|
|
|
... evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összemorzsoljuk, majd 5 tojássárgájával összegyúrjuk. Tepsibe nyomkodjuk, lekvárral meg... |
2010-12-19 15:27:20 |
|
|
|
|
|
|
... percig elősütjük. A befőtteket kivesszük a konzervdobozból és lecsöpögtetjük, az őszi és sárgabarackokat felszeleteljük.
A töltelékhez a tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és belekeverjük a gesztenyepürét is. Az elősütött, még forró tésztalapot bekenjük sárgabaracklekvárral és ráragasztjuk a keretet. A közepére hosszában felrakjuk az ananászdarabokat, jobbra é... |
|
2010-12-19 15:22:01 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjéket. Nagy gázos tepsit kikenünk zsiradékkal, meghintünk lisztel és belesimítjuk a tésztát. Közepesen meleg sütőben, megsütjük. Kihűlés után hosszában kettévágjuk. A vajat a porcukorral, kakaóporral, rummal simára keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, jól eldolgozzuk és rásimítjuk a piskótalap felére, befedjük a másik lappal, amit megkenünk vékonyan lekvárral. A marc... |
2010-12-19 15:21:23 |
|
|
|
|
|
|
... margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és a szódabikarbónát. Jól kidolgozzuk. A tés... |
|
2010-12-19 15:18:29 |
|
|
|
|
|
|
... és fedő feltétele nélkül aranysárgára sütjük, a felesleges zsiradékot lecsepegtetjük. A készre sült fánkokat megtölthetjük nyomópisztoly segítségével, baracklekvárral, díszíthetjük porcukorral. Ha a cukrozáskor van segítségünk, aki a cukrozó szita és a fánk közé keménypapírból kivágott figurát tart, akkor érdekes mintázattal tehetjük egyedivé, díszessé a fánkjainkat. Akinek nincs ... |
|
2010-12-19 15:17:03 |
|
|
|
|
|
|
... bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak. Fél cent... |
2010-12-19 15:16:38 |
|
|
|
|
|
|
... baracklekvár.
Elkészítés:
A tésztához a lisztben elmorzsolom a hideg vajat, hozzáadom a többi alapanyagot, és összeállítom. 40 kosárka formát kikenek olajjal, és kibélelem tésztával. A töltelékhez a porcukorral habbá verem a tojások fehérjét, majd belekeverem a diót. A kosárkák belsejét lekvárral megkenem, és a diós töltelékkel mindegyiket megtöltöm. Tepsibe rakom, és el... |
2010-12-19 14:41:23 |
|
|
|
|
|
|
... tepsibe tesszük, közepes meleg sütőben világosbarnára sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, és a meleg tésztára vastagon barackl... |
2010-12-19 14:33:28 |
|
|
|
|
|
|
... lisztből, sütőporból, fél citrom reszelt héjából nagy gázos tepsiben piskótát sütünk. Még melegen feltekerjük. 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel sűrűre főzünk, hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fél citrom levét és reszelt héját. Összevegyítjük a kihűlt lisztes krémmel. Ezt csak hidegen szabad, mert másképp elfolyik a krém. A piskótát kiterítjük... |
2010-12-19 14:32:50 |
|
|
|
|
|
|
... A töltelékhez: fél liter tej, 8 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, baracklekvár.
Elkészítés:
A lisztet a 2 egész tojással, porcukorral, mézzel, vajjal, tejföllel, szódabikarbónával összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. 4 részre osztjuk, és 4 lapot sütünk belőle a tepsi hátulján. Nem kell megijedni a lapok sütésétől, könnyen nyú... |
2010-12-19 14:32:15 |
|
|
|
|