|
|
|
... már kiszáradt. Problémát inkább a túlzott locsolás jelent számára, ilyenkor levelei sárgulni kezdenek, majd lehullnak
A tápoldatozást nyáron meghálálja, de c... |
2007-01-27 00:43:03 |
|
|
|
|
|
|
... a mézet és a tejet, majd pár percig lassú fokozaton keverjük. Egy másik edénybe keverjük össze a vaníliát, sót, lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat, mazsolát és a diót. Evőkanállal adagoljuk a vajas keverékhez, majd a végén az összevágott almát is. Egy vajjal megkent és lisztezett sütőpapírra evőkanállal kis halmokat tegyünk, hagyjunk a halmok között legalább három centit, mert... |
|
2007-01-12 01:06:56 |
|
|
|
|
|
|
... részre osztva 1 nap alatt fogyasszuk el. Külső használatra 8 evőkanálnyi mennyiséget 1 liter vízben forraljunk fel, 20 percig hagyjuk lúgozódni, majd szűrjük le.
Ha megfelelően adagoljuk, akkor nincs mellékhatása, nem okoz mérgezést, de mégis vannak, akik nem fogyaszthatják: az áldott állapotban lévő nők, akiknek lassú a szívverése, az asztmások és azok, akiknek vastagb... |
2007-01-09 00:39:54 |
|
|
|
|
|
|
... egyenként a tojások sárgájával.
4. Gondosan elmossuk a habverőt (ha zsiradék marad rajta nem verődik fel a hab) a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A krémhez adagoljuk a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet, de adagolva, nem egyszerre hozzáadva. Kíméletesen összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a rumot és a vágott gyümölcsdarabokat.
5. Arányosan elos... |
|
2006-12-21 20:24:27 |
|
|
|
|
|
|
... amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. Annyira kell sűrűnek lennie, hogy jól lehessen formázni. Egy tepsit vékonyan vajazzunk ki, hintsük meg liszttel, s arra kiskanállal vagy nyomózsákkal adagoljuk ki a habot. Végül helyezzük előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe, s ott kb. fél óra alatt szikkasszuk keményre a habcsókokat.
A Borzas Katának nevezett var... |
|
2006-12-07 00:19:28 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a tejfölt, és a vaníliás cukrot. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az őrölt mákkal. Óvatosan adagoljuk a vajas keverékhez, majd ha jól összekeveredett, tegyük bele a kékáfonyát is. Muffinsütőformát vajazzuk és lisztezzük ki alaposan (de sokkal egyszerűbb, ha papírkapszulával béleljük ki), maj... |
2006-12-05 17:42:15 |
|
|
|
|
|
|
... papírral.
A puha vajat a cukorral villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját.
A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát.
A tésztát a muffinsütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.
A recept beküldője: Edit
Megjegyzés: Nagyon fin... |
2006-12-04 12:54:59 |
|
|
|
|
|
|
... juttatunk, ott tartalékokat halmozhatunk fel a következő évekre.
Csak a harmonikus és az adott talajnak megfelelő trágyázás adhat jó eredményt, ezért a szerves és a műtrágyát együtt adagoljuk. Ajánlatos azonban előbb megvizsgáltatni a talajt, hogy ne találomra trágyázzunk. A szerves trágya lehet érett istállótrágya vagy komposzt. A ilyen trágyák a növény számára szükség... |
2006-12-01 01:12:54 |
|
|
|
|
|
|
... kakaóporral, kevés liszttel, hideg tejjel habverővel simára, habosra keverjük ki. Hozzávegyítjük a csokoládét, majd vékony sugárban, habverővel végzett gyors keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a forró tejet, mérsékelt tűzön forrpontig hevítjük. Felforralni nem szabad! A tűzről levéve a mártást egy ideig még kevergetjük, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítjük, végül ho... |
2006-12-01 01:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbónával, a fahéjjal és a fűszerkeverékkel.
A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, hozzáadjuk a vajat. A lisztes keveréket a tejjel felváltva adagoljuk a tojásos masszához, majd belekeverjük a kockára vágott almát. A tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval, és a masszához adjuk**.
A tésztát a formákba kanalazzuk, és 1... |
2006-11-22 18:51:30 |
|
|
|
|