|
|
|
... finom habbal a tetején. Ehhez lendületesen de nem erőből, fél-egy percig javasolt felverni.
Ízléstől függően a tojás lazítható néhány evőkanál tejszínnel. Én személy szerint az omlettben nem szeretem a tejszínt, szerintem a tojás karakteres ízét itt fölöslegesen tompítja. De érdemes kipróbálni, kinek hogy ízlik jobban.
Megjegyzés:
a tojások felver... |
2013-01-26 08:44:34 |
|
|
|
|
|
|
... vagy friss puha kenyérre kenve nagyon finom.
Lehet azonnal is enni vagy télen.
Szendvicskrémként vagy ízesítésre (pl.: főzelékekbe, húsokhoz, levesekbe, egytálételekbe, omlettbe).
Zakuszka tökből
(erdélyi)
3,5 kg paprika
2 kg tök apróra vágva
1,5 kg padlizsán
1 l paradicsomlé
40 dkg hagyma
2 dl extra sz... |
|
2010-11-10 08:34:49 |
|
|
|
|
|
|
... egyébként is több verziója létezik a zakuszkának, a fenti egy a sok közül.
* Felhasználható szendvicskrémként, ízesítésre is, pl. főzelékekbe, húsokhoz, levesekbe, egytálételekbe, omlettbe.
* A fenti adagból jó sok üveg zakuszka lesz, de nem baj. Sokáig eláll, de el is ajándékozhatjuk! Javasolt kisebb üvegekbe (2-3 dl) tölteni, hogy ne menjen tönkre felbontás utá... |
2010-10-01 19:07:22 |
|
|
|
|
|
|
... alaposan összekeverjük, majd 4 részre osztjuk. A palacsintasütőt vagy tojássütőt az első omlett sütése előtt a vajjal kikenjük, és az omletteket külön-külön mindkét oldalukon megsütjük. (Az omlettben levő kolbászzsír elég ahhoz, hogy a palacsintasütőben ne égjen le.) Tálalás előtt az omletteket tejföllel megkenjük, és a reszelt sajttal megszórva burgonyapüré kíséretében kínáljuk.|... |
|
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|