|
|
|
...
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk majd a mell mindkét felét vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Közben almát és krumplit hámozunk, és mindkettőt 1 cm vastag karikákra szeleteljük. Egy kerek tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat. Legalulra tesszük a csirkemellet, rá almakarikákat, majd a krumplit, amit enyhén megsózunk, majd ismét hús, alma é... |
2010-10-17 10:26:37 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpetrezselyem.
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csülköt enyhén sós vízben feltesszük főni. Ez annyi legyen, amennyi ellepi. Majdnem teljesen puhára főzzük. Kivéve ha kissé meghűlt kicsontozzuk és tepsibe rakjuk, A közben felhevített forró zsírral leöntjük és mellérakjuk a felszeletelt gombát. A húst meghintjük az őrölt köménymaggal, borssal és közep... |
|
2010-10-15 17:06:14 |
|
|
|
|
|
|
... olaj, 1 kis fej hagyma, 400g hámozott paradicsom, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, 400g főtt fehér bab (konzerv)
Elkészítése: A megmosott csirkemellekről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk. A fél melleket kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti csíkra vágjuk. Lefektetünk a munkalapra 1 megmosott zsályalevelet, arra... |
2010-10-14 06:26:06 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma, 1 evőkanál tárkonyecet, 2 evőkanál száraz fehérbor, 1 friss tárkonyág (vagy fél teáskanál szárított tárkonylevél), olaj, só, bors, gyömbér, majoránna. A tyúk- vagy csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, a húst csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, késhegynyi őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a húst és megpirítjuk. Végül... |
|
2010-10-14 06:21:14 |
|
|
|
|
|
|
... tojásból, 6 szál újhagyma a zöldjével együtt, 2 kemény főtt tojás, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, citromlé, porcukor, só.
Elkészítés: A főtt vagy sült csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a laskára vágott paradicsomot és paprikát, a héjastól szeletelt uborkát, a felkarikázott hagymát. (Az újhagyma zöldjéből tegyünk félre a díszítéshez.) A majoné... |
|
2010-10-14 06:20:52 |
|
|
|
|
|
|
... megmosott, átválogatott rizst az olajon üvegesre pirítjuk, majd annyi vizet töltünk rá, amennyi jól ellepi. Fedő alatt, kis lángon főzzük, amíg az összes levét elfövi. Közben a csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és ledaráljuk. A húst összekeverjük a rizzsel, megsózzuk, megborsozzuk és a pirospaprikát is beletesszük. A tököket megmossuk, szárát levágjuk és hosszában félbevágva, ... |
2010-10-14 06:20:08 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, őrölt fehérbors, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csomag tárkony, Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.
A csirkemellet kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított vajon vöröshagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a csirkét, és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót a hússal együtt r... |
2010-10-14 06:04:02 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
Hozzávalók: 4 db csirkemell, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, só, bors, 2 evőkanál liszt 2 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítése: A csirkemellet kicsontozzuk, mindegyik fél mell húsába, éles késsel minél bővebb zsebet vágunk. A tojások sárgáját vajjal, reszelt sajttal, törött borssal, és kevés sóval összekeverjük. Ezzel megtöltjük a melleket,... |
2010-10-14 05:51:17 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi liszt, majoránna, só-bors, ízlés szerint, 1/2 citrom leve, 3 evőkanál tej, 4 evőkanál étolaj
A megtisztított, megmosott csirkét sós vízben megfőzzük. A megfőtt csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk.
A húst nagyon finomra ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A kenyér belsejét tejjel átitatjuk, kinyomkodjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a húst, a kenyeret, a... |
2010-10-14 05:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 40 dkg friss paraj, 4 gerezd fokhagyma, 12 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 3 dkg margarin, 2 dl tej, só, bors
Elkészítés: A melleket lebőrözzük, kicsontozzuk, és a négy húsdarabot hosszában felszúrjuk. Három gerezd fokhagymával ízesített sós tejben hideg helyen legalább fél napig állni hagyjuk. A parajt jól megmossuk, kissé sós, forrá... |
2010-10-14 05:43:50 |
|
|
|
|