|
|
|
... hozzávalókat összegyúrjuk, a masszával a mandulaformákat vékonyan megtöltjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon világosra sütjük.
Míg hűl, elkészítjük a krémet. A margar... |
2010-05-20 15:26:45 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután a forró tejhez öntjük a simára kevert pudingport és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A vajat kockára vágjuk, és apránként elkeverjük a meleg pudingporral. A tejszínből 2 dkg porcukorral kemény habot verünk. Miután majdnem teljesen kihűlt a krém, hozzáadjuk a tejszínhabot.
Ezután az első lapon elosztjuk az almatölteléket, rátesszük a következő lapot, megkenjük a v... |
|
2010-05-20 15:24:26 |
|
|
|
|
|
|
... kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm-es nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz ... |
2010-05-20 15:22:27 |
|
|
|
|
|
|
... össze. Kenjük ki a tortaformát olajjal, majd öntsük bele a masszát, és tegyük hűtőbe néhány órára.
Tipp: a megk... |
|
2010-05-19 16:26:42 |
|
|
|
|
|
|
... hólabdának vagy egyszerűen csak kettévágom, lekvárral megkenem, porcukrozom. Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, könnyű tészta!
Krém: 25 dkg vajat (Ráma margarin) 20 dkg porcukorral jól kikeverünk - én géppel csináltatom ezt a műveletet -, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót, 2 db egész tojást, ezzel tovább keverjük. A kihűlt tésztára vékonyan lekvárt kenünk (el is maradhat... |
|
2010-05-19 15:20:40 |
|
|
|
|
|
|
Hókifli recept
50 dkg lisztet 20 dkg margarinnal
10 dkg porcukorral egy csipet sóval összemorzsoljuk.
2 dkg élesztőt és 1dl tejet, és 1 tojást hozzáadunk,
majd az egészet összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra,
pogácsaszaggatóval kiszúrjuk vagy háromszög alakúra felvágjuk.
Töltelék:
15 dkg darált diót, 2 dkg édes morzsát,
1,5 dkg mazsolá... |
2010-05-19 15:11:53 |
|
|
|
|
|
|
... felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és langyosan ráöntjük a tésztára. Megvárjuk, míg jól megdermed, csak azután szeleteljük fel a süteményt. Töltelék: A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és apránként a rumot, úgy, hogy minden egyes adaggal jól eldolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. ... |
2010-05-19 15:04:24 |
|
|
|
|
|
|
... (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
7. Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.
Megsütöttem nagyon nagy sikere volt, ... |
2010-05-19 14:41:13 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
10 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját,
beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat form... |
2010-05-19 10:29:02 |
|
|
|
|
|
|
... daráltjuk, majd... |
2010-05-19 10:14:39 |
|
|
|
|