|
|
|
Hagymás burgonyafelfújt
.......................
Hozzávalók: 3/4 kg burgonya, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl
tej, 3 db tojás, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só,
1 kávéskanál vaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát
is felkockázzuk és az olajo... |
2010-09-30 19:30:16 |
|
|
|
|
|
|
Vöröskáposztás rakott puliszka
..............................
Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta,
3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só, vegeta.
Elkészítése: 1 l fövő vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a
kukoricadarát és ahogy újra főni kezd, lehúzzuk a lángról. Belekeverjük... |
|
2010-09-30 19:29:54 |
|
|
|
|
|
|
...
Pörköltfelfújt
..............
Hozzávalók: fél csomag szójakocka, 1 fej hagyma, 4 db tojás,
2 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 kávéskanál olaj, 1
csokor petrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi pirospaprika,
1 evőkanál só, vegeta.
Elkészítése: A szóját 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk.... |
2010-09-30 19:29:02 |
|
|
|
|
|
|
Sajtos sült rizs
................
Hozzávalók: 1 csésze rizs, 10 dkg friss vagy fél csomag mirelit
zöldborsó, 2 db sárgarépa, 1 doboz kukoricakonzerv, 10 dkg szárazbab,
1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 db tojás, késhegynyi curry,
késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál vaj, 5 dkg
zsemlemorzsa, 5 dkg füstölt vagy trappis... |
|
2010-09-30 19:26:07 |
|
|
|
|
|
|
Forró sajtos gombás stangli
...........................
Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evőkanál
liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg
trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só,
vegeta.
Elkészítése: A kifliket hosszában kettévágjuk, belüket kisz... |
|
2010-09-30 19:24:17 |
|
|
|
|
|
|
Tejszínes hideg sárgadinnyeleves
................................
Hozzávalók: 1 nagyobb sárgadinnye, 1 pohár tejszín, fél liter tej,
1 evőkanál méz, 2 evőkanál cukor, (lehetőség szerint) 2 db kivi.
Elkészítése: A tejet felfőzzük és a tûzről levéve lassan hozzákeverjük
a tejszínt. Beletesszük a mézet és a cukrot. ... |
2010-09-30 18:08:09 |
|
|
|
|
|
|
Hideg uborkaleves
.................
Hozzávalók: 1 nagyobb kígyóuborka, 1 pohár joghurt, 1 kávéskanál só,
1 késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál vegeta.
Elkészítése: Az uborka egynegyedét hámozás nélkül uborkagyalun
leszeleteljük. A többi részét lehámozzuk, felkockázzuk és fél
liter vízben a fûszerekkel puhára főzzük. Hagyjuk... |
2010-09-30 17:38:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Édes sütőtökpüré-leves
......................
Hozzávalók: 2 nagyobb szelet nyers sütőtök, 1 pohár tejszín, 1
teáskanál cukor, 5 dkg füstölt sajt, csipet só.
Elkészítése: A sütőtököket kockákra vágjuk és az ízesítőkkel puhára
főzzük (kb. 15 perc) annyi vízben, hogy bőven ellepje. A tejszínnel
összeturmi... |
2010-09-30 17:26:28 |
|
|
|
|
|
|
Találkozó után, mentünk Barátnőmmel a Szigetre sétálni.
Néhány képet ott is készítettem!
Utána Unokám vízilabda meccsét néztem a Hajós Alfréd uszodában
... |
2010-09-25 20:37:06 |
|
|
|
|
|
|
...garbage... |
2010-09-09 22:39:30 |
|
|
|
|