|
|
|
... rétegenként belerakjuk, a rétegek közé tölteléket teszünk.
A töltelékek sorrendje: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. Minden réteget alaposan megkenünk zsírral. A felső lapot meglocsoljuk tejföllel, majd közepesen meleg sütőben egy órahosszáig sütjük.
A töltelékek elkészítése:
1. Almatöltelék: a meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk, és cukorral félig megpá... |
2010-12-14 04:52:53 |
|
|
|
|
|
|
... őszibarackízzel és visszatesszük a sütőbe... |
|
2010-12-14 04:48:20 |
|
|
|
|
|
|
... kirakjuk a kihűlt meggyszemekkel, és vékony habréteget simítunk rá. A töltelékre könnyed nyomással ráhelyezzük a második lapot, és a cseresznyepálinka-szirup keverékkel egyenletesen meglocsoljuk. Tejszínhabréteget simítunk rá, kirakjuk meggyel, ezután letakarjuk a harmadik lappal, ezt is meglocsoljuk. A tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta közepét csokoládéreszelékkel kitöltjük,... |
2010-12-14 04:47:50 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben 180 C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a bel... |
|
2010-12-13 19:24:54 |
|
|
|
|
|
|
... pudingport megfőzzük a 6 dl tejben,(1 kanál lisztet is belekeverünk). A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot.
A tésztát kigöngyöljük, meglocsoljuk rumos sziruppal és megkenjük a krém felével, és szorosan felcsavarjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy tudjuk majd szépen szeletelni. Amikor jól kihűlt a tészta egyik végét ferdén le... |
|
2010-12-13 16:34:55 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben kb. 1 órát sütjük. Még 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk.
A narancslevet összekeverjük 2 evőkanál likőrrel, meglangyosítjuk, és a még meleg tortát meglocsoljuk vele.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz a porcukrot simára keverjük a maradék likőrrel és 3 evőkanál vízzel. Ezzel a sűrű masszával a tortát lepelszerűen bevonjuk, cukrozott gyü... |
2010-12-13 16:07:56 |
|
|
|
|
|
|
... áttörjük, hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, borsozzuk, m... |
2010-12-13 15:08:51 |
|
|
|
|
|
|
... kanál. ecet
só, bors
Elkészítése: A hosszába ... |
2010-12-13 14:37:07 |
|
|
|
|
|
|
... magházát és a húsát cikkekre vágjuk héjastól. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük. A káposztát, az almát és a tökmagot egy tálban összekeverjük és alaposan meglocsoljuk az olajjal. Fóliával letakarva fél órára a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető nagyon ízletes saláta, mely kíméli a pénztárcát, ám kíméletlen a kóroko... |
2010-12-13 14:34:17 |
|
|
|
|
|
|
... vékony karikára, a nektarint apró kockákra vágjuk, majd az összes hozzávalót a kapribogyóval együtt lazán összekeverjük.
Elkeverjük a citromlét, az olívaolajat, a sót, a bor... |
2010-12-13 11:30:34 |
|
|
|
|