|
|
|
... a megmaradt vajat habosra keverem a nagyon finomra metélt snidlinggel, sóval, borssal. (Összesen tehát négyféle krémet készítek.) Egy sajtlapot megkenek a rokfortos krém felével, és meggyszemeket nyomkodok bele. Erre ráteszek egy másik sajtlapot, ezt pedig a snidlinges vajjal kenem meg. Újabb sajtlapot terítek rá, amit vastagon bekenek a paprikás túrókrémmel, majd a negyedik sajtr... |
2010-12-27 17:57:39 |
|
|
|
|
|
|
... kihűtjük. A maradék krémalapot habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűtött kakaós tejszínt, és jól összedolgozzuk. A piskótát két lapra vágjuk, az alsó lapot meg... |
|
2010-12-24 07:01:41 |
|
|
|
|
|
|
... harmadát. Befedjük a harmadik tortalappal, és másnapig alufóliával lefedve hűtőben tartjuk. Másnap bevonjuk felvert tejszínnel és tejszín rózsákat nyomunk rá habzsákból. A félretett meggyszemeket a rózsák tetejére rakjuk, és reszelt csokoládéval megszórjuk.
A meggyszemeket csak tálalás előtt tegyük a tejszínre, mert elszínezheti a tejszínhabot. Nem túl édes, finom sütemény![/... |
2010-12-23 07:10:04 |
|
|
|
|
|
|
... mély tepsit 8.beleöntjük a tésztát 9.a meggyet lecsepegtetjük a levét~ol, majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el 10.a tészta tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket 11.előmelegített sütoben kb. 30 perc alatt megsütjük 150 C-fokon.
. Tovább
PIKÁNS ÍZű SAJTOS LÁNGOS
PIKÁNS ÍZű SAJTOS ... |
|
2010-12-11 20:44:47 |
|
|
|
|
|
|
... tartalmát habverővel elkeverjük egy liter tejjel, majd hűtőszekrényben 10 percig pihentetjük.
Fahéjjal összegyúrt marcipánn... |
|
2010-12-09 21:45:26 |
|
|
|
|
|
|
... a tejszínt simára keverem a burgonyaliszttel és hozzáadva a tejfölt is, besűrítem vele a meggyes burgonyalevest. Folytonosan kevergetve öt percig főzöm, végül beledobom a félretett meggyszemeket, és az egészet hagyom kihűlni. Ezután jól lefedve, a hűtőszekrényben alaposan lehűtöm és csészékbe adagolva, jéghidegen tálalom. (Ünnepi, különleges alkalmakkor egy-egy evőkanál cukor nélk... |
2010-12-07 16:35:37 |
|
|
|
|
|
|
... harmadát. Befedjük a harmadik tortalappal, és másnapig alufóliával lefedve hűtőben tartjuk. Másnap bevonjuk felvert tejszínnel és tejszín rózsákat nyomunk rá habzsákból. A félretett meggyszemeket a rózsák tetejére rakjuk, és reszelt csokoládéval megszórjuk.
A meggyszemeket csak tálalás előtt tegyük a tejszínre, mert elszínezheti a tejszínhabot. Nem túl édes, finom sütemény![/... |
2010-12-04 20:19:50 |
|
|
|
|
|
|
... egyenlő részre. Liszttel meghintett deszkán egyenként nyújtsuk ki 25-30 centis téglalappá.
A lapok hosszabb széleit hintsük meg kevés zsemlemorzsával és rakjuk rá a kimagozott meggyszemeket. A tészta két szélét a közepe felé haladva, a meggyel együtt tekerjük fel, mint a palacsintát, de a tészta közepét három centis sávban hagyjuk üresen, ide kerül majd a dióhabos töltelék. ... |
2010-11-30 16:42:50 |
|
|
|
|
|
|
... tűzön folyamatosan keverve főzd sűrűre. A tűzről levéve törd bele a csokoládét, keverd addig, amíg teljesen szétolvad benne. Ha krém kihűlt, add hozzá a habosra kikevert vajat és a meggyszemeket is. Simítsd a kihűlt tésztára a krémet, és tedd hűtőbe, amíg megdermed a krém.
A tetejét és lehet az oldalát gőz felett megolvasztott, majd kevés olajjal elkevert csokoládéval v... |
2010-11-30 09:30:17 |
|
|
|
|
|
|
... Utána a málnás kocsonyát is elkészítjük, de a víz helyett meggylével, amit vízzel egészítünk ki 3 dl-re. A piros kocsonyát az elő... |
2010-11-25 05:50:30 |
|
|
|
|