Belépés
Krémek sütikhez, édes mártások
... edényben összekeverjük 3 tojás sárgáját
egy kevés tejjel és a csokoládés kávéhoz öntjük. Állandóan keverve
- gyenge tûzön - sûrû krémmé főzzük. Ha a krém hûlni kezd,
beleszeletelünk 10 dkg vajat és habosra keverjük. Jól lehûtjük,
még egyszer átkeverjük, végül belevegyítünk 2 dl tejszínből vert
kemény habot.

Cso...
2010-10-25 19:32:15
Túrós palacsinta, õszibar
... habverővel csomómentesen elkeverünk 2 evőkanál
liszttel, 1 tojássárgájával, és lassú tûzön, folytonos kevergetés
mellett sûrûre főzzük. Félretesszük hûlni. Közben a barackok héját
lehúzzuk, magvát kivesszük és keskeny csíkokra vágjuk. Belekeverjük
a mártásba, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és pihentetjük. A megmaradt
l...
2010-10-25 05:44:38
Csokoládés hajócskák
... hajócskává formázzuk
és tepsibe téve szép p...
2010-10-25 05:37:26
Karamell-torta
... tûzre téve,
világosbarna grillage-t készítünk. A tûzről levéve azonnal 20 deka
őrölt mandulát keverünk hozzá s zsírozott papírívre vagy márványlapra
kiöntve hûlni hagyjuk. A lepirított grillage-hoz 30 deka vajat és fél
csomag vaníliás cukrot keverünk. Az ostyalapokat a vajas grillázzsal
egyenletesen bevonva egymásra rakjuk. Kevés f...
2010-10-24 13:52:33
Bisquit-tekercs mogyorókrémmel
... deka
lisztet, és ízlés szerint 25-30 deka cukrot 1 liter hideg tejben
el...
2010-10-24 10:59:54
Citromkrém-szeletek
... deka lisztet és 28 deka
cukrot 1 liter hideg tejbe elkeverünk és szabad tûzön állandó keverés
mellett sûrûre főzünk. A meleg krémet, néha-néha ...
2010-10-24 10:53:42
Krémeslepény
... vaníliás krémport, 3 deka lisztet és 15 deka cukrot fél liter
hideg tejbe csomómentesen elkeverünk, a...
2010-10-24 10:52:48
Jegeskávé vagy csokoládé
... liter hideg tejben csomómentesen elkeverünk, azután
tejeslábasba öntve, állandó keverés mellett sûrûre főzzük. A forró
krémet hideg helyen, néha-néha megkeverve, hûlni hagyjuk. Ha kihûlt,
3-4 tojás fehérjének keményre vert habját könnyen hozzákeverjük
és talpas poharakba töltve, jégszekrénybe vagy hideg pincébe a
felszolgálásig h&#...
2010-10-24 10:51:55
Krémek készítése
... keverés mellett főzzük és a
forrás megkezdésétől még 2-3 percig forraljuk. A meleg sûrû krémet
bevizezett hideg formákba öntsük és hideg helyre téve hagyjuk kihûlni.
A teljesen kihûlt krémeket a formákból vagy poharakból kiborítva
tálaljuk.

Mire ügyeljünk a krémek elkészítésénél?
.................................... ...
2010-10-24 10:38:24
Brokkolis batyu
... tejet, és állandó keverés közben sûrûre főzzük. Sóval,
borssal fûszerezzük, és hozzákeverjük a finomra vagdalt, megmosott
petrezselyemzöldet. A masszát hûlni hagyjuk. Közben a brokkolit kis
rózsáira, illetve a vastag szár részét kis kockákra vágjuk. Forrásban
levő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 3 perc múlva
lesz&...
2010-10-20 05:37:58
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: kevés tejjel, csokoládés kávéhoz, krém h&#251, barackok héját, lepirított grillage-hoz, vajas grillázzsal, meleg krémet, meleg s&#251, teljesen kih&#251, formákból vagy, krémek elkészítésénél, finomra vagdalt, masszát h&#251, vastag szár, újraforrástól számított, beleszeletelünk, tojássárgájával, mogyorókrémmel, elkészítésénél, felszolgálásig, csomómentesen, hozzákeverjük, belevegyítünk, összekeverjük, jégszekrénybe, újraforrástól, belekeverjük, egyenletesen, márványlapra, félretesszük, krémeslepény, tejeslábasba, ostyalapokat, világosbarna, pihentetjük, megkezdését, grillázzsal, bevizezett, csokoládés, hajócskává, elkeverünk, átkeverjük, citromkrém, megkeverve, palacsinta, fehérjének, lepirított, poharakból, hozzáadunk, kevergetés, formákból, folytonos, hajócskák, készítése, forraljuk, készítünk, forrásban, poharakba, jegeskávé, brokkolis, szerezzük, kivesszük, formázzuk, megmaradt, számított, megmosott, állandóan, csokoládé, zsírozott, ügyeljünk, kiborítva,
© 2013 TVN.HU Kft.