Belépés
Nikotinnal béta-karotint ne
... D-vitaminról van szó. A tejzsírban, például a tejfölben, vajban vagy sajtokban található. Sok D-vitamin van a halban, a halmájban vagy -zsírban. A napi adag fedezésére azonban elég, ha naponta 15 percig napoztatja a karját, a bőrben így megfelelő mennyiségű vitamin képződik. Aki nyáron sokat napozik, és elegendő halat fogyaszt, az már ne szedjen D-vitamint. Túl nagy menynyiség ugy...
2007-03-26 00:51:49
Gyógyítás
... Próbálja ki az alábbi nyugtató kúrát, amely enyhíti a görcsöket, csökkenti a gyulladást és gyógyítja a fekélyt. Négy kanál lenmagot daráljunk le, és öntsük le egy liter 70 C-fokos vízzel. 15 percig hagyjuk lúgozódni, majd szűrjük le. Adjunk hozzá öt kanál kamilla és negyed liter forralt víz keverékét. Reggel éhgyomorra két pohárral igyunk belőle, majd feküdjünk hanyatt. Tíz perc m...
2007-03-26 00:47:25
Zellerkrémleves lazacrózsákkal
... szárzellert karikákra, a zellerzöldet, petrezselymet és hagymát finomra vágjuk.
2. A forró olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a húslevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük. Mielőtt teljesen szétfőne a zöldség, 2-3 evőkanálnyit (jobbára szárzellert) kiveszünk belőle a d...
2007-03-25 13:46:22
Tiroli rösti
... a paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, és a zöldpaprikával együtt a megforrósított olajon kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit meg a paradicsomot. Kb. 3 percig pirítjuk, majd meghintjük az édes-nemes pirospaprikával, felöntjük az erőlevessel, és hozzákeverjük a paradicsompürét. Sóval,...
2007-03-25 13:38:26
Tarhonyatorta
... megsózzuk, beleforgatjuk a tarhonyát, és egy kivajazott, morzsával beszórt közepes tepsibe vagy tűzálló tálba simítjuk.
2. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 15 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, a megsült tésztára kenjük, és félig nyitott sütőben kis ideig ,,szárítjuk". Ha kész, vaníliás cukorral meghi...
2007-03-25 13:36:47
Fűszeres hússal töltött padliz
... hogy meg ne égjen! Adjuk hozzá a paradicsompürét és a felkockázott paradicsomot, majd a húst, kaprot, petrezselymet és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk meg, s pároljuk nagy lángon kb. 5 percig.
3. A lecsepegtetett padlizsánokból óvatosan nyomjuk ki a maradék vizet, majd a felhevített olívaolajon süssük világosbarnára minden oldalukat (ez kb. 2 percet vesz majd igénybe)....
2007-03-25 13:33:34
Ötletes öntetek
... egy kis fej hagymát, és ezzel a mártással keverjük össze a salátát. -ploczek-

A megszelídített hagyma
v Ha a vöröshagyma salátába kerül, felvágás előtt tanácsos néhány másodpercig vízzel locsolni. Így a szemet kevésbé csípi, s illata és íze is szelídebbé válik.
v A fokhagyma héja könnyebben lehántható, ha a gerezdeket előzőleg négy-öt percig hideg vízben áztat...
2007-03-25 13:19:58
A nyári időszámítás előnye...
... lepni! Tegnap egy át...
2007-03-25 09:27:25
Gyógynövény-és fűszerhoroszkóp
... Édesköménnyel kombinálva a köhögés és a görcsoldás is felszámolható.

Ikrek: Nyugtató és altató komló

Az Ikrek állandóan tesz-vesz, valamit tevékenykedik, egyetlen percig sem tud nyugton maradni. Ő az, aki magas fordulatszámon pörög, és rengeteg stressz éri. Nem csoda, hogy esténként nem tud elaludni, és álmatlanul forgolódik az ágyban. A komlóból készült tea...
2007-03-25 08:15:56
Hamis ananász
Hozzávalók: 2 kg kockára vágott tököt, 3dl ananász szörppel, 6 evök. cukorral, 1 csomag van. cukorral, 2 evők. citrom lével.
Munkamenet:Összekeverjük, állni hadjuk, másnap 10 percig főzzük.
Szalicinnel a tetején száraz dunsztba tesszük. ...
2007-03-24 18:38:46
1 2 3 ..........3243 ......4864 4865 .....6381 6382 6383 6485 6486 
Címkék: nyári időszámítás, halmájban vagy, napi adag, alábbi nyugtató, forró olajban, áttört fokhagymát, paprikát megtisztítjuk, megtisztított vöröshagymát, zöldpaprikával együtt, megforrósított olajon, édes-nemes pirospaprikával, közepesnél kisebb, maradék cukorral, megsült tésztára, felkockázott paradicsomot, lecsepegtetett padlizsánokból, maradék vizet, felhevített olívaolajon, mártással keverjük, megszelídített hagyma, vöröshagyma salátába, szemet kevésbé, fokhagyma héja, gerezdeket előzőleg, komlóból készült, tetején száraz, paradicsompürét, fűszerhoroszkóp, pirospaprikával, zellerkrémleves, megfonnyasztjuk, megszelídített, világosbarnára, padlizsánokból, lecsepegtetett, megforrósított, lazacrózsákkal, fordulatszámon, zöldpaprikával, megtisztítjuk, petrezselymet, felkarikázzuk, hozzákeverjük, tarhonyatorta, beleforgatjuk, tojásfehérjét, megtisztított, előmelegített, összekeverjük, tevékenykedik, édesköménnyel, felszámolható, felkockázott, vöröshagymát, zellerzöldet, paradicsomot, evőkanálnyit, szalicinnel,
© 2013 TVN.HU Kft.