|
|
|
... elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt köve... |
2018-01-25 23:12:13 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
Elkészítés:
A tepsibe vagy jénaiba belehelyezem a bacon szeleteket, de úgy hogy az kilógjon a tepsiből, hogy kesőbb ezeket vissza tudjam hajtani. Aztán a csirkemelleket megsózom, megborsozom ízles szerint, aztán kevés ideig állni hagyom. Második lépésként a csirkemelleket lisztbe forgatom, tojásba, majd reszelt sajtba és egy reteget a tepsibe hel... |
|
2016-10-26 09:57:41 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát és a felszelt gombát. Saját levében puhára párolom, majd hozzáadom a kukoricát, a kis darabokra vágott paprikát ,paradicsom szeleteket és a szeletelt savanyú uborkát. Megsózom, megborsozom, és rászórom a lisztet. 1-2 percig pirítom, majd felengedem a maradék húslével, állandó keverés mellett felforralom. Hozzá teszem a húsokat, és már kész is.
Rizzsel tálaltam.
N... |
2016-10-11 10:58:55 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
Elkeszites:
Hirdetés
A tepsibe vagy jénaiba belehelyezem a bacon szeleteket, de úgy hogy az kilógjon a tepsiből, hogy kesőbb ezeket vissza tudjam hajtani. Aztán a csirkemelleket megsózom, megborsozom ízles szerint, aztán kevés ideig állni hagyom. Második lépésként a csirkemelleket lisztbe forgatom, tojásba, majd reszelt sajtba és egy reteget a tepsibe ... |
|
2016-04-22 14:23:00 |
|
|
|
|
|
|
... búzapehely
5-7 dkg friss élesztő
1 nagy fej hagyma
olaj, bors, só
Vegeta vagy húsleveskocka
petrezselyemzöld
víz
A kockákra vágott hagymát olajban megpárolom. Megborsozom, hozzámorzsolom a friss élesztőt, beleteszem a pelyhet, felöntöm a megfelelő mennyiségű vízzel. Megszórom Vegetával vagy belepottyantom a húsleveskockát. Pástétom-sűrűségű... |
|
2016-04-15 17:27:27 |
|
|
|
|
|
|
... pépesre zúzott vöröshagymát. A paradicsompürét a felhevített olajon lepirítom, és kevés vízzel felengedve hozzáadom a leveshez. Végül belekeverem a tejfölt, a finomra vágott kaprot, megborsozom és felforralom. Rendkívül tartalmas, akár egytálételnek is megfelelő, finom, pikáns leves.
Szoljanka 4.
Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta,
20 dkg marhahú... |
2016-02-27 09:43:50 |
|
|
|
|
|
|
... megfonnyasztom, majd rászórom az apró darabokra felszeletelt fokhagymát is. A sütőtököt megszabadítom a héjától, majd apró kockákra vágom, és azt is az edénybe teszem, enyhén megsózom, megborsozom. Lezárom az edényt, és várok, amíg megpuhul a sütőtök. Ha nagyon nem ereszt levet, öntök rá egy kis vizet. Ha már jól megpuhult a tök, leveszem a fedőt, és megszórom lenmaggal, kicsit pi... |
2016-02-12 19:04:15 |
|
|
|
|
|
|
... meglocsolva, fóliával letakarva a sütőben készre sütöm. A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem, majd hozzárakom a ketchupot és a mézet, összeforralom, megsózom, megborsozom. Az időközben elkészült csirkecombokat egy lapos tűzálló tálra rendezem (a tepsiben is maradhat, de akkor a sütés közben keletkezett levet leöntöm), mindegy tetejét bekenem a ketchupos máz... |
2016-01-04 07:48:04 |
|
|
|
|
|
|
... fekete bors.
Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem. A hasába beleteszem a kicsumázott, négyrét vágott almát. Beleszórom a majoránnát, és megsózom, megborsozom. Egy tűzálló tál aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az üveget, és ráfektetem a csirkét. A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra. Semmi ne látszódjék ki a csirke ... |
2015-10-22 13:02:52 |
|
|
|
|
|
|
... apró kockára vágott hagymát 3-4 dkg zsíron megfonnyasztom, és ráteszem a darált húst. Addig pirítom - sűrű kevergetés mellett -, amíg egyenletesen el nem változtatja a színét. Ekkor megborsozom, teszek rá két-három kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem. Megsózom és félrerakom.
Elkészítem a rizset: A rizsből száraz, párolt rizset készítek (kevesebb vízzel).
A káposztá... |
2015-10-17 17:44:04 |
|
|
|
|