|
|
|
... Sütéskor érdemes egy nagyobb lábassal &... |
2007-07-24 00:37:02 |
|
|
|
|
|
|
... parmezánsajt
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízben két perc alatt megfőzzük, utána lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megforgatjuk benne a csirkemellet, majd tejszínt öntünk rá, és hozzákeverjük a brokkolit. Borssal, petrezselyemzölddel, kaporral, bazsalikommal és sóval ízesítjük, alaposan összeforraljuk,... |
|
2007-07-20 00:35:44 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokat fektetek.
Erre jö egy rétegny töltelék.
Újra a csirkemell szeletek jó szorosan, hiszen sülés közben óhatatlanul összeugranak.
Megint egy réteg tölteléket, majd csirkemellet, és ha még marad tölteléket.
Végül megint lefedem pár szelet baconnal. Csak azért, hogy a csirkemell vagy a töltelék ne száradjon ki.
ALufóliával letakarom, és betolom a s... |
2007-07-15 16:18:52 |
|
|
|
|
|
|
... szeletelt hagymát nagy edényben olajban sütjük,amikor kezd színesedni hozzáadunk kockára vágott füstölt szalonnát,sok-sok szeletelt zöldpaprikát,paradicsomot,apró kockákra,csíkokra metélt csirkemellet.Folytonos forgatás mellett fűszerezzük:só,fűszerpaprika,kis kömény,sok fokhagyma.Vagy amit éppen Ti szerettek beletenni:-))
A főszakács szerint 10 perc alatt elkészül.
Prób... |
|
2007-07-09 13:41:25 |
|
|
|
|
|
|
... olaj, 1 kanál curry, 1 dl fehérbor, 400 g szőlő, egy fejes saláta, 150 g tejszín, egy kanál citromlé, egy kanál reszelt citromhéj, metélőhagyma.
Elkészítése:
A csirkemellet megsózzuk, megfűszerezzük, és forró olajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a curryt és a bort. Ezután lefedjük, és enyhe tűzön 5-8 percig pároljuk. Időnként megforgatjuk. A szőlőt kettév... |
|
2007-07-01 00:48:15 |
|
|
|
|
|
|
... ellensúlyozható.
A szójagranulátumot öröljük meg (húsdarálón vagy egyéb módon finomabbra) zsemlemorzsa minőségűre, ha kell szitáljuk le.
A hagyományos rántott szelethez hasonlóan a filézett csirkemellet besózzuk (esetleg fűszerezzük) a szójalisztben; a tojásban; és a finomított szójagranulátumba... |
2007-06-27 19:01:24 |
|
|
|
|
|
|
A csirkemellet inkább könnyű joghurt öntettel készítsük, gyógynövényekkel ízesítve
A jó kerti partihoz a sütés is hozzátartozik. Főleg a hölgyek inkább zöldséget fogyasztanak, mert úgy gondolják, hogy a hústól meghíznak. Sütni azonban úgy is lehet, hogy azt a mérleg ne vegye észre.
Ne süssön a tűzön
Ha fogyókúrázik, akkor nem kell teljesen lemondani... |
2007-06-25 00:41:44 |
|
|
|
|
|
|
...
1,5 kg csirkemell
1 kg mexikói zöldségkeverék
25 dkg sajt ízlés szerint
bazsalikom
ételízesítő
2 tojássárgája
fehérmártás
Elkészítés: A csirkemellet felszeletelem, enyhén kikloffolom, besózom, borsozom és a tepsi aljára sorba rakom. A fagyos zöldségkeveréket ráborítom, megszórom kevés ételízesítővel és előmelegített sütőbe teszem. (N... |
2007-06-23 15:48:56 |
|
|
|
|
|
|
... nem a legolcsóbb - választás a bélszín, de ha nincs, megteszi a hátszín is. A sertéshúsok közül a karaj és a tarja legalkalmasabb a grillezéshez, szárnyasokból pedig pulyka- és csirkemellet, esetleg csirkeszárnyat érdemes sütni. (Ha pulykamellet sütünk, előtte áztassuk jó fél napot fokhagymás tejbe, majd szárítsuk meg. ĺgy rendkívül porhanyós lesz, és pillanatok alatt átsül.... |
2007-06-16 00:39:32 |
|
|
|
|
|
|
... tálaljuk.
Spenóttal töltött csirkemell
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, 40 dkg spenót, 30 dkg mozzarella sajt
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteken elterítjük a már előzőleg megtisztított, leforrázott spen... |
2007-06-15 00:29:50 |
|
|
|
|