|
|
|
... oldalára.
A tejfölt krémesre keverjük a túróval, 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adagonként beledolgozzuk a borpudingot. A túrós masszát a formába töltjük, kissé belenyomkodjuk az almadarabokat, és változatlan hőfokon sütjük kb. 70 percig. Végül még forrón megkenjük a megmelegített baracklekvárral, és hagyjuk teljesen kihűlni. A zsiradék nélkül megpirí... |
2018-03-13 23:54:39 |
|
|
|
|
|
|
... rum
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a darált keksszel, 1 ek rummal, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Egy tepsibe (21 x 37 cm) egyenletesen belenyomkodjuk.
A krémhez 1,2 liter tejet a 4 csomag vaníliás pudinggal és a cukorral megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. Még melegen a krém felét rákenjük a gesztenyés alapra.... |
|
2018-03-11 18:36:27 |
|
|
|
|
|
|
... pudinghoz.
A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.
Egy tepsi alját megszórjuk darált keksszel, majd kézzel alaposan belenyomkodjuk a gesztenyés alapot.
Erre ráterítjük a vaníliás krém felét.
A babapiskótákat egyesével beleforgatjuk kb. 2 dl cukrozott tej és kevés főzött kávé keverékébe, majd szoros... |
2018-03-09 11:59:40 |
|
|
|
|
|
|
... sajtosforma sütőben sütjük.
SAJTOS KOSÁRKA
28 dkg liszt, 20 dkg Ráma, 1 tojás, só, 1 tejföl, 1 sajtkrém. Összegyúrjuk, a kész tésztát kosárka formákba belenyomkodjuk, sütjük.
Töltelék:
2 dl tej, 2 evőkanál liszt sűrű péppé főzzük, ha kihűlt hozzákeverünk 2 tojássárgáját és 10 dkg vajat.
A kihűlt kosárkákat megtöltjük krémmel, tetejére res... |
|
2018-02-16 07:56:46 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoróhagymát vékonyan felszeleteljük. A durva szemű sót elvegyítjük a fűszerpaprikával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hagymadarabokat a megkelt tésztára szórjuk, és ujjal belenyomkodjuk. Ezután a felületet meghintjük a paprikás sóval, valamint a parmezán felével, és megcsepegtetjük a maradék olívaolajjal. A tepsi fedelével letakarva sütjük 15 percig, majd a fedő nélkül tová... |
|
2018-02-03 22:34:35 |
|
|
|
|
|
|
... egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).
Egy nagyobb (25*35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, amihez, miután félig fe... |
2018-01-25 21:24:22 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát kb. 30 x 36 cm nagyságú lapra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 28 x 34 cm nagyságú tepsit úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk az öntetet, kirakjuk a körtével, kissé belenyomkodjuk, a maradékot félrerakjuk. A tésztát a sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a félretett körteszeletekkel, mentalevelekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjü... |
2018-01-20 23:36:23 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
10 dkg liszt
0,5 l tej
6 e.k. cukor
Elkészítés:
A tepsit kivajazzuk, félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, egyenletesen.
A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrokat, lisztet, tejfölt és jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. Nem kell megijedni, ha nagyon híg lesz, de sütés... |
2018-01-15 08:23:27 |
|
|
|
|
|
|
... szem franciadrazsé
tortadara
12 db ostyarúd
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrjuk, és egy tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet vagy meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítjük, a tésztát hűtőbe rakjuk.
2. Elkészítjük a zselatint. A ... |
2017-11-30 11:08:52 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük.
A lisztet a sóval és a vajjal összemorzsoljuk. A vizet és tojássárgáját összekeverjük, és belekeverjük a lisztbe. Nem kell összegyúrni. A tésztát két részre osztjuk, és belenyomkodjuk a tepsikbe. Közepes hőfokon(160 fok) 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kivesszük tésztalapokat a tepsiből.
Melegítsük fel a tejet a vaníliáv... |
2017-11-28 11:56:20 |
|
|
|
|