Belépés
Késő ősz gyümölcse
... energiatartalma viszont alacsony. Savas kémhatásának is köszönhetően megmozgatja az emésztőrendszert, segíti a gyomor működését. Sok C-vitamint is tartalmaz, de mivel általában nem nyersen fogyasztjuk, a vitamin nagy része a feldolgozás során tönkremegy. A gyümölcsök közül a birsnek a legmagasabb a pektintartalma. A pektin az emberi szervezet számára igen fontos, értékes rost, ame...
2009-10-14 22:26:50
káposztás palacsinta
... percig állni hagyjuk. Ha szükséges, 0,5 dl szódavízzel hígítjuk, majd a picit kiola...
2009-10-13 15:47:24
almás palacsinta
... percig állni hagyjuk. Ha szükséges, 0,5 dl szódavízzel hígítjuk, majd a picit kiolaj...
2009-10-13 15:42:46
Grillezett Hal Salsával...
... és meglocsoljuk kis citromlével. A grillrácson mindkét felét kb. 5 percig - pirosra - sütjük. A zöld szószt a forró halszeletekre kenjük, és friss, teljes kiőrlésű magvas kenyérrel fogyasztjuk. Jól illik az ételhez a cseresznyeparadicsom vagy a fejes saláta is. Jó étvágyat!

...
2009-10-12 15:15:25
Illene, hogy tudjuk ! 4
... vele. A leveses tányért ne döntsük meg, inkább hagyjuk benne az utolsó kanál levest. Előtte lehet aperitifet inni, de közben semmilyen folyadékot.

Általában késsel-villával fogyasztjuk a többi fogást, mely során a kést a jobb, a villát pedig a bal kézben kell megfogni. Ha valakinek gondja van használatukkal, akkor ajánlott az otthoni gyakorlás.

Étkezés során ...
2009-10-06 20:39:11
Régi idők finomsága- birs
... mézzel vagy nádcukorral édesíteni.

Nagyanyánk kedvence; birsalmabefőtt

Nyersen ritkán fogyasztjuk, elsősorban lekvárt, befőttet, édességet készítenek belőle, de nagyon finom köretként is. Bár számtalan módon elkészíthető, mégis a legértékesebb, ha a héjával együtt fogyasztjuk, mert így...
2009-10-05 17:04:23
Gyógynövénytár-Kömény
... használjuk?


Köménymagleves
Tea: Összetörünk fél teáskanálnyi köményt, majd leöntjük 2 dl forrásban lévő vízzel. Negyedóra elteltével leszűrjük, és étkezés előtt fogyasztjuk.

Fűszer: Főzelékek, hüvelyesekből készült ételek, saláták ízesítésére használják.

Jó tudni!

A vadon termő köményt könnyű összetéveszteni néhány erősen mér...
2009-10-04 15:02:26
Padlizsán
... natúr joghurt, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, kevés só, fehér bors, ízlés szerint csípős paprika (vagy chilli szósz).
A salátát néhány órára behűtjük, majd pirítóssal, paradicsommal fogyasztjuk.

Padlizsánpástétom
(babáknak is adhatjuk 7 hónapos kortól)

Hozzávalók négy sz...
2009-10-01 16:50:27
házi praktikák
...
HÁZI PRAKTIKÁK

Ezeknek a tanácsoknak nem az céljuk, hogy kuruzslókat neveljünk, vagy az orvosi munkát feleslegessé tegyük, hanem csakis azokat az intézkedéseket említjük, melyeket az orvos megérkezéséig eszközölhetünk. Mintegy elsősegélynyújtásként, amikor még az orvosi segítség nem áll rendelkezésünkre.

Aphthae (hólyagos szájgyulladás)

Gyerme...
2009-09-29 07:07:31
csicsóka receptek
... sütjük.



Csicsókapehel...
2009-09-26 20:44:48
1 2 3 ...............................191 192 ................287 288 .......327 328 329 .........382 383 384 
Címkék: Grillezett Hal Salsával, HÁZI PRAKTIKÁK, gyomor működését, vitamin nagy, feldolgozás során, gyümölcsök közül, emberi szervezet, picit kiola, picit kiolaj, grillrácson mindkét, zöld szószt, forró halszeletekre, fejes saláta, leveses tányért, utolsó kanál, többi fogást, villát pedig, otthoni gyakorlás, héjával együtt, vadon termő, salátát néhány, orvosi munkát, intézkedéseket említjük, orvos megérkezéséig, orvosi segítség, rendelkezésünkre, emésztőrendszert, összetéveszteni, energiatartalma, gyógynövénytár, intézkedéseket, eszközölhetünk, pektintartalma, birsalmabefőtt, használatukkal, köménymagleves, legértékesebb, csicsókapehel, paradicsommal, hüvelyesekből, halszeletekre, megérkezéséig, szájgyulladás, vitaminsziget, kémhatásának, feleslegessé, teáskanálnyi, elkészíthető, köszönhetően, meglocsoljuk, összetörünk, photobucket, feldolgozás, legmagasabb, szódavízzel, citromlével, fogyasztjuk, nádcukorral, ízesítésére, grillrácson, kuruzslókat, megmozgatja, tanácsoknak, palacsinta, elsősorban, gyümölcsök, hozzávalók, grillezett,
© 2013 TVN.HU Kft.