|
|
|
... joghurt
30 dkg mascarpone
4 evőkanál gyümölcslikőr
6 dl friss narancs- vagy grapefruitlé
2,5 dl tejszín
9 dkg narancs- vagy sárgabaracklekvár
1 csomag zselatinpor vagy tortazselé
A dekorációhoz:
10 dkg mandulaforgács
2 dl tejszín
Elkészítés: 1. Az omlós tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, ... |
2008-03-19 11:43:10 |
|
|
|
|
|
|
... halvány rózsaszínű, könnyű sonkakrém.
Tormatorta
Hozzávalók: 8 dkg juhtúró, 5 dkg margarin, 2 dl tejszín, 5 dkg ecetes torma (vagy frissen reszelt torma), 3 evőkanál zselatinpor, 1 dl tej, 1 csokor snidling, ízlés szerint porcukor, só.
Előkészítés: a tejszínt kemény habbá verem. A zselatinporra ráöntöm a tejet és feláztatom, majd nagyon kis lángon kevergetve f... |
|
2008-03-11 11:11:10 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
1 db zöldpaprika
3 db kisebb, kemény csemegeuborka
Só, őrölt bors
1 csokor petrezselyem
2 dl Globus majonéz
3 dl zöldségleves
6 púpozott teáskanál zselatinpor
12 vékony gépsonka szelet
1 kisebb fejessaláta
2 db közepes paradicsom
Elkészítés módja:
A megtisztított sárgarépát, a paprikákat és a csemegeuborkát ... |
2008-03-05 22:38:22 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés kuglóf
Hozzávalók:
10 dkg cukor;
4 evőkanál rum;
1 tasak zselatinpor;
3 dl tejszín;
1 mokkáskanál vaníliaaroma;
50 dkg gesztenyemassza;
14 babapiskóta;
porcukor a szóráshoz;
csoki- vagy marcipángolyók a díszítéshez.
Elkészítés:
1. A cukrot 2 dl vízzel, kis lángon sziruppá ... |
|
2008-03-04 17:58:13 |
|
|
|
|
|
|
... héja
2 narancs
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
1 tasak vaníliáscukor
csipet só
A krémhez (illetve diszítéshez):
1 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
1 narancs
fél-fél dl narancslé és narancsszörp
mandulaforgács
csokoládéreszelék
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra ... |
|
2008-03-04 16:27:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 narancs + 1 narancs leve, 4 ek. porcukor, 2 ek. zselatinpor, fél citrom leve, 1,5 dl tejszín, 25 dkg tehéntúró, 1 készen kapható gyümölcstortalap.
A narancsot alaposan megmossuk, levét kinyomjuk, héját apró kockákra vágjuk. A porcukrot 1 dl vízzel kis lábasban takaréklángon felolvasztjuk. Beleszórjuk a zselatint, és keverve felolvasztjuk. 10 pe... |
2008-03-02 01:01:21 |
|
|
|
|
|
|
... konzervmeggy vagy -barack is
2 doboz gyümölcskocsonya (például málnaízesítésű)
Kerek, kapcsos tortaforma, 26 cm-es
Egy kevés vízben keverd csomómentesre a zselatinport, hagyd oldódni egy ideig (kb. 10 perc), majd öntsd bele a tejbe. Kezdd el melegíteni. Amikor forrni kezd, keverd bele a cukrot és a vajat, majd a tűzről levéve add a túróhoz.
Egy kapc... |
2007-11-27 18:19:58 |
|
|
|
|
|
|
... kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez:
1,2 dl tej
1 vaníliarúd
5 dkg vaj
50 dkg fagyasztott gesztenyepüré
5 lap zselatin vagy 1 csomag (2,5 gramm)zselatinpor
3 dl tejszín
A díszítéshez:
30 dkg kész marcipánmassza
3 dkg porcukor
Elkészítés:
A sütőt közepes lángra (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °... |
2007-11-26 11:10:09 |
|
|
|
|
|
|
... dl vörösbor, só, őrölt fehér bors, 1 mokkáskanál pástétomfűszerkeverék, 15 dkg füstölt szalonna, a forma kikenéséhez: 2-3dkg vaj, a tészta megkenéséhez: 1 tojás, a zseléhez: 2,5 dkg zselatinpor.
Elkészítése:
A libamájat annyi tejben, amennyi teljesen ellepi, hűtőszekrényben fél napig áztatjuk. Ezalatt szépen kifehéredik. A tésztához valókat gyors mozdulatokka... |
2007-11-10 01:16:24 |
|
|
|
|