|
|
|
... visszamaradt lében a tejfölt elkeverem és főzöm egy kicsit. Ez alatt a 2 tojás sárgáját egy kis tálban jól kikeverem és a fél citrom levét lassan belekeverem. Óvatosan a tejfölös léhez adagolom. Visszateszem a húsokat és rövid ideig lassú tűzön összemelegítem. (Nem szabad már forralni, mert a tojássárga összekap.) Főtt rizzsel tálalom.
... |
2012-01-23 16:59:15 |
|
|
|
|
|
|
... darált színes bors
Elkészítés:
3 tálba teszem a különböző pácokhoz a hozzávalókat, a fokhagymát reszelem, a leveleket darabolom, a többi fűszert csak ízlés szerint adagolom és elkeverem.
A húsokat és a zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeletelem (4 mm), és mindegyiket beleforgatom a pácba, majd lefedem, és a hűtőbe teszem pár órára.
... |
|
2012-01-04 13:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk... |
2011-12-31 14:46:07 |
|
|
|
|
|
|
... ahogy én készitem,sajnos semmit nem mérek mert kitapasztaltam.
4 személyre kb.2 l-es fazékba főzöm a kockára vágott krumplit.A nnyi vizbe hogy éppen ellepi, utána áttöröm és forron adagolom hozzá a lisztet,annyit hogy egész sürü csaknem kemény állagu legyen. Fakanállal keverem és meg áll bent a kanál. Majd kiszaggatom és forró olajjal megöntözöm sütöben ropogosra sütöm. Pir... |
|
2011-12-29 18:32:05 |
|
|
|
|
|
|
... perc
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá felverem. A 6 db sárgáját, 12 k porcukorral addig keverem ( 3 p) míg krémes állagú nem lesz, kanalanként adagolom hozzá a 6 k vizet, folyamatos keverés mellett. Beleöntöm a 12 k lisztet ezzel is jó alaposan csomómentesre keverem (3 perc). Legvégül a tojáshabot nagyon óvatosan forgatom a masszába.... |
|
2011-12-10 19:15:31 |
|
|
|
|
|
|
... tejhez adom. Lassú tűzön állandó kevergetéssel forrásig főzöm. A margarint (én 15 dkg margarint tettem hozzá, mert csak ennyi volt itthon, de így is jó le... |
2011-12-09 20:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... nagyon keményre felverem a habot. Akkor jó, ha a habverő csíkokat, mintákat húz bele. Ekkor beleteszem a cukor másik felét, és azzal szép fényesre keverem még. A habot óvatosan a masszához adagolom és lazán beleforgatom. Először a felét, aztán a másik felét. Kiveszem a tepsit a sütőből és beleöntöm a masszát, mehet sülni. Én az előbb megadott adagnak mindig a dupláját készítem, ho... |
2011-11-27 00:11:23 |
|
|
|
|
|
|
... habosra keverem a tojással, majd hozzáadom a joghurtot, a hagymát, végül összek... |
2011-11-09 11:17:34 |
|
|
|
|
|
|
... ek. cukor
1 tojás
keményítő
só
olaj
Elkészítése:
1. Először mindent előkészítek, hogy az alapanyagok kéznél legyenek, mert a wokba folyamatosan adagolom majd őket.
2. A hagymát nem túl vékonyan szálasra vágom, a csirkehúst és a paprikákat vékonyan felcsíkozom.
3. A ketcupot, az ecetet, a worchester szószt és a szójamártást a cuko... |
2011-11-05 19:06:48 |
|
|
|
|
|
|
... helyezem.
A víz már lobogva forr - indulhatnak a lábosba!
Egy nagy lábosban felforralok 1,5 l vizet, amibe 1 teáskanál tengeri sót szórok. A lobogva forró vízbe adagolom a galuskákat. Főzés közben térfogatuk nő, így érdemes akkora edényt választani, amelyikben kényelmesen elférnek. Ha feljönnek a víz színére, még 2-3 percig érdemes főzni.
Am... |
2011-10-29 11:12:23 |
|
|
|
|