Belépés
Pulykahúsos saláta
... dkg sárga húsú paprika, 25 dkg kígyóuborka, 1 csomó retek, 25 dkg apró paradicsom, 25 dkg leveles saláta (fejes és tépősaláta, Lollo bianco és rosso stb.), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél csokor metélőhagyma, fél csokor bazsalikom, 4-5 ek. fehérborecet, 1 tk. mustár, 4-5 ek. olívaolaj, só, őrölt bors.

1. A pulykahúst csíkokra metéljük, majd a serpenyőben felh...
2007-10-07 00:53:34
Ültessünk fokhagymát
... gerezdeket. Sőt virágoskertbe is tehetjük, bármennyire szokatlan is ez még nálunk. Rózsa, tulipán, liliom közé rakva dísznövényeink egészségesebbek lesznek, és tovább virágoznak.
A fokhagyma dél-európai származású, ezért a melegigényes, könnyű talajokat kedveli. Előző évben trágyázott növény után ültessük. Egy szép, egészséges fejű példány széjjelbontásával gerezdeket kapunk....
2007-10-07 00:39:55
Fokhagymás gombócok
Hozzávalók (25-30 darabhoz):

4 doboz 40 dkg-os fehérbabkonzerv, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 4 ek. búzadara, 4 tojás, 4 ek. olaj, só és durvára tört fekete bors, 2 csokor friss petrezselyem, a sütéshez olaj, a tálaláshoz tejföl.

1. A babkonzervet szűrőbe öntjük, folyó víz alatt átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A vöröshag...
2007-10-07 00:33:08
Füstölt padlizsánkrém
Hozzávalók:

3-4 padlizsán, 2,5 dl olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, erőspaprika-krém, mustár, őrölt bors, só.

Elkészítése:

A padlizsánokat mossunk meg, majd villával szurkáljuk meg. Faszenes grillsütőn 15-20 perc alatt süssük át minden oldalát. Akkor jó, ha a bőre jó égett és a belseje már jó puha. Vegyük le a gyümölcsöket a t...
2007-10-07 00:26:04
Pacal
PACAL

Hozzávalók:

3kg tisztított pacal
1 kg nem füstölt csülök összedarabolva
7 fej vöröshagyma
8-10 gerezd fokhagyma
3-5db babérlevél
0,5l paradicsomlé
3dl vörösbor
20 szem egész bors

1/3kávéskanál őröl bors
1dl olaj
3-5...
2007-10-06 19:22:50
Mogyorós csirke
Mogyorós csirke

Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
2 csokor újhagyma
1 hegyes, csípős paprika
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg sós mogyoró
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál szójszósz
1 evőkanál étkezési keményítő

olívaolaj


A húst leöblítjük, vékony csíkokra...
2007-10-06 19:19:41
Tonhalas-cukkinis tészta
Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, 1 közepes cukkini, 6-8 szem olívabogyó, 3 db napon szárított paradicsom, 1 doboz tonhalkonzerv saját lében (20 dkg-os), olívaolaj, fehérbors, 1 csomó friss kapor, 1 citrom, só, 25 dkg penne tészta, 5 dkg parmezán sajt

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál olívaolajat, adjuk ho...
2007-10-06 01:09:12
Kiskunság és környéke
... behabarjuk. Jól kiforraljuk, cukorral ízesítjük.

Bugaci káposzta

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta, 60 dkg burgonya,

10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl, 10 dkg paradicsom, 2 dkg só, őrölt bors, őrölt köménymag, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg zsír, 2 dkg cukor

Elkész...
2007-10-05 00:39:04
Szarvasgombás fettucine
Hozzávalók:

1/4 kg szalagtészta, 6 dkg szarvasgomba, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek. finom extra szűz olívaolaj, só

Elkészítése:

Meghámozzuk a szarvasgombát, sós vízben megfőzzük a tésztát, majd lecsepegtetjük. Beletesszük a felforrósított olajba, finoman rágyaluljuk a hámozott szarvasgombát. A drága előétel méltó bevezetője lehet egy igényesebb menűsorna...
2007-10-05 00:28:06
Pórés sonkasaláta
Hozzávalók:

2 póréhagyma (fehér része), 20 dkg egész sonka, 20-20 dkg burgonya és (konzerv) kukorica, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 citrom (leve), 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál apróra vágott snidling, őrölt bors, só.

Elkészítése:

A pórékat megtisztítjuk, 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és konyhai ...
2007-10-05 00:23:57
1 2 3 ................1620 ........2430 .......3162 3163 3164 .3239 3240 
Címkék: pulykahúst csíkokra, serpenyőben felh, fokhagyma dél-európai, sütéshez olaj, tálaláshoz tejföl, babkonzervet szűrőbe, padlizsánokat mossunk, húst leöblítjük, nagy serpenyőben, evőkanál olívaolajat, felforrósított olajba, hámozott szarvasgombát, drága előétel, igényesebb menűsorna, pórékat megtisztítjuk, egészségesebbek, fehérbabkonzerv, felforrósított, csirkemellfilé, lecsepegtetjük, összedarabolva, dísznövényeink, tonhalkonzerv, szarvasgombát, megtisztítjuk, padlizsánkrém, szarvasgombás, padlizsánokat, virágoskertbe, metélőhagyma, melegigényes, szarvasgomba, fehérborecet, szalagtészta, forrósítsunk, gyümölcsöket, paradicsomlé, petrezselyem, babkonzervet, vöröshagyma, sonkasaláta, erőspaprika, olívaolajat, serpenyőben, kiforraljuk, pulykahúsos, bármennyire, rágyaluljuk, elkészítése, zöldpaprika, beletesszük, kígyóuborka, meghámozzuk, fokhagymát, gerezdeket, szurkáljuk, fokhagymás, hozzávalók, származású, egészséges, paradicsom, virágoznak, leöblítjük, kávéskanál, grillsütőn, behabarjuk, tisztított, szeletekre, átöblítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.