|
|
|
7. rész
Reggel, amikor felébredt az első gondolata az esti vacsora volt. Szimpatikus fiú ez a Balázs - gondolta. Észrevette az este, hogy milyen nagy erőfeszítésébe került a fiúnak, hogy meghívja. Biztosan az zavarja, hogy színésznő. Így nem mer közeledni... |
2010-10-01 19:29:58 |
|
|
|
|
|
|
Mártásos cigánypecsenye
Hozzávalók hat személyre: 2 kg sertéshús, 10 deka liszt, 5 deka pirospaprika, 5 deka só, 1 deka őrölt bors, 2 deka delikát ételízesítő, 4 gerezd fokhagyma, olaj.
A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, s ízlés szerint fűszerezzük; pirospaprikával, delikáttal összekevert lisztben megforgatjuk, kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A hússzeleteket lá... |
2010-09-20 15:37:02 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
• 3 evőkanál pirospaprika
• 1 dl olaj a sütéshez
• 1 csipet bors
• 1 kiskanál liszt
• 1 csipet só
• 5 db gerezd fokhagyma
• 50 dkg tarja vagy karaj
Elkészítés módja:... |
2010-09-15 18:55:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
8 db, egyenként 12-15 dkg-os sertéstarjaszelet, 6-8 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál őrölt bors, 3 dl olaj, só
A hússzeleteket kiverjük, a szélét bevagdaljuk. Fokhagymával, sóval, törött borssal bedörzsöljük, és olajjal leöntjük. 1-2 napig érleljük. A húsról az olajat serpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A szeleteket mindkét oldalon megsütjük, a ... |
2010-08-28 17:03:52 |
|
|
|
|
|
|
...
A Drótpostagalamb recepttára
138. könyv
Kedvenc receptjeim mikrohullámon
Glória Könyvkiadó Topolya
Felelős kiadó: a kiadó vezetője
TARTALOMJEGYZÉK
RECE... |
2010-05-23 22:41:58 |
|
|
|
|
|
|
... Beethoven olyan süket volt, hogy azt hitte festô.
- Elbírod a saját súlyod? - Persze! - Akkor hordd el magad!
- Elnézést, Ön a tánctanár? - Lófaszt! Én az illemtanár vagyok!
- Hány fogad van, Batman? - Egy sem, egy sem... (IHM)
- Hogy hívják a fémbôl készült kutyát? - Bádog.
- Maga is a fülészetre vár? - Mit mondott? - Tessék?
- Mi az: falon van és ne... |
2010-04-04 14:17:15 |
|
|
|
|
|
|
4 szép szelet hosszúkaraj vagy tarja
só
őrölt bors
pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
20 dkg füstölt szalonna
A hússzeleteket verd ki, sózd, borsozd, és dörzsöld be fokhagymával. Olajjal megkenve fektesd őket egymásra, és hagyd érlelődni. A szalonnát vágd fel u... |
2010-03-28 16:24:01 |
|
|
|
|
|
|
...4 személyre:
4 szelet (kb. 10 dkg-os) csontos sertéstarja vagy -karaj
egész bors
babérlevél
vékony szalonnaszeletek
pecsenyezsír
fokhagyma
paprika
só
A húst kiklopfoljuk, besózzuk, majd olajban megsütjük. A fokhagymát összezúzzuk, majd a többi fűszerrel a felolvasztott pecsenyezsírba tesszük. Beletesszük a húst, és 5 percig p... |
2010-02-27 13:37:56 |
|
|
|
|
|
|
ALBÁN SZELET
14 e.k. tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálit.
6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 1 rámával. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, 30 dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncspudingot teszünk. 3 részbe sütjük.
Krém:
3 dl tej, 3 dkg liszt sű... |
2010-02-26 17:01:50 |
|
|
|
|
|
|
Egészség és finomság - fokhagymás receptek
Télen és nyáron, gyógyításra és megelőzésre az egyik legtökéletesebb fűszernövény. Csodát tesz a krémlevesekkel, húsokkal, szószokkal, de azért figyeljünk oda, hogy a kisebb fejeket vásároljuk belőlük, mert azok az igaziak.
Valaki egyszer egy műsorban azt ecsetelte, hogy a fokhagyma kerekdedségének üzenete van... |
2010-02-18 07:50:04 |
|
|
|
|