|
|
|
... paprikákat és gombócokat. Fedővel letakarva lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megpuhult a rizs, vágjunk ketté egy gombócot, és kóstoljuk meg. Miközben fő, ne... |
2017-08-08 10:00:31 |
|
|
|
|
|
|
... Ekkor öntsük hozzá a vörösbort.Míg rotyog készítsük elő az üvegeket. Bő forró vízben mossuk meg őket alaposan, öblítsük le, majd fejre állítva csepegtessük le azokat. Közben időnként kevergessük a lekvárt! Addig főzzük míg el nem éri a számunkra optimális sűrűséget. Adjuk hozzá az evőkanálnyi citromsavat- előtte azonban érdemes megkóstolni, mert az sem jó ha túl savanyú - ... |
|
2017-06-21 14:07:09 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát 3 dkg felforrósított vajon. Adjuk hozzá a karalábét, és hintsük meg 1 tk őrölt köménnyel. Öntsük fel 5 dl vízzel, sózzuk meg, és fedő alatt főzzük majdnem teljesen puhára. Időnként kevergessük meg. Sűrítsük be 1 k liszttel, ízesítsük 1 csipet cukorral és néhány csepp citromlével, majd főzzük addig, amíg a karalábé teljesen meg nem puhul.
Tipp
Friss, ü... |
2016-01-12 21:15:56 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá a víz és a só is, majd közepes lángon melegíteni kezdjük. Addig sütjük, amíg a töpörtyű szépen barnulni nem kezd és a zsír teljesen átlátszóvá nem ... |
|
2015-12-07 09:57:40 |
|
|
|
|
|
|
... dl vízbe megfőzzük, de a pudingot külön kikeverjük 2 dl vízbe. Amikor megfőtt adjunk hozzá cukr... |
|
2015-11-24 21:05:27 |
|
|
|
|
|
|
... melegítsük meg,tegyünk bele 1 ek cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt és felfuttatjuk. Közben mérjük ki a lisztet,öntsük bele a kenyérsütőbe,a 2 tojást , 3 ek kristály cukrot tegyük a tejbe ,kevergessük,hogy elolvadjon. A felfuttatott élesztőt öntsük a kenyérsütőbe,kapcsoljuk be dagasztásra és lassan öntsük hozzá a tejet,és az olvaszott vajat.Alaposan dolgoztassuk ki a tésztát. K... |
2015-10-22 14:35:40 |
|
|
|
|
|
|
... takarékra a lángot és tegyünk a lábos alá vastagabb sütőlemezt, vagy lemezeket, hogy minél lassabban párologjon el a belőle a víz.
Csak éppen gyöngyözzön a forró vaj.
Időnként kevergessük meg és a tetején összegyűlt habot (szennyeződést) szedjük le kanállal.
A ghí akkor készül el, ha gyönyörű, átlátszó sárgává válik és az illata finom mogyoróra emlékeztető.... |
2014-09-14 21:45:42 |
|
|
|
|
|
|
... takarékra a lángot és tegyünk a lábos alá vastagabb sütőlemezt, vagy lemezeket, hogy minél lassabban párologjon el a belőle a víz.
Csak éppen gyöngyözzön a forró vaj.
Időnként kevergessük meg és a tetején összegyűlt habot (szennyeződést) szedjük le kanállal.
A ghí akkor készül el, ha gyönyörű, átlátszó sárgává válik és az illata finom mogyoróra emlékeztető.... |
2014-08-18 09:15:15 |
|
|
|
|
|
|
... krémsajt vagy kockasajt
5 dkg vaj/margarin
só, bors
1 /4 tk. pirospaprika
A tormakrémhez olvasszunk meg 5 dkg vajat, majd szórjuk rá a lisztet és habzásig kevergessük a tűzhelyen. Húzzuk félre és adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, keverjük csomómentesre. Tegyük vissza a tűzre és állandó kevergetés mellett sűrítsük be. Vegyük le a tűzről és keverjük el b... |
2013-12-25 11:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... bele a fűszereket. Ha friss gyömbérrel készítjük a
Likőrt, vágjuk kisujjnyi szeletekre. Öntsük bele a mézet és a pálinkát is.
2-3 napig, amíg a méz teljesen feloldódik, kevergessük, rázogassuk az üveg
tartalmát. Ha már egyneművé válik az oldat, rejtsük el az üveget biztonságos
helyre, mert igazán finom 3-4 hét múlva lesz, söt minél tovább áll, annál íze... |
2013-12-23 09:29:35 |
|
|
|
|