Belépés
Közös bűneink
Tegyük kosárba közös bűneinket,
takarjuk be valamennyit,
szép színes lepedővel,
aludjanak,
míg álmodnak,
útnak indulunk,
magunk mögött hagyjuk a város zaját,
mikor már nehéz lesz a teher,
és fáj a kezed,
majd véletlenül ott felejtjük,
egy virágokkal teleszórt réten,
s ha sírva felébrednek,
Isten talán megsegíti őket,
...
2010-02-17 15:23:04
Krumplis pogácsa
... hajtogassuk a következőképpen: harmadolással alulról fölfelé, majd felülről lefelé hajtsuk egymásra a részeket, aztán a bal oldali harmadot a tetejére, a jobb oldalit a tészta aljára hajtsuk. Takarjuk le, kelesszük fél órán át. Ezt cselekedjük meg még kétszer, és a harmadik hajtogatás után nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-4 centi vastagra. Kenjük le a a tojássárgájával, éles késsel ha...
2010-02-16 07:33:12
finomságok
... meghintjük. Addig ismételgetjük, amíg a kifli elfogy. Ha még maradna belőle, óvatosan, egyenletesen csurgassuk a guba tetejére.
A két tojás fehérjéből és a porcukorból habot verünk, majd betakarjuk vele a tálban lévő gubát. A tetejére még egy kis cukrot is hinthetünk, a sütéskor szépen karamellizálódik a tetején.
Az egészet előmelegített sütőben 10-15 percig.
...
2010-02-15 17:05:58
szegedi halászlé
... ellepje. Háromnegyed óráig egyenletes, lassú tűzön főzzük. Ugyanabban az edényben tálaljuk, amiben főtt. Az edény oldalait szép, hófehér asztalkendővel, melyet a lábas füleire kötözünk, takarjuk el.

Megjegyzés: Az áttöréshez nagyon bevált és praktikus a Moulinex cég által gyártott passzírozó. Más márkákat is kipróbáltam, a kipróbáltak halpasszírozásra alkalmatlanok volt...
2010-02-12 18:04:14
Bodzaszörp
... kristálycukor)
5 dkg citromsav

Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le.
Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot.
Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen.

Közben néhányszor keverjük meg. 2 nap múlva szűrjük le, majd főzzük össze a fruktózzal
(va...
2010-02-07 12:01:27
csirke,kacsa marha ételek
... RAGU

Hozzávalók: 2 nagy fej hagyma, pulyka aprólék, pulyka máj, borsó

A hagymát zsíron dinszteljük. Hozzáadjuk a pulyka aprólékot a májat borsót szórunk rá. Összekavarjuk letakarjuk és hagyjuk jól átfőni! JÓ ÉTVÁGYAT!!

Rácson sült pulykapipi
4-5 személyre

Vettem kettő darab pulykaszárnyat, egy pulyka felső- és alsócombot. Ezeket k...
2010-01-31 09:17:36
A füge sav-lúg kiegyenlítő
... carica


A füge könnyen elérhető számunkra frissen vagy szárítva. Sok kertben húzódik meg a fügebokor. Ideje nemigen van nagyra nőni, mert, ha nincs védett helyen, vagy nem takarjuk be, az erősebb tél elviszi az évi termést. Több fajtáját ismerjük, igyekezzünk olyan fajtát beszerezni, ami korán kezd érni, és folyamatosan terem őszig. Frissen fogyasztva kitűnő, még ...
2010-01-22 12:21:24
Recept
... széleit egy 6 cm-nél valamivel kisebb átmérőjű pohárral nyomjuk még egyszer össze (felülről tegyük a fánkokra a pohár száját és nyomjuk lefelé). A fánkokat tegyük a tepsibe, egymás mellé, takarjuk le konyharuhával, és ismét kelesszük 30 percet.
5. 170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

...
2010-01-20 16:19:47
Osváth Erzsébet: Sül a fánk
... és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
4. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára kb 30 perc alatt.
5. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánko...
2010-01-19 15:34:55
A petrezselyem
... poharakban, cserepekben neveljük elő a levélpetrezselymet, akkor jó minőségű földdel töltsük meg az edényeket, majd sekélyen szórjuk ki a magokat.
Vékony réteg földdel, homokkal takarjuk a magvetést, és tegyük a cserepeket világos, meleg helyre. 18°C hőmérsékleten a csírázás 2-3 hét, egyébként 4-6 hétig is elhúzódhat, ha hűvösebb van.

Mikor a palánták már elég nag...
2010-01-19 11:27:33
1 2 3 ...................63 64 ..........95 96 97 .........126 127 128 
Címkék: Osváth Erzsébet, város zaját, virágokkal teleszórt, jobb oldalit, tészta aljára, harmadik hajtogatás, kifli elfogy, guba tetejére, porcukorból habot, tálban lévő, sütéskor szépen, egészet előmelegített, edényben tálaljuk, edény oldalait, lábas füleire, áttöréshez nagyon, kipróbáltak halpasszírozásra, bodzavirág szép, hagymát zsíron, pulyka aprólékot, májat borsót, pulyka felső-, füge könnyen, pohár száját, fánkokat tegyük, tojások sárgáját, fakanállal keverjük, asztalra kivéve, tészta megkelt, cserepeket világos, karamellizálódik, halpasszírozásra, következőképpen, tojássárgájával, pulykaszárnyat, asztalkendővel, konyharuhával, harmadolással, alkalmatlanok, hőmérsékleten, kristálycukor, összekavarjuk, ismételgetjük, előmelegített, vastagságúra, egyenletesen, petrezselyem, folyamatosan, kiegyenlítő, igyekezzünk, cserepekben, porcukorból, kipróbáltam, valamennyit, háromnegyed, porcukorral, hajtogassuk, cselekedjük, felébrednek, kipróbáltak, dinszteljük, ugyanabban, hajtogatás, virágokkal, pulykapipi, véletlenül, finomságok,
© 2013 TVN.HU Kft.