|
|
|
... edényben összekeverjük 3 tojás sárgáját
egy kevés tejjel és a csokoládés kávéhoz öntjük. Állandóan keverve
- gyenge tûzön - sûrû krémmé főzzük. Ha a krém hûlni kezd,
beleszeletelünk 10 dkg vajat és habosra keverjük. Jól lehûtjük,
még egyszer átkeverjük, végül belevegyítünk 2 dl tejszínből vert
kemény habot.
Cso... |
2010-10-25 19:32:15 |
|
|
|
|
|
|
... habverővel csomómentesen elkeverünk 2 evőkanál
liszttel, 1 tojássárgájával, és lassú tûzön, folytonos kevergetés
mellett sûrûre főzzük. Félretesszük hûlni. Közben a barackok héját
lehúzzuk, magvát kivesszük és keskeny csíkokra vágjuk. Belekeverjük
a mártásba, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és pihentetjük. A megmaradt
l... |
|
2010-10-25 05:44:38 |
|
|
|
|
|
|
... hajócskává formázzuk
és tepsibe téve szép p... |
2010-10-25 05:37:26 |
|
|
|
|
|
|
... tûzre téve,
világosbarna grillage-t készítünk. A tûzről levéve azonnal 20 deka
őrölt mandulát keverünk hozzá s zsírozott papírívre vagy márványlapra
kiöntve hûlni hagyjuk. A lepirított grillage-hoz 30 deka vajat és fél
csomag vaníliás cukrot keverünk. Az ostyalapokat a vajas grillázzsal
egyenletesen bevonva egymásra rakjuk. Kevés f... |
|
2010-10-24 13:52:33 |
|
|
|
|
|
|
... deka
lisztet, és ízlés szerint 25-30 deka cukrot 1 liter hideg tejben
el... |
|
2010-10-24 10:59:54 |
|
|
|
|
|
|
... deka lisztet és 28 deka
cukrot 1 liter hideg tejbe elkeverünk és szabad tûzön állandó keverés
mellett sûrûre főzünk. A meleg krémet, néha-néha ... |
2010-10-24 10:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás krémport, 3 deka lisztet és 15 deka cukrot fél liter
hideg tejbe csomómentesen elkeverünk, a... |
2010-10-24 10:52:48 |
|
|
|
|
|
|
... liter hideg tejben csomómentesen elkeverünk, azután
tejeslábasba öntve, állandó keverés mellett sûrûre főzzük. A forró
krémet hideg helyen, néha-néha megkeverve, hûlni hagyjuk. Ha kihûlt,
3-4 tojás fehérjének keményre vert habját könnyen hozzákeverjük
és talpas poharakba töltve, jégszekrénybe vagy hideg pincébe a
felszolgálásig h... |
2010-10-24 10:51:55 |
|
|
|
|
|
|
... keverés mellett főzzük és a
forrás megkezdésétől még 2-3 percig forraljuk. A meleg sûrû krémet
bevizezett hideg formákba öntsük és hideg helyre téve hagyjuk kihûlni.
A teljesen kihûlt krémeket a formákból vagy poharakból kiborítva
tálaljuk.
Mire ügyeljünk a krémek elkészítésénél?
.................................... ... |
2010-10-24 10:38:24 |
|
|
|
|
|
|
... tejet, és állandó keverés közben sûrûre főzzük. Sóval,
borssal fûszerezzük, és hozzákeverjük a finomra vagdalt, megmosott
petrezselyemzöldet. A masszát hûlni hagyjuk. Közben a brokkolit kis
rózsáira, illetve a vastag szár részét kis kockákra vágjuk. Forrásban
levő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 3 perc múlva
lesz&... |
2010-10-20 05:37:58 |
|
|
|
|