|
|
|
...
Hozzávalók:
1 tojás, 3 dkg zsír, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál tej, 15 dkg cukor, 45 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1,5 kg alma, 25 dkg dióbél, 30 dkg baracklekvár, porcukor, vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A tojást a zsírral, mézzel, tejjel és cukorral jénai tálban, vízgőzön állandóan keverve (kb. 10 percig) felmelegítjük. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert l... |
2010-12-19 16:08:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
16 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 7 tojás, 9 dkg kristálycukor, 19 dkg liszt, pici sütőpor, 6 dkg mazsola, 1/2 dl rum, 7 dkg tortadara, 10 dkg baracklekvár, sötét csokimáz, vaj, liszt a forma kikenéséhez.
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A kuglófformát vajazzuk, lisztezzük. A vajat ... |
|
2010-12-19 16:07:18 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 tojás, 34 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, citromhéj, 10 dkg mazsola, sárgabaracklekvár, tortabevonó csokoládé.
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük. Közben hozzáadjuk a porcukrot, egyenként beleütjük a tojásokat. Végül hozzákeverjük a liszttel elvegyített vaníliát és a reszelt citromhéjat. Papírral bélelt sütőle... |
2010-12-19 16:00:06 |
|
|
|
|
|
|
....
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor.
Elkészítés:
Összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Jól kidolgozzuk és egy éj... |
|
2010-12-19 15:59:31 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, késhegynyi sütopor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, közepes méretű, zsírozott tepsibe kinyújtjuk, megkenjük sárgabarack lekvárral. A tetejére: 4 tojás fehérjét habnak felverni, belekeverni 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és óvatosan beleforgatni 15 dkg darál... |
|
2010-12-19 15:57:39 |
|
|
|
|
|
|
... készítünk, majd a krém tetejére helyezzük a tepsiben egyik saroktól a másikig keresztben, fentről lefele úgy, hogy a végén kis r... |
2010-12-19 15:57:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 gyümölcstortalap, 1 tojás, 3 evőkanál porcukor, 2 evőkanál rétesliszt, 1 tasak vaníliás cukor, 1,7 dl tej, 6 dkg vaj, 2 cl Grand Marnier likőr, 3 nagyobb körte, 5 dkg almalekvár, 3 cl körtepálinka.
Elkészítés:
A krémhez 1 tojást a porcukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral elkeverünk, majd apránként csomómentesen hozzákeverjük a tejet. Gyen... |
2010-12-19 15:55:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
14 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 2 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 27 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 130 ml tej, lekvár, a sütéshez papírhüvely.
Elkészítés:
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a tejet. Belekverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát beletöltjük a papírhüvelyekb... |
2010-12-19 15:54:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
250 g burgonya, 250 g liszt, 100 g zsír (vagy margarin, vaj), 100 g porcukor, 1 tojás, 1 kiskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, baracklekvár.
Elkészítés:
250 g főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 250 g liszttel, 100 g zsírral (vagy margarinnal, vajjal), 100 g porcukorral, 1 tojással, 1 kiskanál szódabikarbónával és csipetnyi sóval. A tésztát kett... |
2010-12-19 15:53:33 |
|
|
|
|
|
|
... gombóccá a tésztát.
Tedd félre megint 20 percre a kész gombócokat, majd helyezd őket forró víz fölé tett szűrőbe, és fedd le. Nagyjából negyed óra alatt gőzöld meg, és végül porcukorral megszórva tálald.
Mákos gőzgombóc
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg szilvalekvár
15 dkg őrölt mák
5 dkg vaj
3 dl tej|... |
2010-12-19 15:53:13 |
|
|
|
|