|
|
|
Adolf Hitler - Harcom - 3. rész
X. Az összeomlás okai
Valamely test esésének mértékét mindig a pillanatnyi és az eredeti helyzet közötti különbség adja meg. Érvényes ez a törvény a népek és államok bukására is. Csak az képes igazán mélyre zuhanni, ami az általános színvonal fölé emelkedik. Az a tény teszi olyan súlyossá és borzasztóvá a birodalom össz... |
2010-11-09 19:26:23 |
|
|
|
|
|
|
Adolf Hitler - Harcom - 2. rész
IV. München
1912 tavaszán kerültem végleg Münchenbe.
A város annyira ismerősnek tűnt fel előttem, mintha már évek hosszú sora óta falai között éltem volna. Ennek magyarázata a német művészetnek minduntalan e metropolisra utaló tanulmányozásában rejlett. Tény az, hogy ha az ember Münchent látta, akkor nemc... |
|
2010-11-09 19:22:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Adolf Hitler - Harcom - 1. rész
Tartalom
Előszó
I. kötet: Beszámoló.
I. A szülői házban
II. A bécsi tanulóévek
III. Politikai képzésem bécsi tartózkodásom alatt
IV. München
V. A világháború
VI. Háborús propaganda
VII. A forradalom
VIII. Politikai tevékenységem kezdete
IX. A német ... |
2010-11-09 19:16:41 |
|
|
|
|
|
|
Paprikasaláta
.............
A saláta és a szeletelt ecetes paprika készítéséhez is az előbb
elmondottak szerint válogassuk ki a paprikát. Csak fehér húsú,
csípősségmentes, legfeljebb kissé csípős paprikát vegyünk. Az áztató
mosás után két-háromszor még öblítsük át ezt is tiszta vízzel. A
csumáját éles késsel vágjuk ki. A megtisz... |
|
2010-11-05 03:52:03 |
|
|
|
|
|
|
Tölteni való paprika paradicsomlében
....................................
Az egyforma nagyságú, húsos zöldpaprikákat, miután kicsumáztuk,
ereiket kivágtuk, néhány percre fövő vízbe dobjuk, hogy megpuhuljanak
(így többet tehetünk az üvegekbe). A kissé megpuhult paprikákat
egymásba dugjuk, és a hegyükkel lefelé üvegbe állítjuk. Frissen
f... |
|
2010-11-04 21:29:44 |
|
|
|
|
|
|
Czike László
Kiáltvány a magyarokhoz az államadósságról
Rendszerváltás jelzáloggal
Senki, sohasem látta azt a levezetést, vagy bizonylati alátámasztást, amely hitelt érdemlően megmagyarázta, bizonyította volna: miből keletkezett a + 22 milliárd USD adósság, egyetlen év alatt - közvetlenül az első szabad választások előtt, 1990-ben? Hisze... |
2010-11-04 08:22:44 |
|
|
|
|
|
|
Zöldborsó
.........
A frissen szedett és azonnal kifejtett borsót bő, sós vízben kifőzzük
- 3-4 percig forralva -, majd leszûrjük és vizét lecsurgatjuk. Fél kg
fejtett zöldborsóhoz fél liter vizet, 6 kávéskanálnyi cukrot és egy
késhegynyi sót számítva a cukros-sós vizet felforraljuk, beletesszük
a lecsurgatott zöldborsót, és add... |
2010-11-04 06:42:37 |
|
|
|
|
|
|
... Befőzési tanácsok
=================
A befőzés megkezdése előtt mindent gondosan készítsünk elő. Vegyük
számba, hogy mire lesz szükségünk: befőző lábasra, tálra, fakanálra,
merőkanálra - esetleg gyümölcspasszírozóra -, tiszta üvegekre,
tetőkre, celofánra vagy pergamenpapírra, gumig... |
2010-11-04 05:35:05 |
|
|
|
|
|
|
...Õzcímerből vagdalt
..................
Hozzávalók: 1800 g őzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj,
szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája.
Elkészítése: Az őzcombot besózzuk és vajjal sütőben megsütjük. Ebből
szép, szabályos szeleteket vágunk, a többit (kb. a felét) finom lyukú
darálón le... |
2010-11-04 05:18:05 |
|
|
|
|
|
|
Tihanyi vaddisznóragu
.....................
Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1
nagy lila hagyma, 3-4 evőkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só,
1 teáskanál kakukkfû, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10
szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evőkanál paradicsompüré, 1
evőkanál pritamin, 5-6... |
2010-11-04 05:15:56 |
|
|
|
|