Belépés
Bazsalikomos csirkelmell
Bazsalikomos csirkemell

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
2 dl főzőtejszín
bazsalikom

sütőmargarin
tej

Elkészítés:

A csirkemellet átmossuk, csíkokra vagy kockára vágjuk, megsózzuk, hagyjuk kicsit állni.

Serpenyőben 5-10 dkg margarint felolvasztunk, majd a csirkemellet megpirítjuk...
2011-01-23 17:36:55
B receptek
... tálalás előtt hozzáadjuk a felvert joghurtot.
Apróra vágott újhagymával meghintjük.

Moldvai csorba

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 40 dkg tyúk- vagy csirkehús, 1 szál sárgarépa, fél szál petrezselyemgyökér, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 4 dkg tyúkzsír, 1 evőkanál gyenge ecet, fél dl tejföl, pirospaprika, só ízlés szerint.
A húst ...
2011-01-23 08:41:16
B receptek
...
Csirkehússal töltött burgonya

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 40 dkg csirkehús, 5 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín (el is maradhat), 5 dkg sajt, só ízlés szerint.
A főtt csirkehúst kockákra vágjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott főtt gombát. Vajból, lisztből húslevessel, borral feleresztve besamelmártást készítünk, a...
2011-01-20 15:48:18
H betűs receptek
... mártással.
Szeletelt paradicsommal, zöldpaprikával díszítve kis tejföllel meglocsoljuk.
Hortobágyi húsos palacsinta 2.
Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 60 dkg borjúhús, vagy bármilyen sertés- csirkehús, 10 dkg zsír, 5 dl tejföl, 2 dkg liszt, 20 dkg hagyma, pirospaprika, Piros Arany, só
A borjúhúsból pörköltet készítünk. A kész pörköltből a húst kiszedjük, összeva...
2011-01-13 20:51:04
D betűs recept
...
Debreceni májas csirke

Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 8 dkg szalonna, 2 db főtt tojás, 8 dkg csirkemáj, 3 g törött bors, 2 g szerecsendió, 1 csomó zöldpetrezselyem, 3 db tojás, 2 g majoránna, 10 dkg vöröshagyma, 1,20 kg csirke, 5 cl olaj, só.
A zsemlemorzsát vajban aranysárgára pirítjuk. A fehér sós szalonnát apró kockákra vágjuk, rózsaszínűre pir...
2011-01-13 13:39:58
Fogyj bordiétával!
... áfonyalé
Ebéd - paradicsomsaláta, fűszeres csicseriborsó-sárgabarack pástétom, pita, reszelt sárgarépa, felkockázott piros paprika, fél galambbegysaláta
Vacsora - csirkehús gránátalmával, dióval, zöldségek közel-keleti módra, barna rizs

Szerda

Reggeli - müzli tejjel, aszalt gyümölccsel, reszelt almával
Ebéd - avokádó-par...
2011-01-13 08:52:47
Baromfi ételek
... tárkonylevelet, megsózom, megborsozom és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm és az ételt pár percre a sütőbe teszem. ...
2011-01-12 20:08:09
Klasszikus ördögmártás
Klasszikus ördögmártás
Hozzávalók

8 dl barna mártás
3 dl száraz fehérbor
1 db citrom
5 dkg póréhagyma
tárkony
mustármag
őrölt fehér bors
őrölt fekete bors


Elkészítés:

Az apróra vágott póréhagymát, a fekete borsot a citrom szűrt levével és a fehérborral egy alkalmas ...
2011-01-09 21:08:05
Tejfölös csirke római tálban
Hozzávalók 4-6 személyre:

2 kg csirkehús (lehet comb, szárny, mell kicsit kiverve, ezt a tetejére szoktam rakni)
2 paradicsom,
2-2 piros és sárga paprika
néhány rózsa kicsit előfőzött karfiol
5 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
ételízesítő

bor...
2011-01-09 20:18:46
Citromos-rozmaringos csirke
Hozzávalók:

* 8 csirke felső comb
* 1 citrom
* 1,25 dl extraszűz olívaolaj
* 6 gerezd fokhagyma
* 2 közepes fej hagyma
* 1 csokor friss rozmaring
* 1 kg közepes méretű burgonya
* 16 szem fekete olívabogyó
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkecombokról távolítsuk el a ...
2011-01-04 11:34:32
1 2 3 .....................65 66 67 68 ..........98 99 ..........130 131 132 
Címkék: Piros Arany, csirkemellet átmossuk, csirkemellet megpirítjuk, felvert joghurtot, főtt csirkehúst, apróra vágott, borjúhúsból pörköltet, kész pörköltből, húst kiszedjük, zsemlemorzsát vajban, konyakkal lelocsolva, csirkedarabokra öntöm, fekete borsot, citrom szűrt, tetejére szoktam, csirkecombokról távolítsuk, galambbegysaláta, zöldpetrezselyem, paradicsomsaláta, csirkedarabokra, csirkecombokról, zöldpaprikával, besamelmártást, tárkonylevelet, paradicsommal, csicseriborsó, zsemlemorzsát, felolvasztunk, gránátalmával, összeforralom, pirospaprika, bazsalikomos, csirkehússal, zsemlemorzsa, rózsaszínűre, meglocsoljuk, csirkemellet, aranysárgára, szerecsendió, sütőmargarin, felkockázott, vöröshagyma, serpenyőben, húslevessel, feleresztve, ételízesítő, rozmaringos, újhagymával, megpirítjuk, borjúhúsból, megborsozom, gyümölccsel, sárgabarack, bordiétával, póréhagymát, csirkelmell, ördögmártás, fehérborral, főzőtejszín, hozzávalók, klasszikus, póréhagyma, hozzáadjuk, palacsinta, paradicsom, lelocsolva, elkészítés, pörköltből,
© 2013 TVN.HU Kft.