Belépés
Júniustól vadhús is lesz a menzákon
... szarvasból és vaddisznóból készült ételek kerülnek majd a tányérra.
A fővárosi...
2014-05-07 14:15:01
Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal
Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal

Hozzávalók:

1 kg szarvashús csont nélkül (lapocka, nyak, comb, oldalas, lábszár)
25 dkg csiperkegomba
3 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szelet zeller
2 db hegyes csípős paprika
1/2 kalifornia paprika...
2014-03-02 23:14:05
Heti menü ajánlat – 2014 február 24 - március 02.
... fehérkenyérrel

Vasárnap:

Reggeli: Főtt debreceni kolbász mustárral, boros teával, zsemlével
Előétel: Karfiolleves tejfölösen
Főétel: Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal
Desszert: Farsangi szalagos fánk
Vacsora: Színes fejtettbab-saláta
Vegetáriánus ajánlat: Kapros-túrós csusza rétesben sütve

Forrás:Mindmegette.hu ...
2014-02-23 21:09:42
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel
Hozzávalók 4-5 személyre:
1 kg szarvashús, 3 evőkanál vörösborecet, 3 evőkanál balzsamecet, zsiradék, 1 nagy hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 petrezselyemgyökér, só, bors, csípős paprika vagy csilipor, 2 babérlevél, 1 teáskanál borókabogyó, 1 üveg (7,5 dl) félszáraz vörösbor, 1,5 evőkanál liszt vagy keményítő; a nokedlihez: 2 tojás, 30-35 dkg liszt, só, víz, petrezselyemzöld, ...
2014-02-05 12:30:08
Milyen vadhúst szoktatok enni?
Régebben gyakran főztem tárkonyos szarvasragu levest, vagy vadpástétomot, de egyszer azt olvastam, hogy a vadak húsa a legszennyezettebb. A sok kiszórt műtrágya és permetezőszer a vadak gyomrába/húsába kerül és felhalmozódik. Hiába, már a természet sem a régi.
Azóta nem főzök vadhúst. Szerintem Te se tedd....
2012-09-13 09:33:38
Heti menü ajánlat
... ajánlat: Cicvara friss fehérkenyérrel


Vasárnap:

Reggeli: Főtt debreceni kolbász mustárral, boros teával
Előétel: Borhableves
Főétel: Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal
Desszert: Farsangi szalagos fánk
Vacsora: Színes fejtettbab-saláta
Vegetáriánus ajánlat: Kapros-túrós csusza rétesben sütve

Forrás:Mindmeget...
2012-02-26 22:09:04
Sütőtökös szarvasragu
...1 kg szarvascomb vagy lapocka
1 kg sütőtök
2 ek liba- vagy kacsazsír
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 l húsleves
2-2 szál rozmaring és kakukkfű
2 babérlevél
2 dl fehérbor
1 kk chilipor

bors



A megtisztított és hideg vízben kiáztatott szarvashúst felkockázzuk, majd a felhevített zsiradékon megpir...
2012-02-09 10:20:15
Kukoricás szarvasragu recept
Hozzávalók:
Pác
1 evőkanál bors durvára őrölt
1 liter vörösbor
5 dkg szalonna füstölt
10 szem borókabogyó
1 kiskanál koriandermag

Elkészítés:

A pác készítéséhez leírt alapanyagokból páclevet készítünk.A húst felhasználás előtt egy nappal bepácoljuk és hűtőszekrénybe tesszük.Másnap a bepácolt húst kockára vágjuk.
Má...
2011-10-21 22:08:01
Zöldséges szarvasragu cseréptá
Hozzávalók:

2 kg szarvashús
30 dkg füstölt szalonna
50 dkg gomba
30 dkg sárgarépa
30 dkg fehérrépa
30 dkg hagyma
30 dkg padlizsán
20 dkg mustár
15 dkg paradicsom
15 dkg paprika
legalább 1 üveg száraz vörösbor
2 dl olívaolaj
borókabogyó
mustármag
...
2011-01-09 19:42:11
vörösboros szarvasragu


Hozzávalók 4-6 főre:

1 kg tisztított szarvas comb
A páchoz: 2 ek mustár, 2-3 tk medvehagymás vadfűszer keverék, 1 dl olaj
A raguhoz: 30 dkg csiperke, 5-5-5 darab szárított róka-, szegfű- és vargánya gomba, 2 szál sárgarépa, 1 kis darab zellergumó, 1 k...
2010-11-21 11:46:46
1 2 
Címkék: Szerintem Te, vadak húsa, vadak gyomrába, felhevített zsiradékon, húst felhasználás, nappal bepácoljuk, bepácolt húst, petrezselyemzöld, zsemlegombóccal, hűtőszekrénybe, alapanyagokból, fehérkenyérrel, petrezselymes, permetezőszer, vadpástétomot, felhalmozódik, csiperkegomba, megtisztított, felkockázzuk, vegetáriánus, ritakonyhaja, karfiolleves, koriandermag, készítéséhez, felhasználás, medvehagymás, vörösborecet, vaddisznóból, mindmegette, szarvasragu, borókabogyó, felhevített, balzsamecet, szarvashúst, vöröshagyma, szarvascomb, borhableves, kalifornia, fejtettbab, vörösboros, tejfölösen, szarvashús, elkészítés, babérlevél, kiáztatott, hozzávalók, zsiradékon, bepácoljuk, nokedlihez, paradicsom, nokedlivel, szarvasból, tisztított, zellergumó, júniustól, zöldséges, természet, teáskanál, szerintem, mustármag, kukoricás, mustárral, félszáraz, szárított, vadfűszer, sárgarépa, fehérrépa, padlizsán, sütőtökös, személyre, szoktatok,
© 2013 TVN.HU Kft.