Belépés
Sebastiano Salgado brazil fotográfus kapta a német nyelvterület legrangosabb civil díját
... (Börsenverein des Deutschen Buchhandels) 25 ezer euróval (8,4 millió forint) járó elismerését most ...
2019-10-20 17:32:32
Illegális bevándorlás - A török hatóságok eddig mintegy 40 ezer embert helyeztek át Isztambulból más tartományo
... státuszról szóló igazolványt.
A nem szíriai migránsokat - amennyiben nem rendelkeznek menekültstátusszal - először úgynevezett "visszaküldő központokba" viszik, ahonnan Ankara rendszerint hazautaztatja őket.
Isztambul tartomány júliusban arra szólította fel a jogtalanul ott élő szíriaiakat, hogy augusztus 20-ig költözzenek vissza abba a törökországi tartományba, ahol az ...
2019-10-18 13:01:29
CAFe Budapest - A Halászbástya monumentális kartonmása épül fel a Szabadság téren
... milliónyian vettek már részt. Épített már tornyot, templomot, mesebeli kastélyt, még egy hidat is felhúzott Avignonban, amelyet óriási léggömbök repítettek a folyó fölé.
Az elemek rendszerint a járókelők segítségével kerülnek a helyükre - így észrevétlenül ők is a mű részévé válnak.
"A legtöbb művész ragaszkodik alkotásához, de engem mindig sokkal inkább az motivált, h...
2019-10-11 16:32:09
Nobel-díj - Mihályi Zsuzsa: Olga Tokarczuk visszahozta a történetmesélést a lengyel irodalomba
... játszani című elbeszéléskötet egyik magyar fordítója.
Hozzátette: Olga Tokarczuk hazájában rettentően népszerű, de az európai irodalomban is régóta jelen van műveivel. A lengyel után rendszerint a svéd kiadás az első, de művei megjelennek német, angol és olasz nyelven is. A magyarul megjelent művei eddig nem kaptak túlzottan nagy kritikai nyilvánosságot.
Az 1990-es évek...
2019-10-10 16:15:40
Nobel-díj - Olga Tokarczuk és Peter Handke kapja a 2018-as és a 2019-es irodalmi Nobel-díjat
... "mágikus realizmus", a "mitikus próza" fő képviselőjének tartják. A pszichológus végzettségű és sokáig terapeutaként dolgozó írónő műveiben kimutatható Carl Jung és Sigmund Freud hatása. Rendszerint túllép a regény műfaji keretein, prózája töredékes, esszészerű, a cselekmény több szálon és különböző szinteken bonyolódik. Egyformán népszerű az olvasóközönség és a kritikusok körében...
2019-10-10 14:32:08
Magyar érdekképviselet, nemzetpolitika és regionális kihívások a 9. Önkormányzati Szabadegyetem programján
... magyar polgármesterek, megyei és önkormányzati képviselők, valamint a községi, illetve városi hivatalok szakdolgozóinak tájékoztatásának és képzésének célkitűzésével hozták létre. A rendszerint több száz fős részvétellel szervezett rendezvényt, amely az elmúlt években témáit tekintve is kibővült, az idén október 17-19. között tartják meg a csallóközi Nagymegyeren.
"A dél-szlo...
2019-10-10 13:51:39
Üzenet...
... Izrael
Államon kívüli élő zsidóságon belül tendenciává vált az Izrael Állammal kapcsolatos
aktivizmus csökkenése, Izrael Államot érintő kérdésekkel kapcsolatos apátia. A
hírekben rendszerint csak akkor szerepel a Közel-Kelet egyetlen demokratikus állama,
ha biztonságát különböző terrorista akciók veszélyeztetik, ennek kapcsán pedig
általánossá vált, hogy j...
2019-10-08 07:15:31
Önkormányzat 2019 - MSZP, Jobbik: Miskolc legnagyobb választási csalása történhetett
... Hozzátették: Miskolcon nem ez az első eset, a korábbi országgyűlési és önkormányzati választásokon is előfordult hasonló.
"A választók akarata szent, azonban a kormánypártok ezt Miskolcon rendszerint torzítani, befolyásolni akarják" - szögezte le Varga László.
Jakab Péter elmondta: van egy szervezet, az Új Lendület, amelynek jelöltjeiről az terjed városszerte, hogy "egyf...
2019-10-07 14:11:54
Hanga Ádám: kemény szezonrajt, új feladatokkal
... irányító vagyok, ami 30 évesen komoly kihívás. Nem az a feladatom, hogy 20-30 pontokat dobjak, hanem hogy mozgassam a csapatot, és élen járjak a védekezésben is."
Az edzésrendről rendszerint csak aznap reggel határozó vezetőedzőről, a szerb Svetislav Pesicről a 200 centis magyar kosaras közölte, már hozzászoktak a 70 éves mester filozófiájához.
"Bár kétségtelenül furcsa,...
2019-10-07 12:42:29
Aradi vértanúk - Több tucatnyi helyszínen tartottak megemlékezéseket a Felvidéken
... magukat is legyőzve, és ez az üzenet a mai napig hat, mert az ő mai felvidéki utódaiknak is erőt kell meríteniük az előttük álló küzdelmekhez.
Az aradi vértanúk napján Pozsonyban rendszerint megemlékeznek a pozsonyi vértanúkról is, vagyis azokra, akik a koronázó városban születettek vagy ott végezték ki őket.
A 13 aradi vértanú közül hárman születtek a Felvidéken, és ma...
2019-10-06 17:31:47
1 2 3 ..................480 481 .........720 721 .........959 960 961 
Címkék: Sebastiano Salgado, CAFe Budapest, Mihályi Zsuzsa, Olga Tokarczuk, Peter Handke, Önkormányzati Szabadegyetem, Hanga Ádám, Deutschen Buchhandels, Carl Jung, Sigmund Freud, Izrael Állammal, Izrael Államot, Varga László, Jakab Péter, Svetislav Pesicről, német nyelvterület, török hatóságok, lengyel irodalomba, 2019-es irodalmi, törökországi tartományba, folyó fölé, elemek rendszerint, járókelők segítségével, legtöbb művész, európai irodalomban, lengyel után, svéd kiadás, magyarul megjelent, 1990-es évek, pszichológus végzettségű, regény műfaji, cselekmény több, kritikusok körében, rendszerint több, elmúlt években, idén október, csallóközi Nagymegyeren, első eset, korábbi országgyűlési, választók akarata, terjed városszerte, edzésrendről rendszerint, szerb Svetislav, előttük álló, aradi vértanúk, pozsonyi vértanúkról, koronázó városban, történetmesélést, megemlékezéseket, tájékoztatásának, érdekképviselet, elbeszéléskötet, szakdolgozóinak, olvasóközönség, nemzetpolitika, veszélyeztetik, képviselőjének,
© 2013 TVN.HU Kft.