|
|
|
... * 2 dkg élesztő
* 10 ml olaj
* 1,3 dkg só
Elkészítés:
A tej felét fellangyosítjuk, beletesszük a porcukrot és az élesztőt. Az élesztőt hagyjuk felfutni. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverjük, hogy tejföl sűrűségű legyen. Majd a többi lisztből kevéssel betakarjuk,... |
2010-07-15 06:38:34 |
|
|
|
|
|
|
... tej
olaj
cukor
só
Az élesztőt cukros, langyos vízbe morzsold bele, majd hagyd
felfutni. A krumplit főzd meg, majd törd át. Ha kihűlt, gyúrd össze
a liszttel, az élesztővel és némi sóval. Annyi tejet használj hozzá,
hogy a tészta félkemény le... |
|
2010-07-03 19:54:23 |
|
|
|
|
|
|
... hagyhattam ki, hogy bele ne reszeljem a héjukat.
2. A tejet meglangyosítottam és a felét ráöntöttem az élesztőre és kanállal kevés lisztet belekeverve kovászt készítettem, amit hagytam felfutni.
3. Közben a maradék tejet visszatettem a tűzre és belekockáztam a vajat, majd folyamatosan kevergetve hagytam, hogy felolvadjon benne.
4. Miután megkelt a kovász, b... |
2010-07-01 22:24:09 |
|
|
|
|
|
|
Zacskós lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg friss élesztő, 1 ek só, 6 dl langyos tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
Egy csészében összekeverek 1 del tejet és az élesztőt, majd felfutni hagyom.
A lisztet egy tálba szitálom és elkeverem a tejes élesztővel és a sóval. A tejjel sima tésztává keverem, majd egy nylonzacskóba téve felhasználásig a hűtőben tárolom (lega... |
|
2010-06-25 21:41:12 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
* 1 ek só
* 1 ek olaj
* 3,5 dl langyos víz
A tejben keverd el a cukrot, majd langyosítsd meg. A langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni. Közben egy tálba öntsd bele a lisztet, add hozzá a sót és az olajat, majd a felfutott élesztőt és 3,5 dl langyos vizet. Gyúrd addig a tésztát, amíg el nem válik az edény falától, majd... |
|
2010-06-25 16:26:41 |
|
|
|
|
|
|
...
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Az élesztőt szétmorzsolom, és fél dl langyos tejbe belekeverem. Langyos helyen hagyom felfutni. Kevés langyos tejjel összedolgozom a főtt, áttört, még langyos burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a sót és a tojást. Közepesen kemény tésztát kell, hogy kapjak, amibe végül ... |
2010-06-22 11:58:28 |
|
|
|
|
|
|
... tej
2-3 evőkanál cukor
A lisztből, tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítünk, majd langyos helyen hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját egy tálban összemorzsoljuk, és a kovásszal tésztává gyúrjuk, majd jól kidolgozzuk. Langyos helyen kb. 20-25 perc alatt megkelesztjük.
A tö... |
2010-06-19 20:09:18 |
|
|
|
|
|
|
... (ízlés szerint lehet több)
Az élesztőből, a tejből és a cukorból kovászt készítünk, és 5-10 percig hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az egész tojást, majd tésztává gyúrjuk, és ezután dolgozzuk bele az olvasztott margarint.
Langyos helyen megkel... |
2010-06-19 20:06:22 |
|
|
|
|
|
|
... szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük.
5.Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.
6.Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot.
7.Végül a sötét szójaszót öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szós... |
2010-05-22 20:03:03 |
|
|
|
|
|
|
...
néhány ek. natúr joghurt vagy tejföl
őrölt római kömény
apróra vágott lilahagyma
A vizet elkevertem az élesztővel, a cukorral és az olajjal és hagytam kicsit felfutni. Utána egy nagy tálba öntöttem, belekevertem a joghurtot és a sót, majd fokozatosan adagolva hozzá az átszitált lisztet a robotgép dagasztókarjaival ruganyos tésztává dagasztottam. U... |
2010-05-16 21:31:22 |
|
|
|
|