|
|
|
...4 db bejgli receptje: Tésztájához összegyúrunk 50 dkg. finom
lisztet, 25 dkg. margarint, 4 evőkanál porcukrot, 1,5 dkg. tejben
futtatott élesztőt, 2 evőkanál rumot, 3 tojás sárgáját, csipetnyi
sót, kevés tejfölt, majd 4 cipóra osztjuk és 1-2 órát pihentetjük.
Töltelék: 40 dkg darált diót (mákot) 2 dl. vízzel felfőzünk, hozzáadunk
15 dkg. porcukrot, 1 ... |
2006-12-07 19:49:20 |
|
|
|
|
|
|
... hüvelyű bab, 1 szál sárgarépa, 2 evőkanál margarin, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, őrölt fehérbors, só.
Elkészítése:
Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre. Tegyük bele a kisebb kockákra felvágott borjúhúst, majd ízesítsük összevágott tárkonylevéllel... |
|
2006-12-06 01:06:20 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a préseléssel nem kinyerhető olajat benzinnel oldják ki, és a technológia többi része a büdösség eltüntetéséről szól. Valaki kitett egérjárta helyre egy darab vajat, és egy darab margarint. Az egér nem ismerte fel, hogy a növényi zsír ehető. A csoki nem olvad el, a margarin krém nem fagy meg. Hogy van ez? A növényi zsírokat hidrogénezéssel stabilizálják. Vajon mit köt le a hi... |
2006-12-05 11:15:17 |
|
|
|
|
|
|
... tekintve,
hogy a margarin egy ártalmas vegyi
anyag. Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk,
szükséges
annak az elo?állításával
megismerkedni.
A margarint a legolcsóbb olajból állítják elo?, tekintve, hogy abból a
szappanfo?zéshez hasonlóan mindent
kilúgozunk. Hátra marad egy természetellenes anyag mely, elveszítette
az... |
|
2006-11-30 10:56:36 |
|
|
|
|
|
|
Süteményrecept, GYES-en lévő kismamák számára
Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 C-ra. Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: Nem szabad, Öcsi!
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le ... |
|
2006-11-24 13:12:41 |
|
|
|
|
|
|
... 40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál méz
A krémhez 0 5 l tej, 12 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg porcukor, 20g vaniliás cukor, 1 tojás
A margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, meg... |
2006-11-24 07:31:04 |
|
|
|
|
|
|
... mézeskalács-fűszerkeverék, 3 dkg margarin, egy tojás, két tojássárgája, 125 ml méz.
A díszítéshez: egy tojásfehérje, 20 dkg porcukor, színes cukorka, napraforgómag, dió, mandula.
A mézet és a margarint megmelegítjük. Az összes hozzávalót egyszerre összegyúrjuk. Lassan áll össze a kezünk melegétől, de ne tegyünk hozzá vizet. A mézes tésztát pár órán keresztül pihentetni k... |
2006-11-23 13:03:41 |
|
|
|
|
|
|
... fölforraljuk. Amikor a rizs elfőtte a vizet, ráöntjük a tejet, kissé megsózzuk, 1 ek. cukorral ízesítjük, majd lefödve, kis lángon puhára pároljuk, és hagyjuk kihűlni.
2. Közben a margarint a maradék cukorral, a vaníliás cukorral meg a tojások sárgájával habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a rizst és a megmosott mazsolát, reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá ve... |
2006-11-19 11:57:13 |
|
|
|
|
|
|
... héját. Az egészet sima tésztává kikeverjük, a formába öntjük, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
A formában hűtjük ki (előző nap is elkészíthetjük).
A krémhez a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, és sima krémmé keverjük. A krém kétharmadát megfestjük zöld ételfestékkel, ezzel bev... |
2006-11-17 22:10:21 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj (kívánság szerint evő-, vagy kávéskanál), 10 szem szegfűszeg (darálva), 3 egész tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 kk szódabikarbóna, 2 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
A mézet, a margarint, a fahéjat, szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón)
A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzá a maradék lisztet.
A kettőt ... |
2006-11-17 22:04:05 |
|
|
|
|