|
|
|
... élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit fölfusson.
2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
3. Ezutá... |
|
2010-06-20 08:42:11 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorű
Tetejére:
o 3 evőkanál kakaópor
o 20 dkg porcukor
o diónyi margarin
o 3 evőkanál forró víz
Elkészítése:
A lisztet a zsírral vagy sütőmargarinnal elmorzsoljuk, összekeverjük a porcukorral, a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olvasztott mézet, a tojások sárgáját, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Zsírozott vagy... |
2010-06-20 07:51:10 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
15 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
A tetejére : 30 dkg porcukor, 3 cl rum
A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk ( csak a színe miatt )
Rétestészta keménységűre gyú... |
|
2010-06-20 07:23:16 |
|
|
|
|
|
|
... megmosott és beáztatott mazsola
18 dkg porcukor
16 dkg vaj
A tejből, az élesztőből, a cukorból és egy pici lisztből kovászt készítünk. A többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, és a kovásszal kész tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéválasztjuk, és a felébe belegyúrjuk a kakaóport. Langyos helyen kb. 20-25 perc alatt megkelesztjük, majd mindkét részt újragyúrjuk... |
|
2010-06-19 20:03:02 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez:
-1 csomag vaníliaízű pudingpor
-1 evőkanál vaj
-1 kis csomag zselatin
- 3 dl tej
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a cukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, végül az elegyet tésztává gyúrjuk. A csomómentes masszát kivajazott formákba töltjük, és a kosárkákat 10-15 percig sütjük előmelegített, 180 fokos sütőben. Közben el... |
2010-06-19 18:56:43 |
|
|
|
|
|
|
... darabhoz:
30 dkg vaj
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg kakaópor
1 db tojásfehérje
Előkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukrot, a tojásokat, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összegyúrtuk, elfelezzük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Fóliába csomagolva 1 órá... |
2010-06-19 12:20:30 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük. Nagy lángon, kevergetve kb. 20 perc alatt megpirítjuk. Az élesztőt 1 mokkáskanálnyi cukorral ízesített kb. 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk. A tojással, a többi langyos tejjel és az élesztővel 2-3 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 50 percen át kelesztjük. Ezután meglisztezett gyúrólapon kb. 0,5 cm vastagságúr... |
2010-06-16 18:14:33 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál ételecet
* 6 evőkanál víz, kb.1 csapott teakanál só
* 10 dkg reszelt sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A sós lisztet elmorzsoljuk a finomra reszelt sajttal, majd a margarinnal, és összegyúrjuk az ecetes vízzel. Nagyon sima szép tészta legyen.
Néhány órára vagy akár egy egész napra hőtőbe tesszük, majd k... |
2010-06-14 10:53:40 |
|
|
|
|
|
|
... mandula
elkészítés
1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
2. A hideg vajat apró darabokban mellészeleteljük, és elmorzsoljuk (a két tenyerünk között hengergetjük, amíg egészen el nem dolgozzuk a vajat. Akkor jó, ha apró és morzsalékos.)
3. Hozzáadjuk a sürőport, a tojást, a cukrot... |
2010-06-12 15:53:52 |
|
|
|
|