|
|
|
... karimát pattintunk köré.
Elkészítjük a túrókrémet:
1. A túrót krémesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a citromok héját, levét, sőt, a rostjaikat is belenyomkodjuk. Megmelegítjük a tejet, feloldjuk benne a zselatint, és ezt is a túróba keverjük.
2. A túrókrémet a piskótára öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
3. Amikor a túrókrém me... |
2010-08-10 17:25:52 |
|
|
|
|
|
|
... karimát pattintunk köré.
Elkészítjük a túrókrémet:
1. A túrót krémesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a citromok héját, levét, sőt, a rostjaikat is belenyomkodjuk. Megmelegítjük a tejet, feloldjuk benne a zselatint, és ezt is a túróba keverjük.
2. A túrókrémet a piskótára öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
3. Amikor a túrókrém me... |
|
2010-08-10 15:47:49 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
Első lépésként elkészítjük a torta ,,tésztáját", azaz a kekszet összemorzsoljuk, majd összekeverjük a felolvasztott és kihűtött margarinnal. Az így kapott morzsát belenyomkodjuk egy kimargarinozott 24 cm-es tortaforma aljába úgy, hogy a peremére is feljöjjön, kb. 2 centire. Aztán a formát betesszük a sütőbe és 175 fokon 15 percig sütjük.
Amíg a ... |
2010-08-09 10:38:27 |
|
|
|
|
|
|
... torta alját, azaz a vajas keszkmorzsa-kérget. A kekszet durvára daráljuk, majd folyósra olvasztjuk a vajat, és ha langyosra hűlt, összekeverjük a kekszmorzsával. Egyenletes rétegben belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, és 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg kihűl, haladunk tovább.
Kézi robotgéppel simára dolgozzuk egy nagy tálban a tejszínes sajtk... |
|
2010-08-08 11:58:41 |
|
|
|
|
|
|
... sajt ne törjön össze.
2. Fűszerezzük borssal, aprított petrezselyemmel. Sózni nem kell: a sajt elég sós.
3. A paprikák száras végét levágjuk, magházát kis... |
|
2010-08-03 21:33:50 |
|
|
|
|
|
|
... veszünk egy mézes lapot, megkenjük a krémmel, majd rá a következő, amíg a lapok el nem fogynak. A tetejére és az oldalára kr... |
2010-07-31 08:05:14 |
|
|
|
|
|
|
... háztartási kekszet és összegyúrjuk 5 dkg vajjal, 1-2 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál rummal (aromával) és annyi tejjel, hogy éppen összeragadjon, de azért kissé száraz legyen. Ezt belenyomkodjuk egy 20*30 cm-s formába (kerek csatos tortaforma is jó), úgy hogy nagyjából 1 ujjnyi vastag tésztát kapjunk.
3 dl tejjel kikeverünk 1 csomag vaníliás pudingport (ARANKA, GÁLA), 1-2-3 ... |
2010-07-29 18:33:16 |
|
|
|
|
|
|
... tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, cipóvá formázzuk, fóliában 30 percre betesszük a sütőbe. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk. 21 percig sütjük, kihűtjük.
A krémhez a keményítőt elkeverjük 5 ek hideg tejjel. A maradék tejet a cukorral, a vaní... |
2010-07-28 21:53:49 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük, megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. (A gyorsabb hűlés érdekében kiboríthatjuk egy lapostányérra.) A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a pudingot, belenyomkodjuk a barackokat, feltekercseljük, és körbefonjuk vele a kuglófsütő közepét. 170 °C-os sütőben 50 percig sütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Kelesztés: 25 perc... |
2010-07-27 16:25:49 |
|
|
|
|
|
|
... ledaráljuk morzsalékosra. A margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk a piskótamorzsával.
2. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belenyomkodjuk a margarinos piskótamorzsát. 30 percre hűtőbe tesszük.
3. Közben, ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, kiengedjük. Ha friss áfonyát használunk, átválogatjuk, és néhány szemet félre... |
2010-07-23 21:55:29 |
|
|
|
|