Belépés
Süti
... élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit fölfusson.
2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
3. Ezutá...
2010-06-20 08:42:11
Süti
... porcukorű

Tetejére:
o 3 evőkanál kakaópor
o 20 dkg porcukor
o diónyi margarin
o 3 evőkanál forró víz

Elkészítése:
A lisztet a zsírral vagy sütőmargarinnal elmorzsoljuk, összekeverjük a porcukorral, a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olvasztott mézet, a tojások sárgáját, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Zsírozott vagy...
2010-06-20 07:51:10
Süti
... szerint
15 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza

A tetejére : 30 dkg porcukor, 3 cl rum

A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk ( csak a színe miatt )
Rétestészta keménységűre gyú...
2010-06-20 07:23:16
„Dobostortás”-maz
... megmosott és beáztatott mazsola
18 dkg porcukor
16 dkg vaj

A tejből, az élesztőből, a cukorból és egy pici lisztből kovászt készítünk. A többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, és a kovásszal kész tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéválasztjuk, és a felébe belegyúrjuk a kakaóport. Langyos helyen kb. 20-25 perc alatt megkelesztjük, majd mindkét részt újragyúrjuk...
2010-06-19 20:03:02
Variációk eperre..
... töltelékhez:
-1 csomag vaníliaízű pudingpor
-1 evőkanál vaj
-1 kis csomag zselatin
- 3 dl tej

Elkészítés
A lisztet elkeverjük a cukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, végül az elegyet tésztává gyúrjuk. A csomómentes masszát kivajazott formákba töltjük, és a kosárkákat 10-15 percig sütjük előmelegített, 180 fokos sütőben. Közben el...
2010-06-19 18:56:43
Tarka-barka Sütik
... darabhoz:

30 dkg vaj
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg kakaópor
1 db tojásfehérje

Előkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukrot, a tojásokat, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összegyúrtuk, elfelezzük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Fóliába csomagolva 1 órá...
2010-06-19 12:20:30
Recept
... ízesítjük. Nagy lángon, kevergetve kb. 20 perc alatt megpirítjuk. Az élesztőt 1 mokkáskanálnyi cukorral ízesített kb. 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk. A tojással, a többi langyos tejjel és az élesztővel 2-3 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 50 percen át kelesztjük. Ezután meglisztezett gyúrólapon kb. 0,5 cm vastagságúr...
2010-06-16 18:14:33
Sajtos rúd
... evőkanál ételecet
* 6 evőkanál víz, kb.1 csapott teakanál só
* 10 dkg reszelt sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A sós lisztet elmorzsoljuk a finomra reszelt sajttal, majd a margarinnal, és összegyúrjuk az ecetes vízzel. Nagyon sima szép tészta legyen.

Néhány órára vagy akár egy egész napra hőtőbe tesszük, majd k...
2010-06-14 10:53:40
Csokoládés pite
... mandula

elkészítés

1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
2. A hideg vajat apró darabokban mellészeleteljük, és elmorzsoljuk (a két tenyerünk között hengergetjük, amíg egészen el nem dolgozzuk a vajat. Akkor jó, ha apró és morzsalékos.)
3. Hozzáadjuk a sürőport, a tojást, a cukrot...
2010-06-12 15:53:52
1 2 3 ....................133 134 ..........199 200 201 202 ..........265 266 267 
Címkék: Tarka-barka Sütik, lisztet elmorzsoljuk, hideg vajjal, paprikával egynemű, brie-t villával, langyos tejbe, kicsit fölfusson, borssal összeforgatjuk, margarinnal elmorzsoljuk, tejes élesztővel, egész tojással, sárgájával közepesen, zsírral vagy, olvasztott mézet, tojások sárgáját, színe miatt, pici lisztből, többi hozzávalót, tálban elmorzsoljuk, kovásszal kész, tésztát kettéválasztjuk, felébe belegyúrjuk, lisztet elkeverjük, elegyet tésztává, csomómentes masszát, kosárkákat 10-15, vajat elmorzsoljuk, egyik felébe, többi langyos, finomra reszelt, ecetes vízzel, egész napra, tálba szitáljuk, hideg vajat, fűszerkeverékkel, mellészeleteljük, pirospaprikával, kettéválasztjuk, gesztenyemassza, sütőmargarinnal, összeforgatjuk, mokkáskanálnyi, hűtőszekrénybe, fehérpenészes, összekeverjük, meglisztezett, megkelesztjük, előmelegített, elmorzsoljuk, összegyúrtuk, megfuttatjuk, összegyúrjuk, hengergetjük, keménységűre, félretesszük, petrezselyem, tojásfehérje, kenegetéshez, tojássárgája, margarinnal, menüajánlat, töltelékhez,
© 2013 TVN.HU Kft.