|
|
|
Bazsalikomos csirkemell
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 dl főzőtejszín
bazsalikom
só
sütőmargarin
tej
Elkészítés:
A csirkemellet átmossuk, csíkokra vagy kockára vágjuk, megsózzuk, hagyjuk kicsit állni.
Serpenyőben 5-10 dkg margarint felolvasztunk, majd a csirkemellet megpirítjuk... |
2011-01-23 17:36:55 |
|
|
|
|
|
|
... tálalás előtt hozzáadjuk a felvert joghurtot.
Apróra vágott újhagymával meghintjük.
Moldvai csorba
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 40 dkg tyúk- vagy csirkehús, 1 szál sárgarépa, fél szál petrezselyemgyökér, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 4 dkg tyúkzsír, 1 evőkanál gyenge ecet, fél dl tejföl, pirospaprika, só ízlés szerint.
A húst ... |
|
2011-01-23 08:41:16 |
|
|
|
|
|
|
...
Csirkehússal töltött burgonya
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 40 dkg csirkehús, 5 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín (el is maradhat), 5 dkg sajt, só ízlés szerint.
A főtt csirkehúst kockákra vágjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott főtt gombát. Vajból, lisztből húslevessel, borral feleresztve besamelmártást készítünk, a... |
2011-01-20 15:48:18 |
|
|
|
|
|
|
... mártással.
Szeletelt paradicsommal, zöldpaprikával díszítve kis tejföllel meglocsoljuk.
Hortobágyi húsos palacsinta 2.
Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 60 dkg borjúhús, vagy bármilyen sertés- csirkehús, 10 dkg zsír, 5 dl tejföl, 2 dkg liszt, 20 dkg hagyma, pirospaprika, Piros Arany, só
A borjúhúsból pörköltet készítünk. A kész pörköltből a húst kiszedjük, összeva... |
|
2011-01-13 20:51:04 |
|
|
|
|
|
|
...
Debreceni májas csirke
Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 8 dkg szalonna, 2 db főtt tojás, 8 dkg csirkemáj, 3 g törött bors, 2 g szerecsendió, 1 csomó zöldpetrezselyem, 3 db tojás, 2 g majoránna, 10 dkg vöröshagyma, 1,20 kg csirke, 5 cl olaj, só.
A zsemlemorzsát vajban aranysárgára pirítjuk. A fehér sós szalonnát apró kockákra vágjuk, rózsaszínűre pir... |
|
2011-01-13 13:39:58 |
|
|
|
|
|
|
... áfonyalé
Ebéd - paradicsomsaláta, fűszeres csicseriborsó-sárgabarack pástétom, pita, reszelt sárgarépa, felkockázott piros paprika, fél galambbegysaláta
Vacsora - csirkehús gránátalmával, dióval, zöldségek közel-keleti módra, barna rizs
Szerda
Reggeli - müzli tejjel, aszalt gyümölccsel, reszelt almával
Ebéd - avokádó-par... |
2011-01-13 08:52:47 |
|
|
|
|
|
|
... tárkonylevelet, megsózom, megborsozom és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm és az ételt pár percre a sütőbe teszem. ... |
2011-01-12 20:08:09 |
|
|
|
|
|
|
Klasszikus ördögmártás
Hozzávalók
8 dl barna mártás
3 dl száraz fehérbor
1 db citrom
5 dkg póréhagyma
tárkony
mustármag
őrölt fehér bors
őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
Az apróra vágott póréhagymát, a fekete borsot a citrom szűrt levével és a fehérborral egy alkalmas ... |
2011-01-09 21:08:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4-6 személyre:
2 kg csirkehús (lehet comb, szárny, mell kicsit kiverve, ezt a tetejére szoktam rakni)
2 paradicsom,
2-2 piros és sárga paprika
néhány rózsa kicsit előfőzött karfiol
5 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
ételízesítő
só
bor... |
2011-01-09 20:18:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 8 csirke felső comb
* 1 citrom
* 1,25 dl extraszűz olívaolaj
* 6 gerezd fokhagyma
* 2 közepes fej hagyma
* 1 csokor friss rozmaring
* 1 kg közepes méretű burgonya
* 16 szem fekete olívabogyó
* só
* bors
Elkészítés:
A csirkecombokról távolítsuk el a ... |
2011-01-04 11:34:32 |
|
|
|
|