|
|
|
... szarvasból és vaddisznóból készült ételek kerülnek majd a tányérra.
A fővárosi... |
2014-05-07 14:15:01 |
|
|
|
|
|
|
Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal
Hozzávalók:
1 kg szarvashús csont nélkül (lapocka, nyak, comb, oldalas, lábszár)
25 dkg csiperkegomba
3 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szelet zeller
2 db hegyes csípős paprika
1/2 kalifornia paprika... |
|
2014-03-02 23:14:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4-5 személyre:
1 kg szarvashús, 3 evőkanál vörösborecet, 3 evőkanál balzsamecet, zsiradék, 1 nagy hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 petrezselyemgyökér, só, bors, csípős paprika vagy csilipor, 2 babérlevél, 1 teáskanál borókabogyó, 1 üveg (7,5 dl) félszáraz vörösbor, 1,5 evőkanál liszt vagy keményítő; a nokedlihez: 2 tojás, 30-35 dkg liszt, só, víz, petrezselyemzöld, ... |
|
2014-02-05 12:30:08 |
|
|
|
|
|
|
Régebben gyakran főztem tárkonyos szarvasragu levest, vagy vadpástétomot, de egyszer azt olvastam, hogy a vadak húsa a legszennyezettebb. A sok kiszórt műtrágya és permetezőszer a vadak gyomrába/húsába kerül és felhalmozódik. Hiába, már a természet sem a régi.
Azóta nem főzök vadhúst. Szerintem Te se tedd.... |
|
2012-09-13 09:33:38 |
|
|
|
|
|
|
...1 kg szarvascomb vagy lapocka
1 kg sütőtök
2 ek liba- vagy kacsazsír
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 l húsleves
2-2 szál rozmaring és kakukkfű
2 babérlevél
2 dl fehérbor
1 kk chilipor
só
bors
A megtisztított és hideg vízben kiáztatott szarvashúst felkockázzuk, majd a felhevített zsiradékon megpir... |
2012-02-09 10:20:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Pác
1 evőkanál bors durvára őrölt
1 liter vörösbor
5 dkg szalonna füstölt
10 szem borókabogyó
1 kiskanál koriandermag
Elkészítés:
A pác készítéséhez leírt alapanyagokból páclevet készítünk.A húst felhasználás előtt egy nappal bepácoljuk és hűtőszekrénybe tesszük.Másnap a bepácolt húst kockára vágjuk.
Má... |
2011-10-21 22:08:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 kg szarvashús
30 dkg füstölt szalonna
50 dkg gomba
30 dkg sárgarépa
30 dkg fehérrépa
30 dkg hagyma
30 dkg padlizsán
20 dkg mustár
15 dkg paradicsom
15 dkg paprika
legalább 1 üveg száraz vörösbor
2 dl olívaolaj
borókabogyó
mustármag
... |
2011-01-09 19:42:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4-6 főre:
1 kg tisztított szarvas comb
A páchoz: 2 ek mustár, 2-3 tk medvehagymás vadfűszer keverék, 1 dl olaj
A raguhoz: 30 dkg csiperke, 5-5-5 darab szárított róka-, szegfű- és vargánya gomba, 2 szál sárgarépa, 1 kis darab zellergumó, 1 k... |
2010-11-21 11:46:46 |
|
|
|
|