|
|
|
... szedret óvatosan beleforgatjuk, és a tésztát kivajazott sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük, de 50 perc után kissé mérsékeljük a tüzet. Ha szükséges, sütőpapírral takarjuk le, nehogy megégjen a teteje. A sütési idő vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e már. Amikor kész, 30 percig hagyjuk a formában, majd rácsra borítva kihűtjük, és felszeletel... |
2006-10-05 14:59:42 |
|
|
|
|
|
|
... felfalni ikráit. Szaporításhoz este kell a párt kihelyezni, ahol a 3.-4. nap hajnalán megtörténik az ikrázás. A szülőpár visszahelyezése után az ikrákat védeni kell az erős fénytől, ezért takarjuk körbe papírral, vagy helyezzük félárnyékos helyre. Az ivadék egy nap elteltével megrepeszti ikraburkát, majd további négy nap elteltével elúszik. Ekkor kell megkezdeni etetésüket apró el... |
|
2006-10-03 11:48:40 |
|
|
|
|
|
|
... hogy az élesztő felfusson. Tegyük a liszthez az áttört burgonyát, két teáskanálnyi sót, majd a kovászt. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Dagasszuk 10 percig. Takarjuk le tiszta konyharuhával, és langyos helyen kelesszük háromszorosára.
Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, majd vizespohárral szaggassuk ki.
Tegyük tálcára, t... |
2006-09-27 02:13:37 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt és a szobahőmérsékletű vajat. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd kis adagokban öntsük hozzá a langyos tejet. Addig kell dagasztani, míg a kenyértészta az edény falától elválik. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, tegyük az edényt langyos helyre, és kelesszük kétszeresére.
Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk egycenti vastagságúra, majd szaggassuk ki nagy pogác... |
|
2006-09-27 00:20:29 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt, a cukrot és a sót. Csorgassuk rá az olívaolajat, kapcsoljuk be a dagasztót, majd öntsünk hozzá a másfél decinyi langyos vizet. Dagasszuk pár percig, majd tegyük langyos helyre, takarjuk le egy konyharuhával, és kelesszük kétszeresére. Akkor lesz a legfinomabb, ha a burgonyás tésztánk lágy állagú, ne ijedjünk meg, ha nem tudjuk kinyújtani. Tegyünk egy sütőlapra sütőpapírt... |
|
2006-09-25 17:35:38 |
|
|
|
|
|
|
... a munka, és nincs idő a napon kifakítani az új tapétát, tegyük egy-két percre hidrogénszuperoxid-oldatba, és szárítsuk meg a levegőn. Ha a képek nyomát akarjuk eltüntetni a tapétáról, takarjuk be a folt környékét újságpapírral, és a szabadon maradt részre néhány napon keresztül tükrök segítségével irányítsunk erős napsugarat.
Leginkább a padlóhoz közel eső részeken roml... |
2006-09-23 13:02:02 |
|
|
|
|
|
|
... többi hozzávalóval együtt a liszthez, és jól dagasszuk be. Figyeljünk arra, hogy a hozzávalók is langyosak legyenek, és kelni is langos helyen hagyjuk, akkor lesz igazán könnyű a fánk. Takarjuk le konyharuhával, és pihentessük, míg szépen megkel. Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagra, szúrjuk tetszőleges nagyságúra, majd ismét letakarva pihentessük újra. Közepesen... |
2006-09-14 07:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... a tojáskarikák felével, a hagymakarikák egyharmadával, majd ismételjük meg a rétegezést. A félre... |
2006-09-03 23:06:31 |
|
|
|
|
|
|
... személyiséget a két keretrendszerbe.
Fókuszáljuk a elsőre, ne nagyon figyeljünk a másodikra, de legyünk tudatában, hogy van, és azért naponta kevergessük (nem kell tudatosan).
Takarjuk le a másik többdimenziós személyiség kivetülésével.
A többdimenziós személyiséget főzzük éveken át, amíg az összes nyitottságot bele nem rakjuk.
Közben vágjuk apró darabokra ... |
2006-09-03 18:21:42 |
|
|
|
|
|
|
... gyulladás elmúlik. Ne használjunk krémeket, olajokat, és szedjünk C-vitamint, mert az gyorsítja a sebgyógyulást! Ne kaparjuk le a már megszáradt sebet, és ha a sérülés az arcon van, ne takarjuk be alapozóval, amíg nem gyógyult meg teljesen! Ne kapargassuk és nyomogassuk a pattanásokat, mert forradás lehet a végeredmény! Ha nem szükséges, akkor ne vessük alá magunkat kozmetikai div... |
2006-09-03 12:21:56 |
|
|
|
|