|
|
|
... gömbölyűaljú poharat, egy kanalat, 1-2 asztali kést és a gyümölcsesszenciákat, citrom- vagy narancslevet, vagy feloldott citromsavat, vagy rumesszenciát, szóval, amivel ízesíteni akarjuk a szaloncukrot. Mikor 6-7 percig főtt a cukor, akkor tegyük meg vele a következő próbát: tegyünk a tányérba egy kanállal a fővő cukorból, és a pohár aljával dörzsöljük. Ha fehéredik, sűrűsödik a d... |
2010-11-25 06:37:39 |
|
|
|
|
|
|
... megkapod majd a munkáért. Ha létezne a Mikulás bizonyosan rólad mintáznák
0-20 pont közt: Hát, rezeg a léc. Javaslom, hogy csak mosolyogj, néha elkurjantsd, hogy a ho-ho-ho-t és adj szaloncukrot a gyermekeknek!Akkor nem lesz baj.
0 pont alatt: Eszedbe ne jusson Mikulásnak lenni! Egyrészt, mert összetörheted a gyermekek lelkét, ha elárulod, hogy nem létezik! Másrészt, mer... |
|
2010-11-25 00:13:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg cukrot 1,5 dl vízzel felteszünk főni úgy, mintha szaloncukrot készítenénk, majd 25 dkg finomra őrölt dióra öntjük és fakanállal jól elkeverjük. Egy kevés rummal ízesítjük.
Elkészítés:
A kihűlt, megdermedt masszát cukrászdában gránithengeren többször átengedve finomítják sima marcipánná. Otthon nedves konyharuhával borított gyúródeszkán, gy... |
2010-11-22 21:37:30 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük, hagyjuk kihűlni. Kiterítjük a pulykamellet egy alufóliára, megsózzuk és rákenjük a spenótot. Feltekerjük, majd az alufóliába csomagoljuk, a fólia két végét megtekerjük (mint a szaloncukrot). Egy lábosban vizet forralunk, és a beletesszük a csomagot, minkét oldalán 10-15 percig főzzük.
A mártáshoz: a libazsírt felmelegítünk, liszttel híg rántást készítünk, bele... |
|
2010-11-20 18:42:10 |
|
|
|
|
|
|
... vette,
az erkélyre állította:
búsult is a fenyőfácska:
nem lesz mégsem karácsonyfa!
Aztán mégis elővették
díszítgették napról napra:
csillagszórót, szaloncukrot
aggattak a kis gallyakra.
Került rá sok színes gyertya,
aranydió, papírangyal:
Ő hívta be a kisfiút,
csengő hangú kis haranggal.
Lobogtak a szín... |
|
2010-11-20 16:21:09 |
|
|
|
|
|
|
... porcelántálon vagy márványlapon - de lehet műanyag vágódeszkán is - nedves kézzel tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk. Kihűlés előtt megfelelő nagyságú darabokra v... |
2010-11-19 18:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5 - 2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kockaformákra. Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és - ha már jól kihűltek - csomagoljuk be a cukorkákat.
• Szaloncu... |
2010-11-19 18:49:58 |
|
|
|
|
|
|
... vagy márványlapon - de lehet műanyag vágódeszkán is - nedves kézzel tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk.
Kihűlés előtt megfelelő nagyságú darabokra vágjuk. Az... |
2010-11-19 04:47:07 |
|
|
|
|
|
|
... legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5 - 2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kockaformákra.
Az ... |
2010-11-19 04:46:44 |
|
|
|
|
|
|
... gömbölyűaljú poharat, egy kanalat, 1-2 asztali kést és a gyümölcsesszenciákat, citrom- vagy narancslevet, vagy feloldott citromsavat, vagy rumesszenciát, szóval, amivel ízesíteni akarjuk a szaloncukrot. Mikor 6-7 percig főtt a cukor, akkor tegyük meg vele a következő próbát: tegyünk a tányérba egy kanállal a fövő cukorból, és a pohár aljával dörzsöljük. Ha fehéredik, sűrűsödik a d... |
2010-11-19 04:46:22 |
|
|
|
|