-09 19:19:43
E-Számok magyarázata
... az élvezeti értékét, de túlfogyasztásra is ingerelhetnek. Ezek az adalékanyagok főleg olyan termékek eladhatóságát segítik, amelyek ízét, aromáját kedvezőtlenül befolyásoló (rossz) nyersanyagból vagy technológiával készítettek. Sok készételnél az aromák és ízfokozók használata gyakorlatilag elengedhetetlen. Mivel az aromákat a könnyebb kezelhetőség kedvéért általában oldószerekkel...
2011-03-07 08:47:55
E- Számok magyarázata!
... az élvezeti értékét, de túlfogyasztásra is ingerelhetnek. Ezek az adalékanyagok főleg olyan termékek eladhatóságát segítik, amelyek ízét, aromáját kedvezőtlenül befolyásoló (rossz) nyersanyagból vagy technológiával készítettek. Sok készételnél az aromák és ízfokozók használata gyakorlatilag elengedhetetlen. Mivel az aromákat a könnyebb kezelhetőség kedvéért általában oldószerekkel...
2011-02-17 17:30:38
MTA a vörösiszapról
... kutatóihoz

1. Mi a vörösiszap? Milyen összetevői vannak?

A vörösiszap az alumínium előállítás során használt eljárás (timföld köztitermék gyártása) mellékterméke. Amikor a nyersanyagból, a bauxitból lúggal kivonják az alumíniumtartalmú anyagokat, az ekkor
visszamaradó maradék a nátronlúg oldattal alkotja az úgynevezett vörösiszapot.
A nevét az isza...
2010-10-11 09:02:48
MTA a vörösiszapról
... kutatóihoz

1. Mi a vörösiszap? Milyen összetevői vannak?

A vörösiszap az alumínium előállítás során használt eljárás (timföld köztitermék gyártása) mellékterméke. Amikor a nyersanyagból, a bauxitból lúggal kivonják az alumíniumtartalmú anyagokat, az ekkor
visszamaradó maradék a nátronlúg oldattal alkotja az úgynevezett vörösiszapot.
A nevét az isza...
2010-10-11 08:56:33
Gyógynövények / Szakanyag -1
Szabó László Gy.
GYÓGYNÖVÉNYISMERET
(speciális kollégiumhoz alapok)
biológus és biológia tanár szakos hallgatóknak
(kiegészítő ajánlott ismeretek)
Tartalom
Általános rész
1. Gyógynövények tudományos és magyar neve, drogok gyógyszerészi neve
2. Etnobotanikai adatok, népi orvoslási tapasztalatok, herbáriumok
3. Növényi anyagcsere és kapcso...
2010-02-20 19:54:00
1 2 
Címkék: Kelemen Iván, Klári Bartal, Düsseldorfi Orvosi Egyetem, Szabó László Gy, magyarországi munkásmozgalom, titokzatos E-betű, élvezeti értékét, adalékanyagok főleg, könnyebb kezelhetőség, általa kivitt, titokzatos E-betűkről, elsô próbálkozások, adalékanyagok hozzáadásáról, élelmiszerek eltarthatóságának, sóval való, alumínium előállítás, bauxitból lúggal, alumíniumtartalmú anyagokat, nátronlúg oldattal, úgynevezett vörösiszapot, túlfogyasztásra, elengedhetetlen, megállapításai, technológiával, munkásmozgalom, kedvezőtlenül, gyógynövények, adalékanyagok, vörösiszapról, oldószerekkel, eladhatóságát, gyakorlatilag, nyersanyagból, magyarországi, ingerelhetnek, gyógyszerészi, természetesen, hozzáadásáról, tapasztalatok, próbálkozások, mellékterméke, etnobotanikai, vörösiszapot, visszamaradó, kezelhetőség, gyümölcsöket, készterméket, köztartozást, élelmiszerek, kollégiumhoz, feldolgoásra, hallgatóknak, nyersolajat, magyarázata, befolyásoló, tulajdonosa, készételnél, készítettek, szeretettel, szárították, köztitermék,
© 2013 TVN.HU Kft.