Belépés
Ferenc pápa üzenete 2021 nagyböjtjére
... szeretet által átformált, a másik ember méltóságát felismerő látásmóddal lehet a szegényeket mérhetetlen méltóságukban elismerni és megbecsülni, saját életstílusukban és kultúrájukban tiszteletben tartani, és így a társadalomba valóban integrálni" (FT, 187).
Kedves Testvérek! Életünk minden szakasza arra szolgáló idő, hogy higgyünk, reméljünk és szeressünk. Ez a felhívá...
2021-02-16 16:36:46
Évközi 6. vasárnap 02.14
... a közeledés nem megengedett. A leprás is bátor volt, hogy megszegte a törvényi előírásokat és Jézus is, mert megengedte, hogy a közelébe jöjjön a beteg. Ugyanakkor a leprás részben tiszteletben tartja a törvényt, mert nem kéri Jézustól, hogy érintse meg őt. Jól tudjuk, hogy más esetekben Jézus megérinti a beteget, a beteg testrészt és ez eredményezi a gyógyulást, de a leprás nem k...
2021-02-14 10:11:40
Csodaszép múzeummá válik a Kelenföldi állomás öreg épülete
... Vitézy Dávid főigazgató.

A Közlekedési Múzeum az Építész Stúdiót bízta meg az építészeti tervek elkészítésével, akik az eredeti épület műemléki jellegének, karakterének tiszteletben tartása mellett azt az új funkcióknak megfelelő kortárs építészettel is kiegészítik.
A kiállítási tartalom tervezését a Közlekedési Múzeum megkezdte, a következő hónapokban a részletek...
2021-02-11 14:20:24
Kohut Katalin: Az emberi értékrendek
... életet, tiszta erények megőrzését garantálja elengedhetetlen része az ember működésének.
10. Az egészség az ember természetes velejárója, a hozzá való jogot és elvárást mindenkinek tiszteletben kell tartania, vigyázni rá, mivel tudjuk, hogy az ember soha önmagától nem cselekszik vakmerően, hogy akár még véletlen baleset áldozata is legyen.
11. A zene, az ének a tiszta sz...
2021-02-11 04:37:20
Kohut Katalin: Az emberi értékrendek
... életet, tiszta erények megőrzését garantálja elengedhetetlen része az ember működésének.
10. Az egészség az ember természetes velejárója, a hozzá való jogot és elvárást mindenkinek tiszteletben kell tartania, vigyázni rá, mivel tudjuk, hogy az ember soha önmagától nem cselekszik vakmerően, hogy akár még véletlen baleset áldozata is legyen.
11. A zene, az ének a tiszta sz...
2021-02-11 04:37:18
4. évközi hét péntek 02.05
... angyalokat láttak vendégül. Gondoljatok a foglyokra, mintha magatok is foglyok volnátok; az üldözést szenvedőkre, hiszen magatok is testben éltek!
A házasságot mindenki tartsa tiszteletben, a házasélet pedig legyen tiszta! A paráznát és a házasságtörőt megítéli az Isten. Éljetek kapzsiság nélkül, elégedjetek meg azzal, amitek van. Hiszen Isten maga ígérte: ,,Nem hagylak ...
2021-02-05 10:14:52
Egy római templom padlása őrzi ....
... falára írtak. Éppen az egyik túlélő kezdeményezte, hogy állítsanak márványtáblát. A befogadottak személyazonosságát mindig diszkréten kezelték. Ezt a diszkréciót az idők során mindig tiszteletben tartották. De történetük, amely azon idők történelmének része, elevenen él a városnegyed emlékezetében. Mint ahogy a családnevek emléke is: Di Veroli, Di Consiglio, Di Castro...
...
2021-01-27 16:32:59
Egymás lelkébe
... ami őt biztonságban tartja, testi, lelki és szellemi értelemben egyaránt. És mindenkinek joga van megtagadni a belépést azokkal szemben, akik ezt semmibe veszik. Mindenkinek joga van tiszteletben tartatni a saját határait és kötelessége ugyanezt tenni a többi ember határaival.
Kellenek a határok. Szükségszerű nemet mondani, ahhoz, hogy az igen az valóban igen tudjon lenni....
2021-01-27 06:30:46
2. évközi hét csütörtök 01.21
SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus egyszer s mindenkorra mutatott be áldozatot, amikor önmagát feláldozta.
Testvéreim!
Jézus Krisztus mindörökre üdvözítheti azokat, akik általa járulnak Isten elé. Hiszen örökké él, hogy közbenjárjon értünk.
Ilyen főpap kellett nekünk: szent, ártatlan, feddhetetlen, a bűnösöktől elkülönített, aki fölségesebb az egeknél. Ő ...
2021-01-21 08:39:09
Felföldi László püspökszentelése a Pécsi Székesegyházban
... áldás! Remélve, hogy amit Krisztus az ő emlékezetére cselekednünk parancsolt, növeli szeretetünket (vö. Római misekönyv, évközi 33. vasárnap, áldozás utáni könyörgés), az Úr iránti mély tiszteletben szüntelen örvendezzünk és vigadozzunk az Úrban, hívén abban, amit most még nem látunk, hogy majd mielőbb lássuk, amit nem láthatunk.
Erre a biztatásra támaszkodva és a pásztori bu...
2021-01-07 18:55:13
1 2 3 ..............514 515 .......771 772 .......1027 1028 1029 
Címkék: Kohut Katalin, Felföldi László, Pécsi Székesegyházban, Kedves Testvérek, Vitézy Dávid, Közlekedési Múzeum, Építész Stúdiót, Hiszen Isten, Jézus Krisztus, emberi értékrendek, római templom, másik ember, szegényeket mérhetetlen, társadalomba valóban, törvényi előírásokat, közelébe jöjjön, leprás részben, beteg testrészt, építészeti tervek, eredeti épület, kiállítási tartalom, következő hónapokban, ember működésének, ember természetes, hozzá való, ember soha, üldözést szenvedőkre, házasságot mindenki, házasélet pedig, házasságtörőt megítéli, egyik túlélő, idők során, városnegyed emlékezetében, családnevek emléke, belépést azokkal, saját határait, többi ember, valóban igen, bűnösöktől elkülönített, biztatásra támaszkodva, püspökszentelése, székesegyházban, elengedhetetlen, életstílusukban, elkészítésével, márványtáblát, történelmének, kezdeményezte, kultúrájukban, méltóságukban, szeretetünket, emlékezetében, házasságtörőt, tiszteletben, biztonságban, örvendezzünk, nagyböjtjére, emlékezetére, cselekednünk,
© 2013 TVN.HU Kft.