Belépés
aLMÁS-kRUMPLIS cSIRKEmELL
...
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk majd a mell mindkét felét vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Közben almát és krumplit hámozunk, és mindkettőt 1 cm vastag karikákra szeleteljük. Egy kerek tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat. Legalulra tesszük a csirkemellet, rá almakarikákat, majd a krumplit, amit enyhén megsózunk, majd ismét hús, alma é...
2010-10-17 10:26:37
Gombás csülök
... zöldpetrezselyem.

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott csülköt enyhén sós vízben feltesszük főni. Ez annyi legyen, amennyi ellepi. Majdnem teljesen puhára főzzük. Kivéve ha kissé meghűlt kicsontozzuk és tepsibe rakjuk, A közben felhevített forró zsírral leöntjük és mellérakjuk a felszeletelt gombát. A húst meghintjük az őrölt köménymaggal, borssal és közep...
2010-10-15 17:06:14
Zsályás csirkenyársak
... olaj, 1 kis fej hagyma, 400g hámozott paradicsom, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, 400g főtt fehér bab (konzerv)
Elkészítése: A megmosott csirkemellekről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk. A fél melleket kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti csíkra vágjuk. Lefektetünk a munkalapra 1 megmosott zsályalevelet, arra...
2010-10-14 06:26:06
Tyúkvetrece
... hagyma, 1 evőkanál tárkonyecet, 2 evőkanál száraz fehérbor, 1 friss tárkonyág (vagy fél teáskanál szárított tárkonylevél), olaj, só, bors, gyömbér, majoránna. A tyúk- vagy csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, a húst csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, késhegynyi őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a húst és megpirítjuk. Végül...
2010-10-14 06:21:14
Török csirkesaláta
... tojásból, 6 szál újhagyma a zöldjével együtt, 2 kemény főtt tojás, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, citromlé, porcukor, só.
Elkészítés: A főtt vagy sült csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a laskára vágott paradicsomot és paprikát, a héjastól szeletelt uborkát, a felkarikázott hagymát. (Az újhagyma zöldjéből tegyünk félre a díszítéshez.) A majoné...
2010-10-14 06:20:52
Töltött tök 6.
... megmosott, átválogatott rizst az olajon üvegesre pirítjuk, majd annyi vizet töltünk rá, amennyi jól ellepi. Fedő alatt, kis lángon főzzük, amíg az összes levét elfövi. Közben a csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és ledaráljuk. A húst összekeverjük a rizzsel, megsózzuk, megborsozzuk és a pirospaprikát is beletesszük. A tököket megmossuk, szárát levágjuk és hosszában félbevágva, ...
2010-10-14 06:20:08
Tárkonyos csirkeleves 1.
... sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, őrölt fehérbors, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csomag tárkony, Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.
A csirkemellet kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított vajon vöröshagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a csirkét, és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót a hússal együtt r...
2010-10-14 06:04:02
Svájci csirkemell
... csirkemell
Hozzávalók: 4 db csirkemell, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, só, bors, 2 evőkanál liszt 2 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítése: A csirkemellet kicsontozzuk, mindegyik fél mell húsába, éles késsel minél bővebb zsebet vágunk. A tojások sárgáját vajjal, reszelt sajttal, törött borssal, és kevés sóval összekeverjük. Ezzel megtöltjük a melleket,...
2010-10-14 05:51:17
Sült csirkegombócok
... evőkanálnyi liszt, majoránna, só-bors, ízlés szerint, 1/2 citrom leve, 3 evőkanál tej, 4 evőkanál étolaj
A megtisztított, megmosott csirkét sós vízben megfőzzük. A megfőtt csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk.
A húst nagyon finomra ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A kenyér belsejét tejjel átitatjuk, kinyomkodjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a húst, a kenyeret, a...
2010-10-14 05:50:06
Sajtos parajjal töltött csirke
... csirkemell
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 40 dkg friss paraj, 4 gerezd fokhagyma, 12 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 3 dkg margarin, 2 dl tej, só, bors
Elkészítés: A melleket lebőrözzük, kicsontozzuk, és a négy húsdarabot hosszában felszúrjuk. Három gerezd fokhagymával ízesített sós tejben hideg helyen legalább fél napig állni hagyjuk. A parajt jól megmossuk, kissé sós, forrá...
2010-10-14 05:43:50
1 2 3 ............42 43 44 ......63 64 ......83 84 85 
Címkék: csirkemellet lebőrözzük, mell mindkét, kerek tűzálló, közben felhevített, felszeletelt gombát, húst meghintjük, őrölt köménymaggal, megmosott csirkemellekről, gerezd áttört, tyúk- vagy, húst csíkokra, kockára vágott, zöldjével együtt, főtt vagy, laskára vágott, héjastól szeletelt, felkarikázott hagymát, újhagyma zöldjéből, olajon üvegesre, összes levét, csirkemellet kicsontozzuk, húst összekeverjük, tököket megmossuk, felforrósított vajon, hússal együtt, tojások sárgáját, megfőtt csirkét, húst nagyon, kenyér belsejét, nagy tálban, melleket lebőrözzük, négy húsdarabot, zöldpetrezselyem, csirkemellekről, csirkegombócok, felforrósított, csirkenyársak, összekeverjük, megtisztított, almakarikákat, zsályalevelet, pirospaprikát, felkarikázott, vöröshagymát, kicsontozzuk, tojássárgája, felszeletelt, félretesszük, paradicsomot, kinyomkodjuk, csirkemellet, bedörzsöljük, csirkesaláta, köménymaggal, hozzávalókat, zsemlemorzsa, tárkonylevél, átválogatott, fokhagymával, megborsozzuk, kiklopfoljuk, mindegyiket, lefektetünk,
© 2013 TVN.HU Kft.