|
|
|
... zöldpaprika, 30 deka darált sertéshús, 6 deka rizs, 3 deka vörös-hagyma, 1 tojás, 3 deka zsír, só, törött bors.
A mártáshoz: 3 deka zsír, 3 deka liszt, 1 középnagyságú vöröshagyma, 6 deci paradicsomlé, 5 deka cukor, só.
Világos rántást készítünk, melyet feleresztünk a paradicsommal. Megízesítjük sóval, cukorral, majd bele-tesszük a fej vöröshagymát, jól kiforraljuk és l... |
2006-09-19 10:53:34 |
|
|
|
|
|
|
Kocsonyázott ponty magyarosan
Hozzávalók: 1 kiló tükörponty, 10 deka vöröshagyma, 1 friss paradicsom, 2—4 zöldpaprika (télen lecsó-konzerv), 1 cseresznyepaprika, fél deka pirospaprika, só.
Erre a célra legalkalmasabb a tükörponty, amelynek külső bőrét csak kis részben borítja pikkely, bőre vastagabb, s így nagyobb az enyvtartalma.
A halat megtisztítjuk, ... |
|
2006-09-19 10:48:32 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomleves
Hozzávalók: 5 deka zsír, 6 deka liszt, 7 deci házilag eltett paradicsom vagy 10 deka paradicsompüré, 8 deka cukor, kis fej vöröshagyma, 1 zellerlevél, só.
Világos, zsömleszínű rántást készítünk, amelyet a paradicsommal és annyi vízzel engedünk fel, hogy összesen 13-14 deci levest kapjunk.
A megtisztított vöröshagymát egészben nyersen beletesszük... |
2006-09-19 09:45:43 |
|
|
|
|
|
|
Újházy tyúkleves
Hozzávalók: egy kb. 1 kilós tyúk, 30 deka vegyes zöldség, 5 deka hagyma, gyömbér, só, 1 gerezd fok-hagyma, 1 kis paradicsom, 10 szem egész bors, 20 deka kelvirág (karfiol), 5 deka zöldborsó, 5 deka friss gomba, 10 deka kelkáposzta.
A tyúkot 4 negyed részre vágjuk, mert így könnyebb felvágni, mint főtt állapotban. Hideg vízben feltesz-szük főni és mi... |
|
2006-09-19 09:41:41 |
|
|
|
|
|
|
... gondolkodik.*
- Hat napi járóföldre, úgyhogy még ma elindulhatunk, hogy megjárjuk időben az utat oda és vissza. Felmászni? Csak nem kedvet kaptál? Szerintem lesz, a mennyország, meg a paradicsom. Te melyikbe szeretnél kerülni? *kérdi megvidámodva, mert rágondol, hogy az ökör elkészül hamarosan. Persze azért ő is hagy egy falatot a kis Tom cicának, mert úgy látja, éhes még.* |... |
|
2006-09-18 08:38:35 |
|
|
|
|
|
|
... gorgonzola vagy másféle sajt,
20 dkg szalámi, sonka, felvágott,
friss fűszernövények, szőlő,
majonéz, remuládmártás, cseresznye,
kaviár és tejszínes torma, retek ,paradicsom
Vajazzuk meg a kenyeret, és vágjuk kis darabokra, vagy
szúrjunk ki belőle karikákat. Ezután tetszés szerint
készítsük el őket és tálaljuk.... |
2006-09-17 21:56:05 |
|
|
|
|
|
|
Halpástétom
Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, l evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál darált dió, l evőkanál paradicsom püré, kevés só.
A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tűzről, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlé... |
2006-09-17 21:54:53 |
|
|
|
|
|
|
... lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzsolt tehéntúró,
5 dkg zsemlemorzsa
... |
2006-09-17 21:52:36 |
|
|
|
|
|
|
Rakott pirítós kenyérszelet
Hozzávalók:
10 szelet pesti kenyér,
8 dkg vaj,
8 dkg sajt,
15 dkg sonka,
20 dkg angolos hátszín,
20 dkg paradicsom,
10 dkg zöldpaprika,
1/2 csomó retek
5 gramm só
A kenyeret vajban vagy szárazon megpirítjuk. Amennyiben
a kenyeret szárazon pirítottuk, megvajazzuk. A
kenyérszeletr... |
2006-09-17 21:51:51 |
|
|
|
|
|
|
... feleséget.
21. A feleséged annyira be van csomagolva, hogy csak egy fél év után derül ki róla, hogy szakállas.
És ha valaki elég ... |
2006-09-17 18:29:34 |
|
|
|
|