|
|
|
... Beleforgatjuk a lisztbe. A tojást elkeverjük a tejjel. A
halfiléket beleforgatjuk a tojáskeverékbe és a zsemlemorzsába, majd félretesszük egy időre. Felforrósítjuk a vajat egy
serpenyőben, és 3 evőkanál liszt hozzáadásával rántást készítünk. 2 percig pirítjuk, majd felengedjük tejföllel, a
halerőlevessel és a sherryvel. Besûrûsödésig... |
2010-11-27 17:28:32 |
|
|
|
|
|
|
... kiskanál só.
Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A halat megmossuk, szárazra töröljük és kizsírozott edénybe tesszük.
Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben, és puhára pároljuk rajta a hagymát, a paprikát és a zellert. Hozzáadjuk a
paradicsomot, és lassú forralással addig főzzük, amíg a lé el nem párolog. Rákanalazzuk a halra... |
|
2010-11-27 17:28:10 |
|
|
|
|
|
|
... akartam"
Mikor eljő az ítéletnek napja,
A végső nap
S a maga jussát minden szív kikapja,
Mikor a Bíró rátekint merőn:
Egyensúlyozni bűnök tonnasúlyát,
Egy hópehely a másik serpenyőn;
Lángtengerek közt keskeny tejfolyó,
Kárhozat-földjén üdvösség-barázda:
Jóakarat - elég lesz ez a szó?...
Hiúság
Miko... |
2010-11-17 08:27:58 |
|
|
|
|
|
|
... tartozott" (V. kötet 7.1.), úgy vélem, ideje szembenézni a Sajó-hagyaték ellentmondásos megítélésének kérdéskörével, vállalva a rajongóan magasztaló, illetőleg sommásan elutasító vélemények serpenyői között mozgó mérlegnyelvnek, egy friss, egy mai olvasat birtokában levő esztétikai értékítéletnek a feladatát is.
Mielőtt azonban erre rátérnék, ismerkedjünk meg a kö... |
|
2010-11-16 09:33:44 |
|
|
|
|
|
|
... palacsintákat, mindegyiket megszórjuk apróra vágott snidlinggel, bazsalikommal, elosztjuk rajtuk a darabokra vágott olajbogyókat, és 1-1 kanálnyi krémet. A palac... |
|
2010-11-12 20:39:42 |
|
|
|
|
|
|
... katona.
Staat (latin) . . . . . . . állam.
Schreiben (latin) ............ írni.
Strasse (latin) .......... út.
Schüssel (latin: scutula) ....... tál, serpenyő
Struktur (latin) .......... alkat
Spiegel (latin: speculum) ......... tükör.
Skizze (olasz) ............. vázlat
System (görög) .............. rendszer.... |
2010-11-12 07:51:59 |
|
|
|
|
|
|
Adolf Hitler - Harcom 5. rész
X. A föderalizmus mint álarc
1919 telén, de még inkább 1920 tavaszán és nyarán fiatal pártunknak olyan kérdésben kellett állást foglalnia, amely már a háború alatt is rendkívüli fontosságra tett szert. Már az első kötetemben érintettem azokat a jelenségeket, amelyek Németországot összeomlással fenyegették, és rámutattam az... |
2010-11-10 14:27:57 |
|
|
|
|
|
|
Adolf Hitler - Harcom 4.rész
II. Az állam
A polgári világ már 1920-21-ben szemére vetette mozgalmunknak, hogy elveti a mai államot. Ezért a különböző irányzatok pártpolitikai rablólovagjai jogosultnak érezték magukat arra, hogy ahol csak tehették, elnyomjak az új világnézetnek e fiatal, kényelmetlen hirdetőjét. Közben természetesen szándékosan elf... |
2010-11-09 19:31:29 |
|
|
|
|
|
|
... ezt a szót használni, mielőtt kipróbálta volna valódi értelmét ott, ahol vége minden játéknak, és a sors istennőjének kérlelhetetlen keze népeket és embereket egykedvűen tesz serpenyőjébe, hogy megmérje érzelmük igaz voltát és mibenlétét. Magam is azok
közé a milliók közé tartozom, akiknek büszke boldogságtól dagadozott a keble azért, hogy végre megszabadulhatn... |
2010-11-09 19:22:12 |
|
|
|
|
|
|
... pohár tejföl,
225 g rákhús, 2 pohár zsemlekocka, 3 evőkanál citromlé, 2,2 kg vörös
alligátorteknős.
Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Serpenyőben
felforrósítjuk a vajat. Hozzáadjuk a hagymát és puhára pároljuk.
Keverőtálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalóját. Ezt
a keveréket és a vajban megpirít... |
2010-11-04 05:21:52 |
|
|
|
|