|
|
|
... magvetéssel, hogy az utolsó fagyok előtt kb. 10 héttel, (március) elkezdhetjük a magvetést. A magok nagyon kicsik. Nedves földre vékonyan, egyenletesen szórjuk el, majd nagyon vékonyan takarjuk. A cserepet fedjük le egy üveglappal a párásítás miatt. Helyezzük langyos, világos helyre. Amikor az első 3 levélpár már kifejlődött, érdemes visszavágni a palántát, hogy bokros dús növényt... |
2011-05-01 20:35:38 |
|
|
|
|
|
|
... sorba körben a formába, tegyünk bele reszelt sajtot, 4 szem szilvát, sonkát és metélőhagymát, rakjunk rá újabb 4 szem szilvát, majd üssünk rá 4 tojást (úgy, mintha tükörtojás volna), majd takarjuk le szalonnával, a maradék sonkával, és tegyük rá a felcsíkozott paprikát. Végül szórjunk rá reszelt sajtot, verjük fel a megmaradt 4 tojást, és öntsük rá, aztán az egészb 4 szem szilvát,... |
|
2011-05-01 00:15:47 |
|
|
|
|
|
|
... szava, a Szentírás tükör. Ahogy a tükröt értelmesen használjuk a magunk hasznára, úgy kell olvasnunk az Igét is. Ha nem tetszik benne valami - mert elevenünkre tapint - hiába takarjuk el arcukat, attól még ugyanazok maradunk. Fedetlen arccal kell e tükör elé állnunk! Meg kell tanulnunk meglátni azt, akivé válhatunk a mennyei fürdőből való távozás után! Tudom, ez néha n... |
2011-04-29 04:31:29 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg díszítéshez/
Elkészítés:
Tésztához a lisztet a sütőporral cukorral elkeverjük majd elmorzsoljuk a margarinnal tejföllel jól összegyúrjuk. Konyharuhával le takarjuk és 1 óra hosszára hűtőbe tesszük. Pihentetés után 15 egyenlő részre vágjuk a tésztát. Erősen lisztezett gyúródeszkán 12x 30 cm- lappá nyújtjuk egyenként. Minden lapra jól le csepegtetett me... |
|
2011-04-25 14:43:59 |
|
|
|
|
|
|
... kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, lisztezett deszkán gyúrjuk át, és osszuk három részre, sodorjunk belőle hengereket, és fonjuk meg. Egy tortafomát vajazzunk ki, tegyük bele a tésztát, takarjuk le, és kelesszük addig, amíg a tészta el nem éri a forma peremét. A keskenyebbik végén szúrjuk ki a keménytojásokat, olajozzuk be, és dundibb végükkel lefelé nyomkodjuk bele a tésztába. A... |
|
2011-04-22 11:11:27 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntjük a tálba, és 1-1,5 dl langyos víz hozzáadásával tésztát készítünk. A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős, és galuska sűrűségű legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, letakarjuk, és langyos helyen addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára nő. Ha megkelt, az edényben kicsit átdolgozzuk. Amikor a tészta megkelt, a sütőt ismét bekapcsoljuk, 160 C-fokra (gázsütő 1. fok... |
2011-04-16 22:09:35 |
|
|
|
|
|
|
... egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk úgy, hogy közben apránként még annyi langyos tejet dagasztunk a tésztába, hogy puha, lágy, de ne folyós legyen.
A tésztát letakarjuk és egy órát meleg helyen kelesztjük.
A kelesztés után a tésztát átgyúrjuk, és két részre osztjuk.
Egy 24-26 cm átmérőjű koszorúformát alaposan kivajazunk.
... |
2011-04-15 17:12:53 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
2 dl langyos víz
6 dkg vaj
7 gr.só
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk.A hozzá valókat gyúrjuk össze simára.Ezután nedves konyha ruhával takarjuk le és 30 percig melegen pihentetjük.Miután megkelt,hosszúkás henger alakúra sodorjuk és hat egyenlő részre osztjuk,előbb gömbölyűre vírgoljuk , majd vékonyra sodorjuk és hármas fonássa... |
2011-04-15 14:55:41 |
|
|
|
|
|
|
... galuskát és húst. Végül pedig galuskát megint. A hús mellé szórhatunk egy kevés sajtot is. Keverjük össze a sárgáját a tejföllel és a maradék reszelt sajttal, ezzel öntsük le az egészet. Takarjuk le és 180C°-on süssük körülbelül 20 percig, majd még 10 percig tető nélkül is.
Reszelt sajtos rakott nokedli
Hozzávalók: 3 tojás 40 dkg liszt 10-15 dkg szalonna 15 d... |
2011-04-14 20:29:05 |
|
|
|
|
|
|
... szórni. Közvetlen helyrevetéssel és palántáról szaporíthatjuk: a töveket egymástól 80-100 centiméterre helyezzük el. Egy-egy fészekbe 4-5 szem magot tegyünk, és 2-3 centiméteres földréteggel takarjuk be. Viszont kelés után csak egy-két növényt hagyjunk meg fészkenként.
Az ápolási munkái közül legfontosabb a kapálás és az öntözés, szerencsére a betegségek elkerülik. Legf... |
2011-04-12 17:27:37 |
|
|
|
|