|
|
|
... nagy tökből)
1 rész liszt, 1 tojássárgája, pár bazsalikomlevél
egy kis csokor petrezselyem, 6-8 levél zsálya
só, bors, szerencsendió, 10 dkg vaj, kéksajt, parmezán
A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és sütőben megsütjük.
A húsát kiszedjük, krumplinyomóval áttörjük és kihűtjük.
Beleszitáljuk a lisztet, hozzátessz... |
2007-01-23 16:29:03 |
|
|
|
|
|
|
... sampinyon
50 dkg csirkemellfilé (vagy más hús), 1 csokor petrezselyem
6 dkg fokhagymás vaj, 1,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl, 50 dkg hosszúmetélt, 4 evőkanál parmezán sajt
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
A húst apró kockákra vagdaljuk.
A petrezselymet... |
|
2007-01-23 13:09:21 |
|
|
|
|
|
|
... brokkolirózsákat. Ha jól átforr... |
2007-01-22 00:49:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 fej fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 ek. finomliszt, 2 dl tejszín, kb. 1 liter húsleves, só, őrölt bors; a tetejére: 4 szelet kenyér, 10 dkg parmezán sajt.
1. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük.
2. Kis lángon 20 p... |
|
2007-01-14 00:40:09 |
|
|
|
|
|
|
... Ha a brokkoli megpuhult, keverjük hozzá a meghámozott és feldarabolt friss paradicsomot, és a sós vízben kifőzött tésztát. Jól forrósítsuk össze, és t... |
|
2007-01-11 01:12:04 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg olajos tonhal (konzerv), 1 fej hagyma, egy evőkanálnyi fekete olajbogyó, egy evőkanálnyi kapribogyó, pizzaszósz, só, bors, oregánó, főtt tészta (4 személyre), parmezán, friss bazsalikom.
Elkészítése:
A tonhalkonzerv olaján megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tonhalat és összepirítjuk. Rádobjuk az összeaprított... |
2007-01-08 00:35:28 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoródarabkákat és/vagy csokidarabkákat, így még finomabb lesz!
Megjegyzés: száraz a tésztája, inni kell hozzá, és az íze sem annyira jó (Villő)
Parmezános-fűszeres muffin
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 evőkanál cukor
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál zsálya (... |
2006-12-13 17:37:14 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre:
25 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg készen kapható gnocchi. A petrezselyempesztóhoz: másfél csokor petrezselyem, 4 ek. reszelt parmezán, 1 dl olívaolaj.
1. A félbe/negyedbe vágott paradicsomot felforrósított (grill)sütőben kicsit megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Petrezselyempesztó: A petrezselymet leöblítjük, ler... |
2006-11-23 18:19:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara, 4 evőkanál bazsalikomos pesztó, 1 db cukkíni, 1-1 db színes kaliforniai paprika, 1 szál sárgarépa, 1 db lilahagyma, 3 evőkanál parmezán sajt, 4 evőkanál olívaolaj, durvára darált bors.
Elkészítése:
Öntsünk egy nagy lábasba egy liter vizet, csorgassunk bele két evőkanálnyi olívaolajat, ízesítsük sóval, majd forraljuk ... |
2006-11-14 00:28:46 |
|
|
|
|
|
|
... személyre):
50 dkg burgonya, 20 dkg vörös-, 20 dkg lila, egy szál póré-, 10 dkg fokhagyma, egy-egy csokor új és metélőhagyma, 20 dkg vaj, 5 dl fehérbor, 2 szem csillagánizs, 15 dkg reszelt parmezán sajt.
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a hagymaféléket megtisztítjuk.
2. A feldarabolt burgonyát, a vöröshagymát, a lilahagymát, a pórét és a fokhagymá... |
2006-11-10 18:25:50 |
|
|
|
|