|
|
|
... 4-6g!
A nátriummal már sokat foglalkoztunk, most vegyük szemügyre a Cl (klór) ion szerepét. A fentiekből következik, hogy nyilván kloridból is a kívánatos mennyiség háromszorosát fogyasztjuk el. Így hát normális körülmények között klorid hiányról nem beszélhetünk.
A kloridok fontos szerepet játszanak a sejtek elektromos aktivitásának fenntartásában, a sejten belül... |
2009-10-27 14:10:15 |
|
|
|
|
|
|
... hasznosítását E-vitamin-tartalma még jobban elősegíti.
31. Spenótlevél: Rendkívül gazdag hatóanyagtartalma másként érvényesül, ha nyersen (pl. vegyes saláta), vagy főzve fogyasztjuk. A vesekőképződésre hajlamos szervezetben az oxálsav, a főzéskor szervetlenné váló ásványi anyagokkal, főleg a kalciummal kőlerakódást okozhat. Nyersen fogyasztva nem képződik lerakó... |
|
2009-10-25 21:32:29 |
|
|
|
|
|
|
... táplálkozás egyik előnye, hogy nem tartalmaz negatív traumákat, mint egy vágóhídi futószalagon leölt állat húsa. A táplálékfelvételben két dolog fontos: mit eszünk és milyen irányultsággal fogyasztjuk el. A kérdés: melyik étel válik a javunkra? A tápláló étel és a jó étkezés az életet ünnepli, feléleszti az életerőt és az érzékeinket. A testünk mindig tudja mikor, mennyit és mit i... |
2009-10-21 01:39:45 |
|
|
|
|
|
|
... doboz sör mellett elbeszélgetünk. Miután az ottani kocsmát túlságosan drágának találtuk, jobbnak láttuk, ha a piacon vásárolt sört egy pultként is használható láda mellett álldogálva fogyasztjuk el.
Már vagy jó 20 perce beszélgettünk és kortyolgattuk az italt, amikor megállt mellettünk egy rendőrautó, és a közbiztonság két szigorú őre mogorva arckifejezéssel megindu... |
|
2009-10-19 13:28:50 |
|
|
|
|
|
|
... mind megteremtette, mielőtt az embert.
Ő mindent biztosított életünkhöz, mielőtt megszülettünk.
Egészségünkre ezek a legjobbak és a leghatásosabbak, ha nyersen fogyasztjuk az Éden gyümölcseit.
Mi - sajnos - nagyon lassan tanulunk.
Isten ezért adott mindenhez egy óriási nyomravezető segítséget, hogy az ennivalók hogyan segítenek a testrés... |
|
2009-10-19 12:27:27 |
|
|
|
|
|
|
... doboz sör mellett elbeszélgetünk. Miután az ottani kocsmát túlságosan drágának találtuk, jobbnak láttuk, ha a piacon vásárolt sört egy pultként is használható láda mellett álldogálva fogyasztjuk el.
Már vagy jó 20 perce beszélgettünk és kortyolgattuk az italt, amikor megállt mellettünk egy rendőrautó, és a közbiztonság két szigorú őre mogorva arckifejezéssel megindult f... |
2009-10-18 17:06:51 |
|
|
|
|
|
|
... cikke... |
2009-10-18 14:05:04 |
|
|
|
|
|
|
Nyersen vagy főzve?
Meg kell egyáltalán főzni, sütni az ételeket? Ennek eldöntésében tudnunk kell a nyers táplálkozás előnyeit és hátrányait. Ha frissen fogyasztjuk ételeinket, a fogak, a rágóizmok fejlődését segítjük elő, nincs vitaminveszteség, a rostok segítik az emésztést, és kevesebb fűszert kell használnunk. Hátrányokról is beszélhetünk, hiszen ezáltal hosszabb lesz az e... |
2009-10-18 13:11:46 |
|
|
|
|
|
|
... halakat teremtett.
Isten adott egy óriási nyomravezető segítséget, hogy az ennivalók
hogyan segítenek a testrészeinken.
Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogyasztjuk.
Isten patikája:
Sárgarépa
Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem. A pupilla,
az írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem.
És... |
2009-10-17 21:50:40 |
|
|
|
|
|
|
... körtével kombinálva.
A konyhában
Sokáig eltartható (de csak nyersen!), s az sem árt neki, ha megcsípi a dér, sőt! - ekkor lesz igazán finom és édes. Leginkább sütve fogyasztjuk. Ilyenkor a benne felhalmozódott cukor karamelles ízt ad neki, és szétomlik a szánkban. Ne süssük azonban túl, mert akkor megég, és összeesik!
o Sütésre főképp a hosszúkás alakú k... |
2009-10-16 00:37:42 |
|
|
|
|