|
|
|
... meg-jelenésére utal.
17 Ünnepi vacsora Bajai halászlé Hozzávalók:
4 személyre: g ponty, 500 g vegyes hal (törpeharcsa, kárász, keszeg), 2 db közepes vöröshagyma, 2 ek. őrölt pirospaprika (édesnemes, és erős), só, 1 db paradicsom, 1 db hegyes zöldpaprika, 1-2 db, só, cseresznyepaprika, 250 ml vörösbor, 150 g gyufatészta
18 Szaloncukor Jellegzetes karácson... |
2019-12-01 21:30:11 |
|
|
|
|
|
|
... meg-jelenésére utal.
17 Ünnepi vacsora Bajai halászlé Hozzávalók:
4 személyre: g ponty, 500 g vegyes hal (törpeharcsa, kárász, keszeg), 2 db közepes vöröshagyma, 2 ek. őrölt pirospaprika (édesnemes, és erős), só, 1 db paradicsom, 1 db hegyes zöldpaprika, 1-2 db, só, cseresznyepaprika, 250 ml vörösbor, 150 g gyufatészta
18 Szaloncukor Jellegzetes karácson... |
|
2018-12-03 18:00:20 |
|
|
|
|
|
|
...
A gyömbér -mint gyógyszer és ötletek ,hogy mit készíthetünk belőle.....
Marika levélben...
GYÖMBÉR - A MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY
Gyömbér-növény
A gyömbér gumós gyökerű, trópusi évelő növény.
Minden évbe... |
2016-12-12 17:59:33 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel, csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon apróra vágjuk, és 5 dkg vajjal meg 1 teáskanál tejföllel ugyancsak kikeverjük. Végül a megmaradt vajat a reszelt sajt felével... |
|
2011-11-16 19:05:39 |
|
|
|
|
|
|
... friss zöldsaláta, készítésüknél szűz olivaolajat használnak, de egyéb dresszingeket (önteteket) is készítenek, melyeket leginkább citromlével ízesítenek.
Az olasz konyha, pirospaprikán kívül, valamennyi, nálunk is ismert fűszerfélét alkalmaz. Az ízesítésnél előszeretettel használják a rozmaringot és az oreganot is. A különböző ételekhez készített mártásoknál törekednek ... |
|
2011-11-15 20:47:59 |
|
|
|
|
|
|
... ételek
Mustár
pácok, mártások, körözöttek
Olajbogyó
mártások, saláták
(gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és kaprival)
Pirospaprika
mártások, saláták, húsok, körözöttek,
magyaros fogások
Petrezselyem
levesek, mártások, főzelékek, saláták, szendvicsek,
sült és párolt hús... |
2011-11-15 11:53:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg sertésköröm
5-10 dkg zsír
1 nagy fej apróra vágott hagyma
pirospaprika
só
bors
kömény
1,5 kg burgonya
Elkészítés:
A tisztára mosott körmöket az ízületüknél több darabra vágjuk. A hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, pirospaprikával, köménnyel meghintjük, borsozzuk, megsózzuk, ... |
2011-10-20 09:50:24 |
|
|
|
|